spot_imgspot_img
spot_img

Tea, inspiráció, csend és kreativitás: hogyan hangolódjunk rá az alkotásra?

-

Article Top Ad (AdSense)

Megvannak a verseny nyertesei, akik a három felkért, saját területükön elismert szakemberrel közösen most meg is valósították a pályázatra beadott ruha-, sütemény- és dalterveiket. A Fuzetea pályázat arra motiválta a közönséget, hogy megtalálják a saját életükben a kreativitást, a fúzióban rejlő erőt és megtapasztalják az alkotás élményét. A márka Tomcsányi Dórit, Rúzsa Magdit és Mautner Zsófit kérte fel arra, hogy rukkoljanak elő olyan befejezetlen alkotásokkal, melyek véglegesítését a közönségre bízzák.  

Hazánk három elismert művészét kérte fel a Fuzetea, hogy a kreativitásra nyitott közönséget bevonják a folyamatba. Mindhárman egy félig kész művet mutattak be és a lelkes jelentkezőkre bízták ezek befejezését: ki-ki a saját ízlése szerint álmodhatta meg a végleges művet. Mautner Zsófi egy túrókrémes piskótaalappal, Tomcsányi Dóri egy ruhatervvel, Rúzsa Magdi pedig egy elkészült dallammal inspirálta az érdeklődőket.  

A Fuzetea célja az volt, hogy minél többeket motiváljon a kreativitás, a fúzióban rejlő erő felfedezésére. Ehhez inspirációra van szükség, amit márka a közös alkotás élményével hívott életre. A márka egyébként nem első alkalommal hangsúlyozza a művészet és a kreatív szinergiák fontosságát. 2019-ben a klasszikus falfestményeket újraálmodva Budapest szívében rendezett rendhagyó kiállítást Fuzeum néven. A street art különlegessége az volt, hogy híres magyar festők, Aba-Novák Vilmos és Fernczy Károly művét alkották újra. 

Idén is rengeteg egyedi és különleges pályamű érkezett, a három művésznek pedig nem volt egyszerű kiválasztani a nyerteseket. „Nagyon erős mezőny volt, és rendkívül örültem neki, hogy sokan pályáztak több pályaművel, mert számomra ez azt jelenti, hogy nem tudtak csak egy-egy terv alkotásánál megállni, élvezték a feladatot. Fontos szempont volt az is, hogy ne kelljen már belenyúlnom, tehát kész terveket vártam, amit a legtöbben teljesítettek is. Így kimondható, hogy abszolút profi volt a mezőny.” – nyilatkozott Tomcsányi Dóri.  

Rúzsa Magdi is kíváncsisággal vegyes izgalommal várta a beérkező alkotásokat. „Örülök, hogy ennyire megmozgatta a közönséget a felhívásunk. Rengetegen írták, hogy nagyon szerették ezt a lehetőséget, hogy egy dallamhoz kell szöveget szerezniük. Sok ügyes fiatal szép verseit olvashattam végig. Ez szuper dolog szerintem.” – mondta az énekesnő.  

Mautner Zsófi szerint „A pályázatok a sütés és a desszertek világának népszerűségét tükrözték, a pandémia alatt ez a terület még inkább kreatív szárnyalásnak indult. Az otthoni konyhákban is látványos, technikailag is tökéletesített torták készültek, éppen ezért igen nehéz volt a nyertes kiválasztása.”  

A kiválasztásnál nem a tökéletességet, hanem elsősorban az egyediséget, eredetiséget, hitelességet és a személyességet figyeltem, és azt, hogy átjöjjön a pályázó motivációja. Mivel egy közös alkotási folyamat előtt álltunk, fontos volt nekem, hogy a pályázatból legalább valami apró elem számomra is inspirálóan hasson, megszólítson. – árulta el Zsófi.   

A szakértő zsűri néhány személyes tanácsot is megosztott, amivel segíthetik a kezdő kreátorokat a jövőben. Dóri kitartásra és elkötelezettségre buzdítja az alkotni vágyókat, és a tapasztalatok fontosságára hívja fel a figyelmet. „Sosem szabad feladni. Millió pályázaton indultam, amit sosem nyertem meg. Bár unalmasan hangzik, de a tapasztalat szerzése, a rutin mind elősegít abban, hogy a következő pályázatot gördülékenyebben, gyorsabban, profibban tudjuk leadni. Legyen minden kudarc egy következő kihívás kezdete!” – mesélte a divattervező és hozzátette, hogy az újabb generációk sokkal bátrabban mernek a megszokott és bevált sémákon kívül gondolkozni. Ez nagyon jót tesz az alkotás folyamatának, a digitális világ és a határtalanság által generált gazdag ingerkörnyezetből pedig nagyon ügyesen és kreatívan tudják megszűrni az alkotáshoz hasznos inspirációkat. 

Mautner Zsófi kiemelte, hogy érdemes megtalálnunk a számunkra legjobb módszert, hogy ráhangolódjunk az alkotásra. Már az félsikernek számít, ha az ideális körülményeket megteremtjük, amiben inspirálódhatunk. „Merjünk időt engedélyezni magunknak a kreatív semmittevésre is és csendre is, mert olyankor jönnek a legjobb ötletek. Végül: minél egyedibb, minél hitelesebb valami, annál jobban fog hatni. A kreativitás az, ha nem másolunk.” tanácsolja Zsófi.   

Bárkiből válhat alkotó, de fontos, hogy el tudjuk magunkat engedni, befogadni és ráhangolódni a minket körülvevő jelenségekre. Azt, hogy a Fuzetea kihívás három nyertesét hogyan és mire ösztönözték a felkínált félig kész alkotások, és hogy mi kerekedett ki ezekből Mautner Zsófi, Rúzsa Magdi és Tomcsányi Dóri közreműködésével, kiderül a videóikból. 

 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!