spot_imgspot_img
spot_img

Szombattól zárt terekben újra kötelező a maszk

-

Article Top Ad (AdSense)

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy zárt terekben újra kötelezővé tették a maszk viselését, de az iskolákban az igazgatók dönthetnek erről.

Így például „kötelező a maszk használata az üzletekben vásárláskor, a bevásárlóközpontokban, a levéltárakban, a múzeumokban, a színházakban, mozikban, illetve a közigazgatási szerv ügyfelek részére nyitva álló területén, viszont ez alól kivételt képeznek az irodák és a sportolás céljára szolgáló helyiségek.”

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a koronavírus ellen a legerősebb védelem az oltás, és a járvány várhatóan december elején fog tetőzni. Hozzátette, hogy figyelik más országok döntéseit és ha szükséges, akkor az oltatlanokra vonatkozó szigorúbb szabályok is bevezetésre kerülhetnek.

Beszámolt arról is, hogy jövő héten, 2021. november 22. és 28. között Oltási akcióhét lesz az átoltottság növelése és a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, amely keretében az oltások felvételére kórházi oltópontokon lesz lehetőség reggel 7 és este 19 óra között.

Az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé tették a koronavírus elleni harmadik oltást  és ennek elrendelését tervezik az államigazgatásban is.

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!