spot_imgspot_img
spot_img

Rúzs vs maszk: 1:0

-

Article Top Ad (AdSense)

Ismerős az érzés? Rutinból feldobod reggel a sminket, majd indulás előtt felveszed a maszkot, és mire beérsz az irodába, a rúzsod elmaszatolódott. Az első utad a mosdóba vezet, hogy helyrehozd a negyven perce még gyönyörűen ragyogó ajkaidat, majd kiszaladsz ebédért, és kezdheted elölről az egészet. A járvány és a maszkhasználat fenekestül felforgatta az életünket, beleértve az olyan megszokott napi mozzanatokat is, mint a sminkelés. Majdnem mindenkinek van egy tuti tippje a maszk okozta nem kívánt rúzsfoltok ellen az ajkak púderezésétől a maszkba ragasztott tisztasági betétig. A titok nyitja azonban most is, ahogy sokszor a legegyszerűbbnek tűnő megoldás. 

Egyre növekvő átoltottság, közelgő lazítások ide-vagy oda, a koronavírus-járvány egyik nem túl kedvelt hozománya, a maszkhasználat valószínűleg még velünk marad egy darabig. A maszk mára egyfajta divatkiegészítővé vált: az elegánstól az egyedi tervezésűn és készítésűn át a viccesig mindenki megtalálhatja a saját stílusának, illetve aktuális öltözékének megfelelőt. Mivel a kötelező extra ruhadarab az arc nagy részét elfedi, a sminkelési szokásokat is megváltoztatta. Előtérbe kerültek a szemhangsúlyos make-upok, hiszen a maszk hordásakor a szemünk és a szemöldökünk érvényesül. A rúzshasználat pedig ezzel párhuzamosan háttérbe szorult azáltal, hogy a maszk alatt ajkaink nem látszódnak. Előfordul azonban, hogy a maszkot csak átmenetileg viseljük, például amikor kiszállunk az autóból vagy amíg beérünk a munkahelyünkre, majd a nap nagy részében arcunk szabadon van, amikor szeretnénk ajkainkat is teljes pompájukban megmutatni.

Fotó: Unsplash

Praktikák – mindenkinek van egy ötlete

Vannak, akik egyáltalán nem javasolják a rúzsozást, mondván, hogy a rúzs úgyis elkenődik a maszk alatt, tehát ha nem akarjuk minden alkalommal újra felvinni vagy igazítgatni, akkor egyszerűbb, ha inkább mellőzzük. Mások külön oktatóvideókat készítenek a maszk alá rúzsozáshoz, ahol részletesen bemutatják, hogy milyen vastagon kenjük fel a terméket, hogyan itassuk fel a nedvességet vagy fixáljuk púderrel a végeredményt a hosszabb-rövidebb tartósság érdekében. És léteznek olyan speciális praktikák is az elmosódás megakadályozására, mint a maszk belsejébe ragasztott tisztasági betét vagy az internetről rendelhető műanyag „szájkosárka”, ami eltartja a maszkot a szánktól, így az nem ér hozzá az anyaghoz.

Fotó: Unsplash

Csókállóság helyett maszkállóság

Ha azonban biztosra akarunk menni, hogy sminkünk – beleértve a rúzst is – a maszkhasználatok között is tartós marad, megfelelő terméket kell választanunk. Miközben biztonságra törekszünk, és betartjuk az egészségügyi szabályozásokat, ajkaink is ragyoghatnak, és nem kell érte vagyonokat fizetnünk. Az Oriflame The One ajakrúzsai matt hatást és az Ultra Fix Technológiának köszönhetően tartós fedést biztosítanak akár nyolc órán át, így nemcsak a maszk „mellékhatását” felejthetjük el, hanem az olyan bosszantó helyzeteket is, amikor ivásnál lejön a rúzsunk vagy foltokat hagy a poharakon, bögréken.  A felvitelt követően mindössze tíz percet kell várnunk. Ezalatt a rúzs megszárad, a benne található oldószer elpárolog, ezáltal könnyű, matt réteg képződik az ajkakon, ami rögzíti a színt, és fokozza a szín tartósságát. A The ONE Colour Unlimited Ultra Fix rúzs 14 különböző színben érhető el a klasszikus pirostól az egyedi korallon vagy a diszkrét testszínen át a mélyebb árnyalatú burgundiig, illetve szilváig. Az ingyenesen letölthető sminkvarázsló appal pedig ki is próbálhatjuk, melyik áll a legjobban. Így nemcsak a maszkunk és egyéniségünk, de ajkaink is különlegesek lehetnek egész nap.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!