Polgár Judit: „Életem egyik legnehezebb döntését hoztam meg 2014-ben”

-

Néha egy fontos döntésünk nemcsak a saját életünket változtatja meg, hanem másokét is. Polgár Judit minden idők legeredményesebb női sakkjátékosa 2014-ben fókuszát az egyéni győzelmekről áthelyezte egy számára még fontosabb cél felé, hogy gyerekeknek adja át tudását és segítse őket problémákat jól megoldó, sikeres felnőttekké válni.

 Élete egyik legnehezebb döntését hozta meg, amikor felhagyott a versenyzéssel, hiszen gyermek kora óta ez a játék jelentett neki mindent.

„5 éves koromban kezdtem el sakkozni, tehát nekem a sakk majdnem olyan volt, mint az anyanyelvem. 33 évig versenyeztem, ezért nagyon furcsa volt belegondolni, hogy milyen lesz az életem utána – már nem versenyzőként. – idézte fel emlékeit az Erősebb Igen különkiadásában.

 Judit életét ekkora már nemcsak a sakk töltötte ki. Egyre inkább az foglalkoztatta, hogyan tudná a játékban tanultakat a gyermekek készségfejlesztésére fordítani. Így született meg a Sakkpalota program, ami egy egészen új módszertani megközelítéssel mozdítja elő a különböző tárgyak elsajátítását. Az egykori sakkjátékos ebben éli ki a kreativitását, olyannyira, hogy mára már nemzetközi szinten is nagykövetnek számít a témában.

 „Mindezeket nem tudnám olyan odaadással és lelkesedéssel csinálni, ha nem hoztam volna meg ezt a döntést, hogy visszavonulok a versenyzéstől.  Most már nagyon sok olyan dolgot csinálok, ami jobban foglalkoztat, és úgy érzem, hogy a sakktáblán túl, sokkal többel tudtam befolyásolni ezeket a projekteket – azt, hogy miért jó például a sakk a gyerekek számáramesélte Polgár Judit Liebhaber Juditnak az Erősebb Igen című online műsorban.

 A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbi linken:

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!