spot_imgspot_img
spot_img

“Most, mindent, magamnak – ezzel a három M-mel van hatalmas probléma!

-

Article Top Ad (AdSense)

A Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő – Bólints rá! kampányához számos ismert ember csatlakozott. Ezen a héten Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Kovács András Péter humorista hívja fel a figyelmet a fenntartható életmódra. Arra buzdítják az érdeklődőket, hogy kövessék példájukat, csatlakozzanak ők is az Életigenlők közösségéhez és írják alá a természetvédők által tavasszal indított petíciót, amihez közel 15 000 ember csatlakozott eddig. A Magyar Természetvédők Szövetsége a mértékletes élet fontosságára hívja fel a figyelmet. Az ismert emberekkel együtt azt kéri, hogy a közelgő karácsonyi vásárlási őrület helyett mindenki válassza a fenntartható életet, csökkentse a fogyasztását és ezzel is védje a természetet!

Török Ferenc, Balázs Béla-díjas filmrendező kisfilmjeiben eddig Berg Judit, Hajós András, Havas Dóra, Ónodi Eszter, Pokorny Lia és Vecsei H. Miklós vallottak arról, hogy miért fontos számukra az Életigenlő petíció, a természeti értékek megóvása, a helyi felelős gazdálkodás támogatása, gondolkodásunk és értékrendszerünk megújulása, valamint hogy ők maguk milyen vállalást tesznek mindezek érdekében.

Ezen a héten Böjte Csaba és Kovács András Péter gondolatainak különös aktualitást ad az adventi időszak.

Most, mindent, magamnak – ezzel a három M-mel van nekem nagy bajom, mert egoista világot építünk fel. Erre nagyon tudatosan kell törekednünk, hogy ne így legyen – figyelmezteti Böjte Csaba üzenetében az érdeklődőket.

Ez a világ nem az én játszóterem, én ebből nem habzsolhatok korlátlanul, másoknak is kell belőle jutnia most is és később is. Kell belőle jutnia a szomszédomnak, de kell majd belőle jutnia a gyermekemnek is – hívja fel a mértékletesség fontosságára a figyelmet Kovács András Péter humorista.

Ez a sajnos rendhagyó adventi felkészülés és az ünnep reméljük alkalmat ad minél több ember számára arra is, hogy átgondoljuk a természettel való kapcsolatunkat. A minket éltető természettel is harmonikus, szeretetteljes együttműködést kellene kialakítanunk, míg nem lesz ehhez késő – tette hozzá Éger Ákos a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke.

Az Életigenlők találkozhatnak is egymással. A mostani helyzethez igazodva online. 2020. december 17-én este, egy négyrészes beszélgetéssorozat utolsó alkalmán például a természet megóvása és az erkölcsi megújulás szükségessége közötti kapcsolatról beszélget a résztvevőkkel Kovács András Péter, humorista, író, Szécsi Ilka, közösségszervező, a Kelenföldi Zöldségkör és KörTér – Környezettudatosak Tere Újbudán aktivistája és Béres Tamás, lelkész, teológus, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektorhelyettese.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!