spot_imgspot_img
spot_img

Merészség és innováció a nyugodt utazás élményéért

-

Article Top Ad (AdSense)
  • A C5 X stílusa tökéletesen megtestesíti a Citroën életfilozófiáját. Eredeti koncepciójával a az elegáns szedánok, a dinamikus kombik és a magas építésű SUV-k szintézisét teremti meg. 

  • A C5 X a legmagasabb színvonalú utazási kényelmet kínálja, a Citroën Advanced Comfort® programjegyében kiemelkedő komforttal, igazi lounge hangulatú utastérrel, Citroën Advanced Comfort aktív felfüggesztéssel és Advanced Comfort ülésekkel. 

  • A C5 X modern technológiái egyszerűvé teszik az életet: kiemelendő közülük a továbbfejlesztett HeadUp Display, a félautonóm vezetés felé utat mutató vezetést segítő rendszerek, valamint a teljesen új kommunikációs rendszer 12 hüvelykes HD érintőképernyővel és hangvezérléssel. 

A Citroën Magyarországon is bemutatja új zászlóshajóját, a C5 X-et, amely eredeti, a szedánok és a kombik szintéziseként leírható vonalvezetésével megújítja a felső-közép kategóriás autók világát. Az úttörő megoldás ráadásul hű marad a nagy Citroën modellek hagyományaihoz.  

A C5 X-ben mutatkozik be a világújdonságnak számító Citroën Advanced Comfort aktív futómű, amely valóban azt az érzetet kelti, hogy repülőszőnyegen utazunk – ez az érzés mindig is jelen volt a Citroën történetében. Utazásra invitáló a modell belső tere is: a lounge hangulatot elsősorban az Advanced Comfort ülések elismerten kiemelkedő kényelmének és a páratlan térkínálatnak köszönhetjük, amely a hátsó üléseken különösen nagyvonalú. Az átgondoltan kidolgozott, 545 literes csomagtér ideális ajánlat a kombik kedvelői számára. A plug-in hibrid meghajtás ë-Comfort megoldásai nagyban megkönnyítik az elektromos üzemmód használatát a mindennapokban, nyugodtabb vezetést tesznek lehetővé. 

Az utazás nyújtotta kellemes élményt olyan csúcstechnológiai elemek sokszorozzák tovább, mint a Shine felszereltségi szinttől elérhető továbbfejlesztett Head Up Display, azaz a színes hologram-kijelző, vagy azok a vezetést segítő rendszerek, amelyek csökkentik a vezető mentális terhelését: például a Highway Driver Assist vagy az új kommunikációs felület, amely 12 hüvelykes HD kijelzőn jelenik meg és hangvezérléssel is működtethető, ráadásul widgetek segítségével pontosan ugyanúgy személyre szabható, mint a tabletek. 

 

c5x

AVANTGÁRD VONALVEZETÉS – OSSZUK ÚJRA A LAPOKAT A D KATEGÓRIÁBAN 

A C5 X a meglehetősen konzervatív felső-közép kategóriába érkezik, és már első pillantásra meglep és magával ragad. Nagyon karakteres koncepció, amely példa nélküli a piacon, és teljes természetességgel foglalja el a Citroën új prémium modelljének helyét. Közvetlen inspiráló forrása a 2016-os Párizsi Autószalonon bemutatkozott CXperience Concept tanulmányautó. 

A műfajban egyedülálló koncepció: modern, innovatív vonalvezetés 

A C5 X vonalai azonnal meghódítják a szemlélőt: a forma nagyon határozott, stabilan „ül” a kerekeken, egyszerre robusztus és elegáns. A karakteres vonalvezetés elsősorban azzal hoz újat a D szegmensbe, hogy csomagtérajtaja az ötajtósokban és a kombikban alkalmazott megoldások egyfajta szintézisét teremti meg, miközben olyan elemeket is felvonultat, amelyek a SUV-k világát idézik.  

A magas felépítésnek köszönhetően uralja az utat. Ez annak köszönhető, hogy hasmagassága meghaladja a hagyományos ötajtósokét, kerekei pedig kifejezetten nagyok. 

Modern, csúcstechnológiát képviselő világító berendezések: a „látni és látszani” elve 

A C5 X elöl és hátul is a Citroën új, C4-ben bemutatkozott, V alakú világítótestjeit kapta meg. A LED-es fényforrások azonnal felismerhetőek és köthetőek a márkához. Az éjjel-nappal jól látható világítótestek remekül kiemelik a C5 X nem mindennapi vonalait. 

utazás
„Fotó: Envato Elements”

MEGHÍVÓ A NAGY UTAZÁSRA, TELJES KOMFORTBAN 

A C5 X utasteréből a barátságosság, a nyugalom és a tágasság érzete sugárzik. A bőséges térkínálat, a hívogató hangulat, a kifinomultan részletgazdag kidolgozás és a praktikus megoldások utazásra csábítanak.  

A Citroën modellskálájának alapfilozófiája a személyre szabhatóság – ennek fényében kínál a C5 X is olyan eredeti belső kidolgozásokat, amelyekkel mindenki saját képére formálhatja az autó belterét. 

A Citroën még egy különleges újdonságot kínál, amelynek köszönhetően megtapasztalhatjuk a márka „repülőszőnyeg- hangulatát”: a C5 X-ben is elérhető Citroën Advanced Comfort futómű minden apró akadályon, bukkanón, kátyún, fekvőrendőrön és egyéb egyenetlenségen simán repít át bennünket.  

A pihentető utazás érdekében az autó akusztikai tulajdonságait is kiemelt figyelemmel alakították ki: egyes változatokon az első és a hátsó oldalablakok is hangszigetelő réteget kaptak, így a külső zajokat szinte teljes egészében kiszűrik. 

A kombi modellek jó tulajdonságai: sokoldalúság és praktikus megoldások a mindennapokra 

A C5 X tervezése során a praktikus részleteket is a legapróbb részletekig kidolgozták. Ez azt jelenti, hogy – elsősorban a sokoldalúságra nagyon is adó európai ügyfélkör kedvéért – a C5 X csomagterénél a kombik jellegzetességeinek megvalósítására törekedtek a tervezők, úgy méretben, mint általános kialakításban.  

A plug-in hibrid meghajtás ë-Comfort megoldásai: elektromos autózás a mindennapokban, belsőégésű motor szükség esetére 

A C5 X olyan meghajtást kínál, amely minden élethelyzetben, a mindennapok során és váratlan esetekben is kényszermentes és teljes szabadságot nyújtó megoldást jelent: a plug-in hibrid hajtásláncot. Szabadidőnkben pedig nyugodtan indulhatunk hosszabb utakra is a hatékony és dinamikus belsőégésű motort használva. A plug-in hibrid C5 X a modern elektromos autózás lehetőségét nyújtja, teljes kényelem és sokoldalúság mellett.  

citroen

 A TECHNOLÓGIA A KÉNYELEM ÉS A JÓ HANGULAT SZOLGÁLATÁBAN 

A legszínvonalasabb technológiai megoldásokat kínálja, derűsebbé, biztonságosabbá, szinte játékossá teszi a vezetést. 

A C5 X újdonsága nemcsak látványos, de igen hasznos is: a Shine szinttől elérhető továbbfejlesztett Head Up Display színesben, nagy méretben vetíti a szélvédőre az információkat, nagy lépést jelent a kiterjesztett valóság élménye felé. A vezetőnek már nem kell levennie szemét az útról ahhoz, hogy megkapja a számára szükséges információkat. 

A Citroën a C5 X-ben vezeti be az új, teljes mértékben digitális kommunikációs felületet. Az új eszköz 12 hüvelykes HD érintőképernyőn kommunikál, 4 darab C típusú USB-csatlakozó és egy vezeték nélküli telefontöltő tartozik hozzá. Vezetéstámogató rendszerek a biztonságos autózásért 

A C5 X a vezetéstámogató rendszerek tekintetében is a csúcstechnológiát képviseli, és ebben az autó különböző pontjaira szerelt eszközökre támaszkodik: radarokra, kamerákra, érzékelőkre. A legjobbat nyújtja abból, amit ma a félig önvezető autózás 2. szintjének nevezünk, és ami megfelel a hatályos szabályozásoknak: a Highway Driver Assist egyesíti az adaptív tempomatot, a Stop & Go funkciót és a sávtartó asszisztenst. 

A C5 X kétféle benzinmotoros és egyféle plug-in hibrid meghajtással érhető el 2022 augusztusa óta a kereskedésekben. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!