Magára ismert karakterében a Barátok közt új szereplője

-

Újabb fordulat következik be az RTL Klub ikonikus sorozatában, ugyanis a semmiből előbukkan a Litauszky Lilla által megformált Dorka édesapja, és beköltözik a lányához, valamint annak két lakótársához. Az apát alakító Lecső Péter sokszor úgy érezte: róla formálták meg a szerepét.

Szerencsére nem azért, mert a gyerekeivel nem ápolna jó kapcsolatot, sőt, idilli családban él, amire rendkívül büszke. Ám a nagydarab asztalos figurája nagyon közel áll a szívéhez.

„Meglepetésként ért, amikor castingra hívtak. Először egy videós anyagot kellett beküldenem, melynek elkészítésében a nagylányom segített, majd próbajátékra mentem, aztán gyorsan kiderült, hogy én leszek Gyuri, Dorka apukája. Az első forgatási napon nagyon nehéz volt átállni arra, hogy a színpadi intenzitást, a nagy gesztusokat, a hangos beszédet kicsit visszavegyem; erősen kellett koncentrálni. A második naptól azonban ráéreztem az ízére, élvezetes volt Litauszky Lillával játszani, de a csapat minden tagja roppant közvetlenül fogadott, olyan volt, mintha mindig közéjük tartoztam volna” – meséli Lecső Péter.

A színész minden szerepnek örül, mert mindben talál olyan vonást, ami közel áll hozzá, ám az asztalosként tevékenykedő Gyuri karakterével kimondottan sok a hasonlóság. Hiszen Péter is szeret fával dolgozni.

„Nagyon kedvelem a kétkezi munkát, mert csodálatosnak tartom, ha az ember valamilyen anyagot megmunkál és abból egy használati tárgy vagy művészi alkotás lesz. Általában az anyagba szeretek bele, majd átgondolom, mit lehet belőle alkotni, és elkészítem. Imádom az étkészleteket, a villákat, melyeket ékszerré alakítok. Másik kedvencem pedig a fa. Otthon én készítettem például az ágyunkat, illetve egy sakkasztalt két kiülővel. Talán erre vagyok a legbüszkébb. Már megvan vagy 12 éve, nyáron sokat játszunk rajta, de eddig csupán egyszer tudtak megverni” – büszkélkedik a színész.

Gyuri alaposan felfordít mindent Dorka életében, hiszen nem csak régen találkoztak, de nem is beszéltek egymással, mert a lány drogproblémái miatt egyszer lelépett otthonról. Hogy Gyuri miért kereste meg Dorkát és hogyan alakul a kapcsolatuk, az kiderül a Barátok köztben!

 

Kategória:

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!