spot_imgspot_img
spot_img

Legyél profi sofőr ősszel is!

-

Article Top Ad (AdSense)

Egyre rövidebbek a nappalok, egyre gyakoribb a ködös, esős időjárás, sőt olykor már fagyok is előfordulnak. A falevelek elkezdtek sárgulni, hullani. Bár mindez akár szép is lehet, az autósok számára mégis veszélyforrást jelentenek. Szeretnéd magad és családodat biztonságban tudni az utakon ősszel is? A Mio megmutatja, hogyan álld meg a helyed a volán mögött az év utolsó hónapjaiban is!

Míg nyáron főleg a tűző nap, a heves zivatarok, a hőség nehezíti a vezetést, addig ősszel a szeles, ködös, esős időjárás, a vizes, falevelekkel borított utak adják fel a leckét az autóvezetőknek. Rajtad azonban ezek sem foghatnak ki! A Mio™ most abban segít, hogyan birkózz meg a kihívásokkal az őszi utakon! 

Hideg, nedves útfelszín

Ha falevelek hullottak rá, még jobban csúszhat az út, az abroncsok tapadása és a fékezési képesség pedig megváltozik. Kerüld ilyenkor a hirtelen, erős fékezést! És lassan érdemes a szervizbe is időpontot foglalni gumicserére.

Esős időjárás

A szitáló esőtől a heves viharig bármi előfordulhat ősszel. A legjobb fegyvered ellene a jó minőségű, jól működő ablaktörlő. Cseréld le, ha kell, mert akár 20-30 százalékkal is ronthatja a kilátást egy elhasználódott ablaktörlő!

esős időjárás
„Fotó: Envato Elements”

Sűrű köd

Rossz látási viszonyok esetén tarts nagyobb távolságot az előtted haladótól, és vedd kisebbre a tempót, hogy bármikor biztonsággal meg tudj állni. Jól jöhetnek ködös időben az olyan vezetéstámogató funkciók, mint a sávtartó asszisztens vagy a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer, amelyek megtalálhatók többek között a Mio MiVue™ 818 és 866 menetrögíztő kameráiban.

Hideg, pára, fagy

Árnyékos útszakaszokon hideg időben gyakori a páralecsapódás, amin megcsúszhat az autó. Tarts kétszeres követési távolságot az úton, és néha fékezz finoman, hogy a fékbetétek nedvessége „kiszáradjon”. Reggelente pedig akár fagyos, jeges foltokkal is találkozhatsz, erre elsősorban hidakon, felüljárókon, árnyékos részeken számíthatsz. Itt is legyél körültekintő!

köd
„Fotó: Envato Elements”

Rövidülő nappalok

December 21-ig kell kibírnod, utána ismét nőni fog a világos órák száma. Addig azonban még jobban ügyelj rá, hogy az autó fényszórói, irányjelzői és ködlámpája tiszta legyen! Ha pedig szeretnéd, hogy sötétben is jó minőségű felvételeket rögzíts az autó előtt zajló eseményekről, akkor válasz olyan Mio fedélzeti kamerát, amely a Sony kiváló minőségű STARVIS CMOS érzékelőjének köszönhetően még gyenge látási viszonyok között is nagy kontrasztú, tiszta és színekben gazdag képet biztosí Így este, ködben, esőben is olyan felvételek készülnek majd, amik akár bizonyítékként is megállják a helyüket. Válaszd ehhez például a Mio MiVue C450, C440798 Pro menetrögíztő kamerát!

Felbukkanó vadállatok

Ősszel a vonulási, párzási időszakban gyakrabban tévedhetnek vadak az utakra. Ha vadveszélyre figyelmeztető táblát látsz, vezess körültekintően, figyeld folyamatosan az út szélét, hogy ne érjen váratlanul, ha eléd ugrik egy őz vagy szarvas. Ha pedig mégis meglepne egy vad, ne rántsd félre a kormányt, hanem tartsd biztosan két kézzel, és fékezz erősen!

mio

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!