spot_imgspot_img
spot_img

Klímahiszti a teremtésvédelem?

-

Article Top Ad (AdSense)

Ki fogja megállítani a természet kizsákmányolását? Tényleg kritikus a helyzet? Van még visszaút? Mit ért Isten a föld „uralom alá hajtásán”: kiaknázást vagy a Teremtés megóvását? Istennek ugyanolyan kedves a víziló, mint az ember? Hogy áll az egyház az ökoszemlélettel?

Akik most válaszolnak:

  • Gáncs Tamás – evangélikus lelkész
  • Kocsis Áron – református lelkész
  • Litkai Gegely – humorista
  • Nevelős Gábor SJ – római katolikus diakónus

2023. FEBRUÁR 6., HÉTFŐ, 19:00–20:30

Budapest, 8. kerület, Nagytemplom utca 30.

2022 februárja óta szervezi közösen a Szólj be a papnak! esteket a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány, a Háló Egyesület és a Szólj be a papnak Egyesület és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom.

A Szólj be a papnak! estek három debreceni keresztény gyülekezet összefogásával indultak 2017 februárjában. A kezdeményezés célja egyfajta “kocsmai evangelizáció”, hogy alkalmat adjanak főleg olyanok számára, akik nem járnak templomba és gyülekezetbe, hogy a saját életük nagy kérdései kapcsán megismerkedhessenek a hagyományos, bevett egyházak képviselőinek (személyes) álláspontjával, és találkozzanak a hittel, Jézus Krisztus üzenetével.

A rendezvények egyszerre szolgálják a hitéleti ismeretterjesztést és a vitakultúra fejlesztését, valamint fórumot biztosítanak a legaktuálisabb társadalmi kérdések széleskörű, interaktív megvitatásának.

Ötvenezer kilogramm szén-dioxidtól óvták meg a bolygót

Forradalmi zöld megoldás a dezodorok piacán

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!