spot_imgspot_img
spot_img

Ki lesz az Év Bortermelője 2020-ban Magyarországon?

-

Article Top Ad (AdSense)

A Magyar Bor Akadémia kihirdette „Az Év Bortermelője Magyarországon” díj öt legtöbb szavazatot kapó termelőjét, akiknek esélyük nyílik megszerezni az idén 30. alkalommal átadásra kerülő elismerést. A jelölési szakaszban több mint 300 szakember véleményének összesítésével választották ki a TOP 5-öt, a végső győztesről december 4-én online sajtótájékoztató formájában tájékoztatják a nagyközönséget.

Az év végéhez közeledve a borász szakma és a szélesebb közvélemény egyaránt nagy izgalommal várja, hogy kiderüljön, ki nyeri el Magyarország legrangosabb borászati elismerését. „Az Év Bortermelője Magyarországon” cím a magyar borászok által elnyerhető legjelentősebb hazai szakmai kitüntetés, melyet 1991-ben alapítottak azzal a szándékkal, hogy elismerje egy-egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, munkásságát. A Magyar Bor Akadémia idén már 30. alkalommal ítéli oda a nagy megbecsülésnek örvendő kitüntetést.

Nemrég lezárult a díj jelölési szakasza, ahol több mint 300 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt, legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre.

Fotó: Unsplash

A korábbi évek hagyomány szerint a Magyar Bor Akadémia egy rendezvényt szerevezett a jelöltek bemutatkozására, melyen a nagyközönség és a szakma is személyesen találkozhatott a jelöltekkel és boraikkal. Idén a pandémiás helyzetben ezt a programot hivatott pótolni a jelöltek által készített rövidfilmek közreadása, amelyek érdekes és személyes hangvételükkel gazdagítják a példamutató borászainkról kialakított eddigi képet.

A győztes kilétére december 4-én derül fény, amikor is összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai, és déli 12 órakor kezdődően online sajtótájékoztató keretében jelentik be a szavazás eredményét, 2020 Év Bortermelőjét Magyarországon.

Az idei jelöltek abc sorrendben a következők:

  • Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék)
  • Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
  • Ipacs Szabó István (Villányi borvidék)
  • Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
  • Nyúlné dr. Pühra Beáta(Etyek-Budai borvidék)

A jelöltekről készült kisfilmek az alábbi linken tekinthetők meg:

Az Év Bortermelője Magyarországon 2020 díj jelöltjei – YouTube

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!