spot_imgspot_img
spot_img

Kávékülönlegességek Valentin-napra

-

Article Top Ad (AdSense)

A szerelmesek ünnepén lepd meg kedvesed egy romantikus reggelivel, amelynek tökéletes kísérője egy-egy csésze ellenállhatatlan Nespresso kávé. A megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.

VERTUO KÁVÉRECEPTEK

ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók

20 ml tejszín

1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula

friss málnadarabok vagy liofilizált málna

fehércsokoládé-forgács

 

Eszközök

habszifon

kis méretű kávéscsésze

 

Elkészítés

  1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
  2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
  3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.

 

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL

Hozzávalók

vaníliaszirup

kókuszreszelék

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula

étcsokoládé-forgács

ehető szárított rózsaszirmok

 

Eszköz

kis méretű kávéscsésze

 

Elkészítés

  1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
  2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
  4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.

 

ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK

 

ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók

20 ml tejszín

1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula

friss málnadarabok vagy liofilizált málna

fehércsokoládé-forgács

 

Eszközök

habszifon

kis méretű kávéscsésze

 

Elkészítés

  1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
  2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
  3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.

 

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL

Hozzávalók

vaníliaszirup

kókuszreszelék

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

1 Paris Espresso kávékapszula

étcsokoládé-forgács

ehető szárított rózsaszirmok

 

Eszköz

kis méretű kávéscsésze

 

Elkészítés

  1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
  2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
  4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.

További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.

Ezt a kisfilmet minden kávéimádónak látnia kell

 

Prémium kávézás otthon

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!