A kávérajongók számára a tél és vele a közelgő karácsony igazán örömteli időszak. Amikor kint minden hideg és borús, az otthon melegében jólesik kényeztetni magunkat egy kis finomsággal.
A Nespresso Idén a páratlan eleganciájú sportruhézatairól híres francia Fusalp luxus ruházati márkával közösen dobta piacra a legújabb kollekcióját.
Az ünnepi Limited Edition kollekció ezúttal az Alpok hófödte csúcsainak hangulatát idézi fel: elég csak rápillantani a csomagolásokon és a kiegészítőkön visszaköszönő, luxus sí- és télisportruházatot gyártó Fusalp emblematikus gyémántmetszésű mintázatára, vagy megkóstolni az alpesi hüttékben elérhető jellegzetes ételeket és italokat idéző kávékülönlegességeket, az alpesi hangulat garantált.
Megkósoltolva a legújabb ízekeket belefeledkezhetünk az álmodozásba és a tervezgetésbe, mert képzeletben pillanatok alatt az Alpok hófödte csúcsain érezhetjük magunkat és szinte látjuk magunk előtt a gyönyörű havas tájat.
A Nespresso x Fusalp ünnepi kávékínálatban két klasszikus feketekávé (Festive Black Espresso és Festive Black Double Espresso), két karácsonyi meghittséget árasztó karamellás-mandulás ízesített kávé (Frosted Caramel Nuts), valamint két forralt boros fűszerekre emlékeztető, kicsit merészebb ízzel kényeztető blend (Seasonal Delight Spices) repít minket az adventi vásárok és téli síelések semmihez sem hasonlítható csodavilágába.
Az Alpok havas csúcsai ihlették a következő melegítő kávérecepteket azok számára, akik egy különleges koktélra vagy mocktailra vágynak akár hétköznapi téli reggeleken vagy az ünnep pillanataiban.
Hófödte mandulás karamellás macchiato
Hozzávalók:
- Nespresso Frosted Caramel Nut kapszula
- Dulce de leche karamell öntet (pl: Monin)
- Mandulatej vagy zabtej
Elkészítés:
Önts 50 ml hideg tejet a tejhabosítóba, és habosítsd fel. Mérj ki, és önts 10 ml Dulce de Leche-t egy bögrébe vagy nagyobb pohárba. Amikor a tej elkészült, öntsd bele a pohárba. Főzd le a kávét és öntsd a tejhabra.Díszítsd apróra tört biscottival. Jól keverd össze, és csak élvezd az ízeket!
Szilvás sütemény inspirálta cappuccino
A karácsonyi vásárok forgatagát, hangjait és hangulatát idézi fel ez a kellemesen fűszeres, szívmelengető kávé, amellyel kiszakadunk egy pillanatra a pörgős hétköznapokból!
Hozzávalók:
- Nespresso Seasonal Delight Spices kapszula
- tej
- mályvacukor
Elkészítés:
A lefőzött kávéra óvatosan ráöntjük a felhabosított tejet, majd mályvacukorral díszítjük.
Sárgabarackos mocktail
Ez az ünnepi finomság alkoholos vagy alkoholmentes változatban is elkészíthető.
Hozzávalók:
- Sárgabarack likőr vagy Monin sárgabarack szirup
- Nespresso Festive Black Espresso kapszula
- egy szál rozmaring
- néhány darab aszalt sárgabarack
- jég
Elkészítés:
Shakerben összerázzuk a likőrt/szirupot a jéggel, amíg a jég teljesen szét nem törik. Közben lefőzzük a kávét, amit egy barista kávés koktélos pohárba töltünk, és amelyre óvatosan ráöntjük a jeges likőrt/szirupot. Rozmaringgal és aszalt sárgabarackkal díszítjük.