spot_imgspot_img
spot_img

„Itt jó volt gyereknek lenni” – mondja Tilla

-

Article Top Ad (AdSense)

„Itt jó volt gyereknek lenni” – mondja Tilla, akit rengeteg emlék és élmény köt a Balatonhoz, és aki a csütörtökön startoló ZamJam Fesztivál házigazdája lesz.

A TV2 műsorvezetője elárulta, egészen kiskorától kezdve a magyar tenger partján töltötte a nyarakat, jelenleg pedig Zamárdiban van a központja, ezért is örül annak, hogy olyan koncertekkel, programokkal telik meg a hétvégén a város, amelyekre generációk kíváncsiak.

„Mi alapvetően Balatonszemesen voltunk nagyon sokat, az anyám vállalati üdülője révén, én voltam táborokban, és sokszor megfordultam a sóstói úttörőtáborban is. Harmadikos voltam, amikor a bátyámmal Badacsonyban voltunk vívótáborban – magyarázta Tilla, aki szerint családja a klasszikus büfézős, lángosozós, keveset napozós, sokat fürdős standolás híve volt. Gyerekkori élményei pedig megalapozták a viszonyát a tóval és környékével, felnőttként, saját családjával immár Zamárdiban töltik a nyaraik jó részét. – Ha valakinek gyerekként beült az életébe a Balaton, az úgy marad. Én is úgy maradtam, és nekem most Zamárdi a központom, évek óta ide járunk, ez az én balatoni otthonom, a nyaralóotthonunk.”

Ezért is vállalta szívesen a fesztivál főszervezője, Lobenwein Norbert kérésére, hogy legyen a ZamJam Fesztivál házigazdája, és segítsen hírét vinni a rendezvénynek. A július 27-29 között megrendezésre kerülő ZamJam Fesztivál nem titkolt célja ugyanis, hogy bemutassa Zamárdi és a déli part rejtett értékeit. A három napos rendezvény 20 helyszínen közel 100 programmal várja a látogatókat a teraszokon, utcákon és tereken, szárazföldön és vízben egyaránt. A panorámás, vízparti MOL színpadon élő legendák lépnek fel, több generáció legnagyobb slágereivel: az Earth Wind & Fire Experience, Demjén Ferenc, Fenyő Miklós és Szikora Róbert, a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal, a Budapest Bar és Bródy János. Csütörtöktől szombat késő éjjelig városszerte koncertek, irodalmi programok, kiállítások láthatók és hallhatók. Lesznek ingyenes jazz-koncertek, Aranyakkord és Járai Márk a kilátónál, a Besúgó című sorozatot a szereplőkkel együtt bemutató házibuli, Wannabe és Get Funky party, irodalmi beszélgetések, kertmozi, gitárosok a parton, de még Zámbó Jimmyt is megidézik Zamárdi szabadstrandján a MOL Nagyon Balaton butikfesztiválja keretében, ahol a Balaton legjobbjait felvonultató gasztronómiai kínálat is várja a ZamJam vendégeit.

fotó: freepik

A színes zenei és kulturális kínálat mellett ugyanis idén elindul a Staropramen Gasztrosétány, amely keretében a Balatoni Kör a régió legjobb éttermei közül hív meg jó néhányat – csupa olyan vendéglátóhely települ ki a partra és készül ételekkel, amelyeknek népszerűsége évek óta töretlen a helyiek és a turisták körében egyaránt. Az éttermek között ott lesz a Kistücsök, a Sparhelt Bistro, a Hableány, a Lavender Terasz, a Mák&Mol Food Truck, látványkonyhaként bemutatkozik a Creative Kitchen Truck by Staropramen. A Wine Selection Trucknak köszönhetően pedig azok sem fognak csalódni, akik a program mellé egy pohár jó borral ülnének ki a balatoni naplementébe.

Koncertek, Pilvax-brunch és irodalmi programok a Művészetek Völgyében

IL VOLO koncert Budapesten

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!