Hogyan lehet szórakoztató a felvételi?

-

Felvételi? Tudj meg mindent az idei felvételi eljárásról és a Pécsi Tudományegyetemen elérhető képzésekről úgy, hogy az még szórakoztató is! A tavalyi év sikere után idén is lesz Irány a PTE! Kultúrfeszt január 31. és február 3. között. 3 online nap után élő nappal zár a fesztivál, ahova minden érdeklődő középiskolás diákot, tanáraikat és szüleiket programok várnak.

Több tucat online program válik elérhetővé január 31. és február 2. között. Minden nap délután 2-kor kezdődnek a programok. Több kar előadásaiba, beszélgetéseibe lehet bekapcsolódni egy időben, a részletes program január 30-tól érhető el az esemény weboldalán! Sokszínű a program: a több tucat téma között lesz szó aktuális társadalomtudományi és pedagógiai kérdésekről, tájékozódhatunk a külföldön töltött egyetemi félévek előnyeiről és tapasztalatairól, nézhetünk izgalmas kémiai kísérleteket és mindent megtudhatunk például az e-sport és a gamer világ aktualitásairól, és bekapcsolódhatunk hallgatói beszélgetésekbe is – itt bármit kérdezhetnek is a leendő hallgatók.

Fotó: Envato Elements

Személyesen is lehet idén találkozni a PTE polgáraival: február 3-án, csütörtökön 9 órától a PTE Általános Orvostudományi Karának épületében. Az oltási igazolvány bemutatása és a maszkviselés kötelező – de ez kis ár azért, hogy végre élőben is együtt fesztiválozhassunk! Bemutatkozik a PTE 10 kara, az egyetemi és hallgatói szervezetek, emellett kerekasztal-beszélgetéseken, tanácsadásokon és szuper játékokon vehetnek részt a látogatók. Itt lesz alkalom arra, hogy szemtől szemben meg lehessen kérdezni bármilyen tudnivalót. A színpadon a Műszaki és Informatikai Kar egy izgalmas előadással készül a fenntartható környezetről, a Művészeti Kar fúvós koncerttel, az Egészségtudományi Kar énekes produkcióval, a Természettudományi Kar pedig táncfellépéssel készül. De igazán különleges előadások is lesznek: a leendő hallgatók és kísérőik megtudhatják, hogy milyen is a Squid Game és a Harry Potter közgazdász szemmel nézve, és többek között a Táncoló Egyetem is bemutatkozik majd!

A Nagyelőadó programját a tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium előadása nyitja meg. Ezután a PTE Sportiroda tevékenységébe nyerhetnek betekintést a látogatók, de a délután folyamán a Közgazdaságtudományi Kar kvízjátékába is bekapcsolódhatnak, és a tanárképzéséről szóló beszélgetésen is várják őket. A különtermekben szakmai beszélgetéseken is részt lehet majd venni, a Karrier Iroda pedig grafológiával és pályaorientációs tanácsadással segíti a döntésben a diákokat.

Fotó: Envato Elements

A program látogatói – akár online, akár személyes formában vettek részt a rendezvényen – a tudáson és élményeken túl ajándékokat is nyerhetnek. A záró napon tartott sorsoláson egy elektromos roller talál majd gazdára!

A részletes program január 30-tól érhető el az esemény weboldalán, a személyes napra pedig érdemes előzetesen regisztrálni, hogy semmilyen előzetes információról ne maradjanak le a diákok! Emellett megéri letölteni az Irány a PTE! mobil applikációt is, ugyanis ott további érdekességekkel és nyereményjátékok is elérhetők.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!