Hazai tehetségek segítenek az UNICEF új kampányában

-

Idén nyáron újfajta adománygyűjtési akcióba kezdett az UNICEF magyarországi képviselete. A hazai zenei piac szereplői vállalták, hogy egy sokak által ismert dalszöveg néhány sorát saját stílusban dolgozzák fel és ezzel is inspiráljanak másokat arra, mennyire fontos a gyermekek védelme a mai világban. 

Olyan világban fogunk élni, amilyen gyerekeket nevelünk.” – osztotta meg velünk egyik fontos gondolatát Mészáros Antónia, a szervezet ügyvezető igazgatója. 

A kampány alapötletét egy gyerekekről szóló idézet adta, amit Bródy János adományozott a segélyszervezetnek. Nem akármilyen idézet ez. A dalszerző annak idején Halász Juditnak írta, és természetesen a gyerekekről szól. 

„Minden felnőtt volt egyszer gyerek,

S felnő majd az új gyerek sereg,

Többet, jobban törődjetek velünk,

Mert eljön majd a nap, amikor mi is felnövünk.”

Bródy János megosztotta azt a kulisszatitkot is, hogy a dal refrénjének van egyébként egy titkos, 5. sora is, mely arról szól, ha mi, felnőttek nem törődünk eléggé a gyerekekkel, akkor nem jók, hanem rosszabbak lesznek felnőttként, mint amennyire gyerekként. 

A gyerekek nagyon sokféleképpen válhatnak felnőtté. Az, hogy milyen felnőtt lesz belőlük, a környezeti hatásokon múlik. – nyilatkozta a művész. – Jó példát kell mutatni. Mert az ragadós.” 

Mindenünk a zene… és a gyerekek!

A sajtótájékoztatón Hietlie Dávid, a népszerű Hietlie zenekar frontembere elmondta, hogy a banda tagjai számára minden fontos üzenet, ami a gyerekekért van. 

A kampányhoz természetesen bármilyen zenei előadó tud csatlakozni. A jelenlegi videó többféle közösségi média felületen elérhető, kezdve az UNICEF hivatalos oldalán, az előadók saját platformjain egyaránt. 

Bögre, póló és matyóhímzés

Az UNICEF Magyarország nemrégiben kezdett el üzemeltetni egy webáruházat is. Az itt megvásárolható termékek eladásából befolyt összeget teljes egészében felhasználja a szervezet, hogy segítsen mindazon gyerekeknek, akiknek szükségük van rá. A termékkínálat meglepően színes. Azonban nagyon ügyeltek rá, hogy csakis minőségi, hazai tervezők és gyártók termékei kerüljenek be a kínálatba. 

Több, mint hátrányos gyerekek segélyszervezete! 

Érdemes tudni, hogy az UNICEF bár nemzetközi segélyszervezet, ám országos szinten nem kap semmiféle külföldi támogatást. Nekik minden fillérért meg kell küzdeni azért, hogy segíteni tudjanak elősorban a magyar, és ha tudnak, külföldi gyerekeknek is. Programjaik között kiemelt figyelmet kapnak a mentorprogramok, a szexedukáció és az ún. „youth challenge” is, amely a fiatal felnőtteknek (24 éves korig) szól. Ez egy innovációs program, ahol a fiatal felnőttek saját kreativitással helyi szinten valósíthatják meg az elképzeléseiket. Egyik sikeres projektjük például egy zsákfaluban létrehozott közösségi mosoda vagy egy „guroló térkép” nevű alkalmazás kifejlesztése a mozgáskorlátozott közösség számára. 

Érdemes hát őket támogatni! 

Írta: Ballagó Petra 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!