spot_imgspot_img
spot_img

Gyász: Elhunyt Kirstie Alley, a Nicsak, ki beszél sztárja

-

Article Top Ad (AdSense)

Kirstie Alley-t a Golden Globe- és Primetime Emmy-díj-as amerikai színésznőt, és producert leginkább a Nicsak, ki beszél című vígjátéksorozatban játszott szerepéről ismerték. Családja és menedzsere adta hírül, hogy a kivételes filmcsillag 71 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt.

„Szomorúan tudatjuk, hogy a hihetetlen, vad és szerető édesanyánk elhunyt” – írták gyermekei a Twitteren hétfő este.

Alley Emmy-díjat és Golden Globe-ot kapott népszerű a Cheers sitcom tévésorozatban nyújtott kocsmavezetői és pincérnői szerepéért. Később, a Nicsak, ki beszél című filmsorozatban és a Veronica’s Closet című tévés sitcom sztárja lett.

A családi nyilatkozat nem részletezte, hogy milyen rákja volt, de azt írták, hogy „csak nemrég fedezték fel”.

„Bármilyen ikonikus volt a képernyőn, még csodálatosabb anya és nagymama volt.” – áll a közleményben, és ezenfelül dicsérték még életkedvét és életszenvedélyét, gyermekeit, unokáit és sok állatát”.

A Cheers című sorozatban, amely egy bostoni bárról szól, Alley Rebecca Howe bármenedzsert és koktélpincérnőt alakította.

„30 évvel ezelőtt megnevettetett, amikor leforgatta azt a jelenetet, és ma is ugyanilyen keményen megnevettetett” – tette Ted Danson, akivel együtt szerepelt a sorozatban, utalva arra, hogy a héten pont elkapta a Cheers egy régi epizódját egy repülőúton.

„Amikor kiszálltam a gépből, hallottam, hogy Kirstie meghalt” – folytatta. „Annyira szomorú vagyok, és nagyon hálás vagyok azért, hogy megnevettetett. Szeretetemet küldöm a gyermekeinek. Mint jól tudják, édesanyjuknak aranyszíve volt. Hiányozni fog.”

Belsőépítészből színésznő

A kansasi Wichita államban, 1951. január 12-én született Alley abbahagyta az egyetemet, és Los Angelesbe költözött, hogy belsőépítészként dolgozzon, és már akkor érdeklődött a szcientológia iránt, ami szerint később segített neki megszabadulni a drogfüggőségéből. Végül színészi pályára lépett, és 1982-ben debütált a Star Trek II: A Khan bosszúja című filmben.

A Cheers-ben elért sikerét követően – amiért egy Golden Globe-ot és Emmy-díjat nyert – Alley John Travolta mellett szerepelt a Nicsak, ki beszél című családi rom-com filmsorozatban. Travolta az Instagramon tisztelgett előtte: „Kirstie-vel volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom. Szeretlek, Kirstie” – írta a róla, majd hozzátette: „Tudom, hogy még látjuk egymást.”

Később egy másik tévés sitcomban, a Veronica’s Closet-ben szerepelt. 1993-ban pedig elnyerte a legjobb főszereplőnek járó, második Emmy-díjat a David’s Mother című tévéfilmért.

Továbbá szerepelt az 1999-es Szépségtépő verseny című filmben is, egy szépségversenyről szóló sötét vígjátékban. A közelmúltban pedig Jamie Lee Curtisszel dolgozott a Scream Queens – Gyilkos történet című szatirikus vígjátékon.

„A Scream Queens-ben, és a valóságban is gyönyörű mackómama volt.” – írta róla Curtis

forrás: bbc.com

képek: pinterest

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!