spot_imgspot_img
spot_img

Gina Lollobrigida megtáncoltatott két magyar tévés legendát

-

Article Top Ad (AdSense)

Az olasz világsztár, Gina Lollobrigida ma 95 éves. Születésnapja alkalmából szülővárosában, Subiacoban különleges módon ismerték el fergeteges karrierjét. Születésnapi ajándékként egy új, nevével fémjelzett díjat hoztak létre az olasz filmszakma részére.

„Isteni Lollo” becenéven az egyik legjelentősebb európai filmsztárrá vált, miközben az 1950-es és 1960-as években nemzetközi szinten szexszimbólumnak számított. A világ egyik legszebb nőjének tekintették.

Még ma is szereti a közönség

Születésnapja alkalmából Lollo bevallotta, hogy érzi az emberek megbecsülését: „Az emberek nagy szeretettel követnek engem, és örülök, hogy a közönség, aki értékelte a múlt filmjeit, még emlékezik rám.Talán el voltam kényeztetve, de ma is folyamatosan dolgozom, úgy érzem, még sok mondanivalóm van, és remélem, lesz időm megvalósítani”.

Szépségversenyen tűnt fel

Gina hazájában akkor vált híressé, amikor 1947-ben a Miss Italia szépségversenyen harmadik helyezést ért el. A filmipar gyorsan felfedezte, az 50-es és 60-as évek egyik legkeresettebb női szereplője több kultikussá vált filmben is szerepelt.
KENYÉR, SZERELEM ÉS FANTÁZIA (1953)
A VILÁG LEGSZEBB NŐJE (1955)
A PÁRIZSI NOTRE DAME (1965)
SALAMON ÉS SÁBA KIRÁLYNŐJE (1959)
Mr. SZEPTEMBERBE (1961)
JÓ ESTÉT, MRS. CAMPBELL(1968)
PINOCCHIO KALANDJAI (1972)

Meghódította a magyarokat

1972-ben járt először Magyarországon, ekkor a Magyar Televízió szilveszteri műsorában is fellépett.

A két legendás tévést, Antal Imrét és Vitray Tamást is megtáncoltatta.

Lollobrigida filmes karrierje után fotóriporterként folytatta a pályáját.
Lollo egyik legutóbbi tévés nyilatkozata meglepte a rajongóit. Egy vasárnapi műsorban könnyek között azt mondta, hogy „Az én koromban jogom lenne békében meghalni”.

Viharos magánélet

Az egykori olasz szexszimbólum először 1949-ben ment hozzá Milko Skovic szlovén orvoshoz, akitől született egy fia, majd 1971-ben hivatalosan is felbontották a házasságukat.
A filmcsillag soha többé nem akart férjhez menni, pedig hódolókból, kérőkből nem volt hiány.
Akkor gondolkodott el komolyan a második házasságon, amikor Monte-Carlóban
megismerte a nála 34 évvel fiatalabb barcelonai üzletembert, Javier Rigaut. A fiatal férfi alaposan elcsavarta a fejét, így 2006-ban hozzá ment volna feleségül. A férj jelölt azonban megfutamodott, mivel a média alaposan kikezdte és bírálta a kapcsolatukat, mint később kiderült, nem is alaptalanul. Ám négy évvel később titokban mégis megköttetett a frigy Barcelonában. Annyira titokban, hogy a díva sem volt jelen az esküvőn, csak az internetről értesült arról, hogy másodjára is kimondta a boldogító igent. A bíróság tett pontot a különös  házasság végére, ugyanis kiderült, hogy egy Teresa nevű dublőr helyettesítette, ám a férfinek volt érvényes aláírása a szertartáshoz.
Hiába hajtogatta a sztár, hogy a férfi csak a barátja volt, és leginkább a vagyonára hajtott, a bíróság mégis az üzletembernek adott igazat, aki szerint csak azért titkolták az esküvőt, hogy védjék a kapcsolatukat. Ráadásul az aláírása érvényes volt, a színésznő által adott érvényes meghatalmazás alapján jött létre a házasság 8 tanú előtt.

Fia gyámság alá akarta helyeztetni

A színésznő fia észnél volt, amikor édesanyja fejét elcsavarta a szélhámos. Szerette volna elérni, hogy  Lollot gyámság alá helyezzék, és ne csalja ki a férfi jelentős vagyonát.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!