spot_imgspot_img
spot_img

Élő online koncertek, gasztroélmény és virtuális futóverseny május 9-én!

-

Article Top Ad (AdSense)

Már csak pár nap és újra Európa-napi fesztivál! A május 9-i, ingyenes online rendezvényre szeretettel várják a zene, a sport, valamint a gasztronómia kedvelőit, kicsiket és nagyokat egyaránt. Az élőben otthonról követhető koncertek sorát a Kaláka nyitja, és a tervezett gyerekprogramok mellett lesz szó a fenntarthatóságról és a digitális átállásról is. Mautner Zsófi főzőshow-ja pedig felejthetetlen élményeket ígér. A 17 km-es virtuális EU-s futást teljesítők tombolasorsoláson vehetnek részt. A napot Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra örömzenélése zárja.

Az idén virtuálisan, az Európa Pont Facebook-oldalán követhető Európa-napi fesztiválon 10:15-kor a gyermekeket élő koncertjével a Kaláka együttes várja, majd 17 órakor a mesék világába Ágoston Béla és Danny Bain repíti őket. McMenemy Márk vezetésével kiderül, hogy a hazánk uniós csatlakozásának 17. évfordulója alkalmából rendezett 17 kiloléteres virtuális futóversenyt teljesítők közül kik lesznek a tombolasorsolás nyertesei.

A sport szerelmesei mellett a gasztronómia rajongóinak is kedveskednek a szervezők. 17:40-kor Mautner Zsófi segítségével egy különleges portugál ételt készíthetnek el otthon az érdeklődők, így tisztelegve az Európai Unió Tanácsának soros portugál elnöksége előtt. Aki komolyabb témák iránt érdeklődik, bekapcsolódhat a digitális átállásról (11 órától), valamint a hulladékmentességről (18:45-től) folytatandó beszélgetésekbe. A napot Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra élő koncertje zárja 20 órától.

A fesztivált az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája rendezi.  

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!