spot_imgspot_img
spot_img

Dubaj népszerűbb, mint New York

-

Article Top Ad (AdSense)

Nem foglalunk előbb azért, mert messzebbre repülünk, viszont minél messzebbre utazunk annál több ideig maradunk – mutatják a Kiwi.com adatai. Míg 2019-ben New York volt a magyarok legnépszerűbb 4000 km-nél távolabbi úti célja, addig 2021 óta Dubai szerepel az élen. Jó dolog a spontaneitás, de ha cél a spórolás, akkor érdemes előre repülőjegyet venni. Hiszen, ha most foglalunk jövő évre, akkor a hosszú repülőutak esetében átlagosan 33%-kal lehet olcsóbb a jegyünk, mint idén, de a közelebbi utazásoknál is átlagosan 18%-kal kevesebbért foglalhatunk.

A koronavírusjárvány kitörése előtt, 2019-ben az Amerikai Egyesült Államok, majd Kanada voltak a legnépszerűbb országok, városok között New York és Los Angeles szerepeltek az élen a magyarok foglalási listáján a hosszú távú, azaz a 4000 km-en túli utazások terén a Kiwi.com adatai alapján. Ezzel szemben 2021-ben, 2022-ben, sőt előrevetítve 2023-ban is az Egyesült Arab Emírségek és Dubaj vezették és vezetik a foglalási listákat, sőt, az idei top10-es listán olyan új városok debütáltak, mint Abu Dhabi, Szöul, Bangkok vagy Mumbai. 

repülő
„Fotó: Envato Elements”

Egy hónappal az utazás előtt veszünk repülőjegyet 

A koronavírusjárvány óta kevésbé tervezünk előre, pedig sokat spórolhat az, aki előre foglal. Míg 2019-ben a hosszabb utazásokra átlagosan 44 nappal előre váltottak jegyet a magyarok, addig 2021-ben ez 27 nap volt, idén pedig 31 nap. A rövidebb (1500 km-ig) és a közepes hosszúságú (1500-3999 km) repülésekre való foglalás hasonló ívet ír le. Azt, hogy minden táv esetén megérné jobban előre tervezni alátámasztják az utazási technológiai vállalat, a Kiwi.com adatai.  

Akár 33%-kal olcsóbban 

Idén a rövidebb utak átlagosan 76 euróba, a közepesek átlagosan 123 euróba, míg a hosszúak 457 euróba kerülnek. Mindezek, ha pl. már most foglalunk jövőre, jelentősen olcsóbbak. A rövidebb repülőjáratok, amikkel eljuthatunk pl. Londonba vagy Párizsba átlagosan 62 euróba kerülnek jövőre, ha most foglalunk (18%-kal kevesebb, mint idén). A közepes hosszúságú repülőutakért most 101 eurót kell fizetnünk átlagosan, ez szintén 18%-kal kevesebb, mint az idei ár. Tehát aki Madridban, Barcelonában, Portóban vagy Tenerifén töltené a húsvéti ünnepeket, annak is érdemes lehet már most jegyet váltania. A 4000 km feletti repülőutak pedig 33%-kal kerülhetnek kevesebbe jövőre (átlagosan 305 euróba), mint idén, ha most foglalunk. Így akár 117 euróért repülhetünk a legtöbbek által keresett Dubajba, vagy fedezhetjük fel a tengerentúlt is, ha előre tervezünk. 

repülés
„Fotó: Envato Elements”

Tovább marad, aki messzebbre megy 

Míg az utazás lefoglalásánál csak pár napos eltérések vannak a rövid, a közepes és a hosszú repülőutak között, addig az ott tartózkodás terén már nagyobb különbségek rajzolódnak ki. Aki közelre repül, azok közül minden 2. (52%) 1-3 napot marad, minden 4. (27%) 4-6 napot. A közepes távolságra utazók 34%-a 1-2 hetet, 33%-a pedig 4-6 napot tölt a választott desztinációján. Azok, akik 4000 km-nél többet repülnek leginkább (40%) 1-2 hétre utaznak el, 21%-uk 4-6 napra, 15% 2-3 hétre, sőt 13%-ukra a 3 hét és 2 hónap közti felfedezés, kikapcsolódás a jellemző. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!