Csokoládé, ami vegán és finom

-

Tavaly jelent meg a márka teljesen növényi alapú terméke, amelynek bevezetésével a gyártó egy régi fogyasztói kívánságnak tett eleget. A kimagaslóan pozitív visszajelzések alapján a Nestlé szeptember 1-től állandó kínálatába is felveszi a vegán finomságot, amelyet Európa 16 országában fog forgalmazni. 

A KITKAT V mostani, széleskörű bevezetését megelőzően a növényi alapú újdonságot az Egyesült Királyság és néhány más ország – köztük Magyarország – fogyasztói kóstolhatták meg először. A magas kereslet és a pozitív visszajelzések alapján a gyártó szeptembertől az egész régióban elérhetővé teszi a rajongók által régóta várt finomságot. 

A Nestlé kutatási és fejlesztési központjának szakemberei az új vegán terméket úgy fejlesztették ki, hogy az maximálisan megfeleljen a fogyasztók átalakuló elvárásainak. Felmérések szerint ugyanis világszerte nő a kereslet a növényi alapú termékalternatívákra. A KITKAT V hosszas kutatás és kísérletezés eredménye, melynek köszönhetően a lágy csokoládé és a roppanós ostya népszerű párosát növényi alapú változatban is élvezhetik a fogyasztók. 

kitkat
“Fotó: VEGAN LIFESTYLE PHOTOGRAPHY”

„Csöndes forradalom zajlik az édesiparban, egyre többen keresik a növényi alapú alternatívákat. Mi hiszünk ebben a trendben, ezért már tavaly bemutattuk egyik legnépszerűbb márkánk vegán alternatíváját a magyar fogyasztóknak. A pozitív reakciók megerősítettek minket abban, hogy jó úton járunk” – mondta Miklós Panna, Nestlé Hungária édesség üzletágának vezetője. 

Az eredeti receptúrában használt tejet a vegán változatban rizs alapú alternatíva váltja fel, amely nemcsak kitűnő textúrát és ízt biztosít, de tökéletes összhangot teremt a jól ismert ropogós ostya és a csokoládé ízvilága között. 

vegán csoki
“Fotó: Envato Elements”

A teljes, termelőtől a fogyasztóig tartó termékéletútját figyelembe véve 18%-kal kisebb karbonlábnyommal rendelkezik a hagyományos, tejcsokoládéshoz képest. Ez annak köszönhető, hogy a receptúrát teljesen növényi alapanyagokra cserélték. A KITKAT V a Nestlé Kakaóterv (Nestlé Cocoa Plan) keretében, a Rainforest Alliance-szel együttműködésben fenntartható forrásból származó kakaó felhasználásával készül. 

A gyártó a forgalmazott italok és élelmiszerek széles skálájában egyre több növényi alapú termékkel igyekszik támogatni a vegán étrendet követőket. Így folyamatosan bővíti a növényi alapú élelmiszer- és italkínálatát, és egyre több ismert és népszerű márkáját teszi elérhetővé vegán változatban is. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!