spot_imgspot_img
spot_img

Az idei tél legizgalmasabb ékszer trendjei

-

Article Top Ad (AdSense)

Az ékszerek olyan örök darabok, amelyek mindig izgalmas kiegészítői öltözetünknek és amelyekkel könnyedén kiemelhetjük saját stílusunkat. Íme a legújabb trendek magyar tervezőktől:

Nagy volumenű ékszerek

Az úgynevezett „oversize” vagyis túlméretezett darabok idén is hódítanak. Legyen szó fülbevalóról vagy nyakláncról, minél drámaibb és látványosabb, annál jobb. Hordhatjuk kötött felsőkhöz vagy elegáns darabokhoz, ezért mindenképpen megérik a befektetést.

Eva Remenyi:

Fotó: Eva Reményi

Reményi Éva ékszereinek esszenciáját az érdekes felületek és a különleges formák adják, és minden egyes karakteres darabon megfigyelhető egyfajta természet ihlette ritmika, amely végig kíséri az egyes kollekciókat. A kifogyhatatlan szenvedélyből születő ékszerek a nagybetűs, bátor Nőt ünneplik, aki mindennapi megjelenésében az egyediségre és az önkifejezésre törekszik.

Természetes ékszerek

A divatban egyre gyakrabban tűnnek fel az olyan természetes anyagok, mint a fa vagy a bőr, amelyek már egy tudatosabb gondolkodás felé mutatnak. A szerves anyagok felé való elmozdulás az ember egyre nagyobb igényét mutatja, hogy visszakapcsolódjon a természethez, amely ezeknek az ékszereknek köszönhetően nem is olyan nehéz.

PLANTETHICS:

Fotó: Plantethics

Minden PLANTETHICS ékszer azt üzeni számunkra, hogy tegyünk még egy lépést a természet felé. A tervező, Dénes Barbara arra ösztönzi az embereket, hogy a fast fashion-nel szemben inkább a kisszériás termékeket részesítsék előnyben. A REWOOD kollekció darabjai viharkárokból és metszési munkák során keletkezett faanyagok felhasználásával készülnek, a FOREST kollekció nyakláncai, fülbevalói és karkötői pedig a tradicionális Tiffany ólomüveg művességet és a minimalista designt ötvözik. A legújabb WANDERWOMAN kollekcióban pedig a természetben való barangolás köszön vissza és a természet olyan apró kincsei jelennek meg, mint a korall, a kagyló, vagy egy bogyó.

Fémek keveredése

Nem kell választania annak, aki egyformán szereti az aranyat és az ezüstöt vagy a többféle színű ékszereket, mert idén és szerencsére még jövőre is kifejezetten népszerűek ezek a darabok. Akár egy teljesen különböző anyaggal, mint a kerámia, akár drágakövekkel kombinálva, amelyek így életre szóló, örök darabok lehetnek.

Affianced Ékszerek:

Fotó: Affianced

A márka alapítói, Gertrúd és Richárd által készített ékszer könnyen felismerhető a míves felületi díszítésekről és rengeteg hozzáadott értéket látni minden egyes darabjukon. Kollekcióik között találhatunk népművészeti ihletésű modern darabokat, pompás ornamentális díszítésűeket is. A kerámia berakásos ékszercsoportban olyan különleges ékszereket találunk, amelyekben a fémen kívül egy másik anyag, a kerámia is megjelenik, míg a királynői, drágaköves Gertrúd kollekcióban megjelennek a rózsaszín fémmel tökéletesen harmonizáló pasztellszínű morganit nemes ásványok, amely miatt ez egy igazán finom és elegáns kollekció.

Pomanders:

Fotó: Pomanders

A reneszánszkori királyok és királynők illatos ékszereit hozta újra divatba Schütz Gabriella, amelyekkel nem titkolt terve, hogy egy cseppnyi királynői érzést adjon a nőknek. Karkötői, nyakláncai, sőt a fülbevalók is ásványokból, drágakövekből, illatos fákból készülnek, melyekhez egy pici szelence tartozik. Ezt a szelencét (pomandert) lehet kinyitni, és a benne bújó pompom-t illatosítani. Gabi saját receptúrája alapján, jelenleg 7 féle illóolaj-keverék érhető el, amelyek egy-egy hangulatot, érzetet örökítenek meg.

Ezüst ékszerek

Ha ékszerekről van szó, akkor az arany a legtipikusabb fém, de újra megfigyelhető az ezüst térhódítása. Akár egy látványos fülbevalót, akár egy gyűrűt vagy nyakláncot veszünk fel idén télen, egy ezüst ékszerrel csak divatosak lehetünk.

Fruzsi Fekete Jewelry:

Fotó: Fekete Fruzsi Jewelry/Fotós: Nyíri Julianna

Minden Fruzsi Fekete Jewelry darab közvetlenül kézzel készül, és ez a legszorosabb értelemben is igaz. Az ékszerek viaszveszejtéses technikával készülnek, amely során közvetlenül a kezével gyúrja meg az anyagot az alkotó, és így ténylegesen egyedi ékszerek készülnek, mert soha nincs két egyforma darab. A Leaves kollekció az alkotás öröméről szól, arról a felszabadult érzésről, ahogy a gyerekek is játszanak a gyurmával. Így születtek meg a néha tengeri lényeket, néha növényi és néha növényeket mintázó ékszerek. Az izgalmas Curves kollekcióval Fruzsi a teret szerette volna megmozgatni, és egy folyamatosan változót látványt szeretett volna elérni, amelyek az viselő mozgásától függően mindig más szempontból mutatkoznak meg. Az ékszerek különleges hatását még tovább fokozza a fehér szín, amely a nyersen hagyott ezüstnek köszönhető.

Gyöngyök reneszánsza

Idén télen a gyöngyök már cseppet sem hagyományos módon jelennek meg az ékszerdivatban, hanem mindegyik darabban van egy csavar, vagy egy egészen új látásmód, vagy részlet. A tervezők újabban valamilyen más anyaggal is kombinálják, amelytől még egyedülállóbbak lesznek.

Rienne Creations:

Fotó: Rienne Creations / Fotós: Farkas Vivien

Nagy Adrien, aki korábban a Nubu tervezője volt, majd New Yorkban Marc Jacobsnál dolgozott divattervezőként az Amerikában töltött idő alatt szembesült azzal, hogy külföldön milyen bátran használják a  sokszor merész és különleges kiegészítőket. A Rienne Creations ékszerek éppen ezért igazi különleges és nagyvolumenű darabok, sok csillogással, kristályokkal, alkalmanként bőr és selyemvirágokkal.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!