spot_imgspot_img
spot_img

Augusztus egyik legígéretesebb programja a Csongrádi Borfesztivál

-

Article Top Ad (AdSense)

Idén 25 éves a Csongrádi Borfesztivál, mely egy ízig-vérig nyárzáró kavalkád az Alföld egyik legszebb városában.

Időpontja minden évben az államalapítás ünnepe köré esik, így 2023-ban augusztus 18-20. között szervezi a Művelődési Központ. A Borfesztivál fontos esemény a helyiek életében, kiváló alkalom az elszármazott családtagok hazalátogatására és igazi közösségi eseményen vehet részt mindenki, aki ellátogat rá.

A program helyszíne a város Fő utcáján, a Szentháromság téri park ölelésében található, ligetes árnyas környezetben. A fesztiválhangulat garantált, koncertek sora várja a közönséget, a poptól kezdve az a’capellán át a garázsrockon keresztül, eljutunk a lágyabb vonalig az operett, a nóta és a népdalig, melyek már az idősebb korosztály kedvére való rigmusok. A kisgyermekes családokat mesejáték, vidámpark, arcfestés és kézműves vásár, ásványbörze várja.

A faházakban nem csak a csongrádi borászok kínálják a finomabbnál finomabb nedűiket, megjelenik a Tokaji, Dél-Balatoni, Hajós-Bajai, Kunsági és Mátrai borvidék is. A kínálatra nem lehet panasz, aki éppen nem szereti a szőlőből készült bort, az talál magának nagyon finom gyümölcsökből készült szinte desszertnek számító italokat.

A „gasztroutca” kínálata is bőséges – a faszénen sült kolbászoktól, pácolt húsoktól kezdve a kürtőskalácson, lepényen, réteseken át minden finomság megkóstolható. A „kallódó” felnőtteknek, felnőttmegőrzőt alakítottak ki, ahol különböző logikai és társasjátékokkal foglalhatják el magukat. Természetesen utcabál is lesz, hajnalig tartó tánccal.

Billie Eilish: a Szigeten találkozunk! (video)

Titkos étteremnyitás

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!