spot_imgspot_img
spot_img

A párkapcsolat érdekes és különös játszma

-

Article Top Ad (AdSense)
A párkapcsolat nem játék, még akkor sem, ha egyesek úgy tekintenek rá. A játékok azt sugallják, hogy nem veszed komolyan az egészet, illetve vannak benne nyertesek és vesztesek. Valódi embereket érint, valódi érzelmekkel.
A szerző, Száraz Gábor 10 éve kutatja a boldog párkapcsolatok titkát, és célja ezzel a kiadvánnyal, hogy közérthető, hétköznapi nyelven, egyfajta kalauzként szolgáljon az emberi kapcsolatok bonyolult labirintusában. A tanácsokat betartva mindenki tudni fogja, hogyan viselkedjen egy adott játszmában, miként irányítsa, vagy épp mikor szálljon ki belőle.

A „jó” és a „rossz” játszma

„Azért is írtam meg a könyvet, mert nagyon sokszor találkozom ismétlődő kérdésekkel, és egyszerűbbnek tűnt leírni, mint újra meg újra elmondani. Az elmúlt 10 évben, amióta a párkapcsolatokkal és társas kapcsolatokkal foglalkozom, volt szerencsém az egyik legnagyobb hazai online társkereső oldallal együttműködve személyes társközvetítő szolgáltatást nyújtani. Ennek keretében, munkatársaim segítségével, több mint 7000 embertől gyűjtöttünk adatokat arról, hogyan választanak párt, és milyen játszmák állnak emögött valójában.” – mesélt a könyv keletkezéséről Száraz Gábor párválasztási tanácsadó.

Párkapcsolat mint játszma arról is szól, hogy megtudjuk, mibe érdemes energiát fektetni jobban, mit és hogyan csináljunk, és milyen kapcsolatba ne menjünk bele. Ideális választás a könyv annak, aki már irtózik a „se veled, se nélküled” együttlét gondolatától is, aki mindig ugyanabban a szituációban találja magát, csak a szereplők újak, aki sokszor úgy érzi, hogy kihasználják, vagy a viszonzatlan szerelemmel találja szembe magát. A szerző szerint minden probléma visszavezethető valahová, tehát nincsenek véletlenek…

A megoldás pedig szó szerint egy karnyújtásnyira van, vagyis megtanulhatjuk kezelni ezeket a helyzeteket, és talán ami a legfontosabb, megtudhatjuk, hogyan kerüljünk ki az ismétlődő problémák ördögi köréből. Felfoghatjuk úgy is, hogy a könyv segítségével egy kellemes tanácsadáson vagyunk, és a megoldás csak rajtunk múlik. Engedjük el a múltat, és tekintsünk optimistán afelé a szebb jövő felé, hogy lesz társunk.

Az sem jó, ha túl komolyak vagyunk, de a randit már kezeljük úgy, hogy remélhetőleg nem kell tovább keresgélni, mert talán megtaláljuk a nekünk tetsző személyt, és dolgozhatunk a sikeres párkapcsolaton. Tehát semmit se vegyünk félvállról.

A szerző tudja, miről beszél, hiszen családban és boldog, kiegyensúlyozott házasságban él, kölcsönös bizalomban, megértésben, támogatva egymást. Az a célja, hogy kultúrát vigyen a társkeresésbe, és tudatosságot a párkapcsolatokba. Ezzel segítve a hozzá fordulókat abban, hogy megtalálják a számukra ideális társat, akivel hosszú távú, viták, féltékenység és lelki sérülések nélküli párkapcsolatot építhessenek, illetve helyrehozhassák a hibáikat.

Így menthető meg a szakadék szélén álló házasság

 

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!