spot_imgspot_img
spot_img

A Moroso csodálatos bútorai már elérhetőek

-

Article Top Ad (AdSense)

A több mint 70 évvel ezelőtt alapított olasz márka, a Moroso a nemzetközi design világának haute couture brandje, a kárpitozott bútorok vezető gyártója.

Kézzel készített bútorainak egyedisége a design és a kortárs divat és művészetek ötvözésében rejlik. A Basic Collection Home exkluzív brandjeként bútorai már Budapesten is elérhetőek. Aki szeretne a Moroso fantasztikus designjaitól inspirálódni, annak nincs más dolga, mint ellátogatni az Aulich utcai bemutatóterembe, ahol a Basic Collection Home szakértői személyesen mutatnak meg mindent.

Mi a Moroso?

Agostino Moroso 1952-ben alapította Északkelet-Olaszországban a Morosót, hírnevüket pedig a helyi kézművességre alapozta. A termékek gyártásának kézműves megközelítése és a tervezési szakaszban megmutatkozó rendkívüli kreativitás alapozta meg azt a jövőképet, amely lehetővé tette a cég számára, hogy növekedjen, és megkülönböztesse magát a termékek minőségével, innovációjával és kreativitásával.

Olyan nagynevű tervezők kreatív közreműködésével, mint Ron Arad, Patricia Urquiola, Ross Lovegrove, Konstantin Grcic, Alfredo Häberli, Toshiyuki Kita, Marcel Wanders, Tokujin Yoshioka, Enrico Franzolini, Doshi & Levien, Tord Boontje, Nendo, Front és még sokan mások, a Moroso az évek során ikonikus design bútorok kollekcióját hozta létre.

A Moroso ma is családi vállalkozásként működik, élén Roberto Moroso és Patrizia Moroso állnak, akiknek irányítása lehetővé teszi, hogy a Moroso úgy fejlessze folyamatosan a gyártási folyamatokat, hogy közben a művészi látásmód nem szorul háttérbe. A Moroso a jövőben is úgy kívánja bővíteni kollekcióját, hogy az új darabok összhangban álljanak központi küldetésükkel: a design szépségének a társadalomba való integrálásával.

Ikonikus Moroso bútorok

A Gogan kanapé nevét a természetről, egészen pontosan a víz és az idő által simára csiszolt kövekről kapta, ezek adták az ihletet a projekthez. Így nevezik japánul azokat a köveket, amelyeket a folyók és tavak partjainak védelmeként és díszeként helyeztek el. A kanapé formája szél és víz által faragott lapos kövekre emlékeztet. A kanapéhoz hasonlóan a kollekcióban található Gogan dohányzóasztal formája is a természetet, a víz által lassan simára csiszolt kövek látványát idézi.

A Ruff fotel karakterét az egyenes és az ívelt vonalak harmonikus kombinálása adja – egyszerű geometria, amely építészeti kölcsönhatást teremt a térrel. Minimalista kortárs design, melyben a csavart a karfák és a háttámla egybefüggő formája adja.

A Moroso bútorok nemcsak formáikkal kápráztatnak el, a színek és minták kavalkádjában nem mindennapi kültéri darabokat találunk. A M’ Afrique kollekció az általában halászhálókhoz használt szövetszálak felhasználásával készült. A design minden darabnál eltérő és egyedi, akárcsak az elnevezésük. Kézzel szőttek, tökéletlenségeikben és hibáikban emberiek. Ahogy a Gogan és a Ruff, úgy a Shadowy kültéri karosszék is megtekinthető és kipróbálható a Basic Collecction Home showroomjában.

Aki szeretne a Moroso fantasztikus designjaitól inspirálódni, annak nincs más dolga, mint ellátogatni az Aulich utcai bemutatóterembe, ahol a Basic Collection Home szakértői személyesen mutatnak meg mindent.

Bejelentkezés design túrára: hello@basiccollection.hu / +36 1 600 3333

Cím: 1054 Budapest, Aulich utca 4-6.

A showroom nyitva tartása: hétfő – péntek 9:00 – 18:00

Ezekkel a trükkökkel varázsolhatsz nyári hangulatot az erkélyedre!

Ezen az 5 dolgon múlik a tökéletes kerti parti

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!