spot_imgspot_img
spot_img

A Citroën megerősíti plug-in hibrid kínálatát

-

Article Top Ad (AdSense)

A Citroën egy új, kedvezőbb árú plug-in hibrid változattal gazdagítja a C5 Aircross kínálatát: a 150 lóerős (110 kW) PureTech benzinmotor és a 81 kW-os villanymotor együttesen 180 LE teljesítményre képes.

ÚJ 180 LE e-EAT8 PLUG-IN HIBRID VÁLTOZAT

A Citroën C5 Aircross modellből a meglévő 225 lóerős, e-EAT8 váltós plug-in hibrid változat mellett mostantól egy új, 180 LE e-EAT8 plug-in hibrid változat is rendelhető. A plug-in hibrid C5 Aircross 180 e-EAT8 a 1,6 literes, 150 lóerős PureTech benzinmotorhoz egy 81 kW-os villanymotort társít. A két motor együttes teljesítménye 180 LE, nyomatéka pedig 360 Nm. 135 km/h sebességig – az azonnali nyomatéktól az egyenletes gyorsuláson át a finom vezetési érzetekig – az elektromos vezetés minden pozitívuma rendelkezésre áll. A motorhoz legújabb generációs e-EAT8 automata váltó tartozik, mely amellett, hogy hatékony és kényelmes, rendkívül egyszerűen működik.

A hajtáslánchoz egy korszerű, 12,4 kWh-s (amiből 11,3 kWh a hasznos kapacitás), 84 cellás (41 Ah) akkumulátor kapcsolódik. Ennek az új kémiai összetételű, optimalizált akkumulátornak is szerepe van abban, hogy egy vonzóbb hibrid ajánlattal sikerült előállni. Hatására a tisztán elektromos hatótáv az 58 km-t (WLTP) is elérheti, így a járművel a korlátozott forgalmú övezetekben is nyugodtan közlekedhetünk, és a napi utak zömét elektromos üzemmódban tehetjük meg. Az autó 7,4 kW-os töltő használata esetén kb. 1 óra 45 perc alatt töltődik fel. Legkönnyebb változata 100 kilométeren mindössze 35 g CO2-t bocsát ki.

15%-KAL NAGYOBB HATÓTÁVÚ 225 LE e-EAT8 PLUG-IN HIBRID VÁLTOZAT

Az említett új változat bevezetése mellett a Citroën a C5 Aircross és a C5 X kínálatában is szereplő plug-in hibrid 225 e-EAT8 hajtásláncot is továbbfejlesztette. Az 1,6 literes, 180 lóerős PureTech benzinmotor és a 81 kW-os villanymotor együttesen 225 lóerő teljesítményre képes. Az egyedülálló fedélzeti kényelmet és teljesítményt nyújtó plug-in hibrid modellek elektromos hatótávolsága több mint 15%-kal nőtt: a C5 Aircross esetében 55-ről 64 kilométerre, a C5 X-en pedig 55-ről 63 kilométerre.

Az Euro 6.4 normának is megfelelő C5 Aircrossba egy új kémiai összetételű, korszerű akkumulátor került, melynek kapacitása 13,2 kWh-ról 14,2 kWh-ra nőtt (ebből 12,9 kWh a hasznos kapacitás). Az akkumulátorcellák száma változatlanul 96 (de 38 Ah-s cellák helyett 41 Ah-s cellákat találunk). A legkönnyebb modellváltozat CO2- kibocsátása mindössze 28 g/100 km (WLTP vegyes ciklusban).

A C5 X esetében az akkumulátor továbbra is 84 darab 41 Ah-s cellát tartalmaz, és kapacitása is változatlan (12,4 kWh, melyből a hasznos kapacitás 11,3 kWh). Az Euro 6.4 normára való átállás keretében megvalósult fejlesztés a minimális töltésszint kezelésének a módosítására irányult, ami jobb energiagazdálkodást, nagyobb elektromos hatótávot és alacsonyabb CO2-kibocsátást eredményezett. A legkönnyebb modellváltozat 100 kilométeren mindössze 27 g szén-dioxidot bocsát ki (WLTP vegyes ciklusban).

CITROËN CITIZEN SERVICES®: A PLUG-IN HIBRID TECHNOLÓGIA BIZTOSÍTOTTA NYUGALOM

HOZZÁFÉRÉS A Free2Move eSolutions (Magyarországon még nem elérhető)OTTHONI ÉS NYILVÁNOS TÖLTŐSZOLGÁLTATÁSAIHOZ, melyek otthon és útközben egyaránt segítenek az ügyfeleknek megtalálni a legjobb töltési megoldást. Az ügyfél igényeinek, a villamos hálózatnak és a rendelkezésre álló finanszírozási konstrukcióknak a pontos felmérését követően az ügyfél segítséget kérhet a fali töltőegység kiválasztásához és a kívánt helyen való felszereléséhez. Ami pedig az utazásokat illeti, a 260 000 európai töltőállomáshoz

hozzáférést biztosító Free2Move mobilitási portálhoz kapcsolódva pillanatok alatt megjeleníthetjük a rendelkezésre álló töltőpontokat és áraikat, az eSolutions Charging alkalmazás vagy az eSolutions kártya segítségével pedig sikeresen megnyithatjuk az adott töltőoszlopot.

A PHEV PLUG-IN REMINDER szolgáltatás segít a legtöbbet kihozni plug-in hibrid modellünkből azáltal, hogy figyelmeztet az akkumulátor feltöltésére, ha netán elmulasztanánk azt. A használati szokások elemzését követően a gépjármű értesítést küld a központi kijelzőre, ha 5 nap vagy 10 út után sem töltjük fel az autót.

Az említett 180 LE e-EAT8 plug-in hibrid C5 Aircross változatai november 2-től Magyarországon is megrendelhetők. A plug-in hibrid C5 Aircross 180 e-EAT8 bevezető magánügyfélára 16 090 000 Ft (Feel felszereltségi szint).

Vezess úgy, hogy anyukád büszke legyen rád!

Már közvetlenül a reptéren parkolnak a Share Now új Peugeot benzines és elektromos autói

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!