6+1 tipp a reptéri idő eltöltésére

-

Ugyan még csak épp beindult az év, de ennek ellenére a foglalási adatok azt mutatják, hogy meglepően sokan terveznek utazni repülővel.

Akár két órát, akár tizenkét órát töltünk a repülőtéren, íme pár tipp a Kiwi.com-tól, amelyekkel kellemesebbé tehetjük a várakozást, hiszen a tétlen ücsörgést könnyen felválthatjuk akár a helyi kultúra felfedezésével is. 

Az utazások általában hosszúra nyúlnak, a repülőgép indulását megelőző hosszadalmas csomagfeladás, becsekkolás, biztonsági ellenőrzés miatt pedig néha úgy érzi az ember, hogy több időt tölt a repülőtéren, mint a levegőben. Alábbiakban a cseh utazási technológiai vállalat, a Kiwi.com gyűjtése olvasható, ami pár olyan lehetőséget villant fel, amelyekkel a várakozás hasznosabban és szórakoztatóbban telhet.

1. Serkentsük fel az endorfinokat!

Néhány repülőtéren edzőterem is található, így például Doha, Baltimore-Washington, Szingapúr Changi, Toronto Pearson, Dubai és San Francisco repülőterein a napi edzésadagot is kipipálhatjuk miközben várakozunk. A san franciscoi és a helsinki repülőtéren vannak ingyenesen használható területek a jóga és más mozgásformák gyakorlására is. De egyébként számos reptér akkora méretű, hogy simán kocoghatunk is benne várakozás során. A legtöbb helyen van zuhanyozási lehetőség is, így felfrissíthetjük magunkat mielőtt repülőre szállnánk.

2. Szánjunk egy kis időt magunkra!

Manapság világszerte számos repülőtér rendelkezik wellness-létesítményekkel. A nagy közlekedési csomópontokon, így például Amszterdamban, Dubaiban, Bangkok Suvarnabhumiban, a new yorki JFK repülőtéren, a szingapúri Changi repülőtéren és Münchenben sem kell lemondanunk a wellnessélményről!  Nincs is jobb alkalom arra, hogy levezessük az utazás okozta feszültséget, mintha merülünk egyet, szaunában ücsörgünk, esetleg betérünk valamilyen masszázsra. Amennyiben friss manikűrre, pedikűrre, frizurára, vagy csak egy kis kényeztetésre vágyunk, csak rajta, hiszen a nagyobb repülőterekről a szépségszalonok sem hiányoznak! Mi sem kellemesebb annál, ha felfrissülve érkezünk meg az úticélunkhoz! Ha olcsóbb megoldást keresünk, akkor nézzünk körül a masszázsfotelek környékén, amelyek számos repülőtéren megtalálhatóak. Csak dobjunk be néhány érmét, és a kikapcsolódás garantált!

fotó: freepik

3. Pihenjünk Yotelban!

A Yotel egy ultramodern, kapszulahotelekre hasonlító szállodalánc, amely megtalálható Amszterdam, London Gatwick, Isztambul, Szingapúr Changi és Párizs Charles de Gaulle repülőterein. A reptéri pihenők – Yotelair néven – azokat az utasokat célozzák meg, akikre hosszú átszállás vár, illetve szükségük van némi személyes térre és nyugalomra, így szobát igazán rövid időre is le lehet foglalni. Például a londoni Gatwick repülőtéren egy hagyományos Yotelair-szoba mérete kb. 7 m2. Ezen a kis helyen zuhanyzóval felszerelt fürdőszoba, egy egyszemélyes ágy, egy kis íróasztal és TV is található. A megoldás hasznos, innovatív, és nem csak alvásra, hanem elvonulásra is használhatjuk.

4. Ismerjünk meg másokat!

Az egyedül utazás tökéletes alkalom arra, hogy új emberekkel ismerkedjünk meg.  Miért ne kezdhetnénk már a repülőtéren, a járatunk indulása előtt? Ez remek lehetőség arra, hogy megosszuk az ötleteinket, történeteinket és tapasztalatainkat korábbi utazásainkról, valamint hogy megismerkedjünk más kultúrákkal is. Ne feledjük: egy jó hallgató jó mesélő is lehet. A reptéri beszélgetések során úti célokra vonatkozó tippeket is kaphatunk, ami különösen hasznos lehet azok számára, akik egyedül, netán spontán utaznak.

Fotó: Pixabay

5. Válasszunk ki valakit a tömegből!

Íme egy játék, ami igazán szórakoztató tevékenység lehet! Nézzünk körül, és válasszunk ki valakit a tömegből. Mit viselnek? Vajon miért gesztikulálnak? Mit mondhatnak? Hova és miért utazhatnak? Házasok? Mi a kedvenc ételük? Ha úgy tartja kedvünk, akkor ezt a személyt egy vicces, esetleg romantikus történet, sőt akár egy thriller szereplőjévé is avanzsálhatjuk, minden a fantáziánkon múlik! Az egyedül utazó, kicsit idegesnek látszó lány a nagy hátizsákjával és kávéjával a kezében lehet, hogy épp a NASA-hoz utazik egy űrhajósképzésre, és izgul, hogy vajon lehetőséget kap-e? Vagy egy újabb országot készül kipipálni a még felfedezésre váró országok listájából, és bizonytalan abban, hogy mindent bepakolt-e? És mi a helyzet azzal a férfival a háromrészes öltönyben? Lehet, hogy tanú lesz egy barátja esküvőjén, és a reptérről egyenesen a templomba megy?

6. Hagyjuk, hogy kibújjon belőlünk a kreatív! Írjunk és rajzoljunk

Ha hagyod magad, hogy a kreativitásod felülemelkedjen, az idő gyorsabban repül majd, mint egy Boeing 747-es. Mi több, a művészi kifejezésmód bizonyítottan csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és csökkenti a vérnyomást. Pont erre van szükséged, ha hosszú úton vagy! Írj egy történetet, egy blogbejegyzést, vagy tarts egy kis önvizsgálatot egy naplóbejegyzéssel – lehet, hogy olyan súlyt vesz le a válladról, amiről nem is tudtad, hogy ott van. Vagy rajzolj! Mindössze egy ceruzára és papírra, valamint egy cseppnyi inspirációra van szükséged, és mivel a repülőtéren nyüzsgő a környezeted, így ezt nem lesz túl nehéz előteremtened.

1. Csodáljuk meg a természetet! – A szingapúri Changi repülőtéren ezt is lehet

A szingapúri Changi repülőtér rendkívül népszerű. Ha épp itt kell hosszabban várakoznunk, akkor az átszállási idő egészen biztos egy szempillantás alatt eltelik. Az utazók nemcsak a könnyű tájékozódás, a barátságos kiszolgálás és a fejlett infrastruktúra miatt kedvelik, hanem azért is, mert számos kikapcsolódási lehetőséget is nyújt. Van itt pl. tetőtéri medence és éjjel-nappal működő mozi is. A világszínvonalú éttermek és üzletek mellett itt található a világ első reptéri pillangókertje, amely tele van virágzó és buja növényekkel, ráadásul helyet kap benne egy 6 méteres vízesés is! A különböző évszakokban 1000 trópusi pillangót csodálatunk meg akár 40 fajból.

Új szállodák nyílnak

Így fedezheted fel Párizst pénctárcabarát módon

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!