Article Top Ad (AdSense)
A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz, minden évben a vendéglátósok ünnepe. A díjjátadót idén a vendéglátás és a turizmus újraindításának ajánlották fel, és hírdették ki a legjobbakat.
Az év étterme a Stand Étterem
Audi–Dining Guide Gála évről-évre várt esemény melyen a magyarországi gasztronómia apraja-nagyja megjelenik. Idén is a budai Várkert Bazárban került megrendezésre a nívós program, az éttermek és a séfek ünnepe. Itt a teljesítmény, a tudás, és a kreativitás óriási szerepet kap. A nemrégiben megrendezett program keretein belül derült ki, kik a legjobbak. Már csak azért is érdekes volt az idei gála mivel a vendéglátás nehéz időszaka után a szakmának bőséggel akadtak, és akadnak is problémái.
A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz
Jelentős kiadvány, hiszen számos kategóriában átfogóan ismerteti vendéglátás legjobbjait, és megtudhatjuk belőle, hova is érdemes betérni. A kiadvány szakmai főtanácsadója, Fausto Arrighi, a Michelin Guide Olaszország nyugalmazott igazgatója. Az idei évben fordult elő először, hogy a 10 +2 -es toplistára három vidéki étterem is fel tudott kerülni. Ez azért is fontos, mert érezhető az a tendencia, hogy a minőségi vendéglátás már nem csak a budapesti régióra jellemző. Az országban szinte minden lokációban megtalálható értékes és kifogástalan szakmaiságot képviselő étterem.
Kiemelkedő teljesítmények
Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Étterem tulajdonosa érdemelte ki évtizedek óta tartó munkájával.
Az Év Étterme a Stand Étterem lett Széll Tamás séf, Szulló Szabina séf vették át a díjat.
A különleges helyzet, egy különleges díj létrejöttét is eredményezte. Idén előszőr adták át a Fairplay Díjat. Ezt az az étterem kaphatta meg, aki a pandémia alatt kiemelkedően viselkedett, mint munkáltató, és kiállt az emberei mellett. Ezt a díjat, a Rosenstein Vendéglő érdemelte ki.
Dining Guide Díjazottak:
-
Az Év Étterme Díjat a: Stand Étterem érdemelte ki. Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
-
Pasztell Étterem (Erdei János, séf)
-
Platán Gourmet (Pesti István, séf)
-
Rumour by Rácz Jenő (Rácz Jenő, séf)
-
SALT Budapest (Tóth Szilárd, séf)
-
Textúra (Sárközi Ákos, séf)
-
Arany Kaviár Étterem (Kanász László, séf)
-
Essência Restaurant (Tiago Sabarigo, séf)
-
Laurel Budapest (Mede Ádám, séf)
-
Stand 25 Bisztró (Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek)
-
Bisztró42 (Barna Ádám, séf)
-
Anyukám Mondta Étterem (Dudás Szabolcs, séf)
Dining Guide Különdíjak:
-
Floewater Fenntarthatósági Díj: SALT Budapest
-
Johnnie Walker Életműdíj: László Árpád / Robinson Étterem
-
Unicum Riserva Fair Play Díj: Rosenstein Vendéglő
-
Törley Pezsgőpincészet Az Év Szerethető Étterme Díj: Rosenstein Vendéglő
-
Az Év Cukrászdája Díj: Mihályi Patisserie
-
Unicum Barista Az Év Szervizembere Díj: Bajusz Gergely / Avalon Ristorante
-
XIXO Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Pizza, Kávé, Világbéke – Debrecen
-
Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díj: Spago Budapest
-
Kalumba Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Mede Ádám / Laurel Budapest
-
Az Év Vidéki Étterme Díj: Platán Gourmet Étterem – Tata
Forrás : Dining Guide
Fotó: Dining Guide
Olvasd tovább, és kiderü…
Bíborka lett az év fagyija, a többi díjazott nyalánkság is kihagyhatatlan!