spot_imgspot_img
spot_img

Bíborka lett az év fagyija, a többi díjazott nyalánkság is kihagyhatatlan!

-

Article Top Ad (AdSense)

Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása lett az év fagylaltja. 

„Helyi alapanyagokból készítettem a Bíborkát. Az üzemünk Szabadkígyóson van, a chili újkígyósi, a szeder adta magát egy gyümölcsös fagyiba, a csokival kiegészítve nagyon finom elegyet alkotnak. A Bíborkát a kávézónkban már egy ideje lehet kapni” – mondta az év fagylaltja elismeréssel és vándorkupával jutalmazott Fehér Gergő az MTI-nek, aki a Cafe One színeiben indult.

Második legfinomabb a gödöllői Sissi Fagylaltozó cukrásza, Koncz Andrea alkotása, a Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal.

A harmadik legjobb a Balatonfüreden működő Bagaméri Fagylaltozóból Márton Brigitta fagyija, az Édes tejföl Cumberland mártással.

Erdő-mező ízei kategória

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére kiírt, erdő-mező ízei kategória győztese Nagy László lett a dunaföldvári Marcipán Cukrászdából rozmaringos-málnás étcsokoládéjával.

A második helyen ebben a mezőnyben is Koncz Andrea végzett a Szelíd kender vad szederrel fantázianevű fagylaltjával.

A harmadik pedig Reif Ferenc lett a polgárdi Dock Cukrászda képviseletében a Mezei kakukkfütty elnevezésű fagyival.

Utóbbi a szakmai szervezetek különdíját is elnyerte, míg a közönségdíjas szintén Koncz Andrea és a balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylalt lett.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!