Jelentkezni lehet folyamatosan a szabad helyek függvényében, de legkésőbb a tanfolyam kezde előtti napig.
A 12 hetes képzés alatt megtanítunk profin kommunikálni írásban és szóban egyaránt. Elsajátíthatod az újságíró, a kommunikátor, a sajtós munkatárs, a sajtófőnöki munka és a kommunikációs szakma alapjait, fogásait.
Kiadónkban gyakran fordulnak meg gyakornokok. Azt tapasztaljuk, hogy hiába érkeznek média- vagy valamilyen más kommunikációs szakról, sok mindennel és főleg az alapokkal nincsenek tisztában. Nálunk a szerkesztőségben sokat lehet tanulni, komolyan foglalkozunk a hozzánk kerülő fiatalokkal. Tulajdonképpen éppen ők fogalmazták meg a problémát is: „De kár, hogy ezeket nekünk eddig nem mondták el…”
Napjainkban, amikor rengeteg időt töltünk a digitális felületeken kommunikálva, leértékelődőtt az írás minőségének jelentősége. Egyrészt rászoktunk a rövidítésekre, ezzel űzve el a szókincsünkből a választékos kifejezéseket, másrészt „elfelejtettünk” helyesen írni. És akkor még nem beszéltünk az e-mailekről, amelyek megválaszolása a napi tevékenységünk nagy részét teszi ki, de bizony nem mindig a legigényesebb módon használjuk a nyelvet.
A kommunikációnak, a jó, továbbmegyek a profi kommunikációnak még soha nem volt akkora jelentősége, mint napjainkban. Hisz minden arról szól, hogy add el magad, self branding mindenekelőtt. Akkor? Nincs ebben valami ellentmondás?
A kezeink közül kikerülő írással – bármilyen platformon és formában jelenjen meg –, képet adunk magunkról. Ha úgy tetszik, első benyomást. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogyan írunk.
A 12 hetes képzés alatt megtanítunk profin kommunikálni írásban és szóban egyaránt. Elsajátíthatod az újságíró, a kommunikátor, a sajtós munkatárs, a sajtófőnöki munka és a kommunikációs szakma alapjait, fogásait.
Képzésünkben magas óraszámot szánunk a pszichológiának. Egyrészt, mert ezekhez a szakmákhoz elengedhetetlen a kellő önismeret, másrészt jól kell tudni bánni az emberekkel, meg kell oldani minden interjúhelyzetet.
A folytatásban (a mesterkurzus során) elmélyítheted a tudásod, és profi szakemberré válhatsz.
A tanfolyam végén ingyenes gyakorlati lehetőséget nyújtunk a BCM Média magazinjainál. Legtehetségesebb diákjainknak pedig álláslehetőséget kínálunk a tanfolyam elvégzése után.
Mit fogsz nálunk tanulni?
Megtanítjuk az alapokat, de a legnagyobb hangsúlyt a gyakorlati oktatásra helyezzük. Szeretnénk, hogy a nálunk végzett hallgatók ismerjék sajtóműfajokat, és a későbbiekben ne okozzon nekik gondot egy szerkesztői/főszerkesztői instrukció értelmezése.
Kezdőként mindannyian izgultunk, amikor egy-egy ismert emberrel kellett interjút készítenünk. Az iskolánkban megtanítunk a stressz kezelésére, valamint arra is, hogy a legnehezebb interjúhelyzetben is kihozd beszélgetőpartneredből a „lelkét”.
A médiában dolgozni azt jelenti, hogy folyamatosan kommunikálunk. Mindig, minden helyzetben és mindenkivel meg kell találni a hangot. Ehhez viszont elengedhetetlen az önazonosság, az önismeret. Ezért tartjuk fontosnak, hogy kurzusainkon – más tanfolyamokhoz képest – pszichológiai ismereteket is nagy óraszámban tanulhassanak a hozzánk jelentkezők. A médiában dolgozva ezt arra is fel lehet és kell is használni, hogy olvasni és értelmezni tudjuk a másik ember jelzéseit.
Ma már bármely felületen dolgozol a médiában, szinte mindenhol használod a hangod (akár egy kis videóban), akár egy kerekasztal-beszélgetésnél, kerülhetsz tévéhez, rádióhoz, de akár PR-os vagy kommunikációs szakember leszel, biztosan kerülsz majd olyan helyzetbe, amikor mikrofont kell ragadnod. Ezért tanrendünkbe beleépítettük a beszédtechnikát, és igen! a viselkedéskultúrát is. Mindezt azért, hogy rögtön jó benyomást kelts, még, mielőtt megszólalnál.
Ahogy a hangodra, úgy az íráskészségedre is nagy szükséged van ezen a pályán. Ennek egy része tehetség, de – megnyugtatunk – nagy része tanulható. Például itt a BCOOL Médiaiskolában.
Sokaknak az az álma, hogy szerkesztőségben dolgozon. De nem mindenkinek van lehetősége lapnál elhelyezkedni, és a média nem is csak erről szól. Kevés szó esik a különböző intézményekben tevékenykedő kommunikációs szakemberekről, a sajtófőnökökről, sajtósókról. Pedig ez aztán izgalmas terület, és mivel egyre több cég ismeri fel, hogy mennyire fontos a profi kommunikáció, a piacon valós igény mutatkozikezekre a munkakörökre. Így mi sem hagyhatjuk ki oktatási palettánkról.
Az újságírói munka egyes területei a megszokottnál nagyobb jártasságot, több tudást igényelnek.És bár jó, ha az ember mindenről tud írni, mégis jól jöhet, ha egy-egy témába jobban beleássa magát. Képzésünk alatt szakirányt is választhatsz annak megfelelően, hogy milyen rovat gondozása állna hozzád a legközelebb. Ma a gasztronómia az egyik legnépszerűbb terület, és azokat, akik jó cikket szeretnének írni a kulináris élvezetekről, alapképzésünkön e szakterület rejtelmeibe is beavatjuk.
Nyilván sokkal több az online magazin, mint a nyomtatott, és a blogról még nem is beszéltünk. A szerkesztőségekben nem lesz egy külön ember arra, hogy helyetted feltegye a cikked a felületre, és betanítani sem igazán szereti senki az újakat. De általában már egy állásinterjún is elhangzik a kérdés: ismered a wordpress felületét? Ugye jó lenne azt válaszolni, hogy igen? Nem engedünk ki úgy az iskolánk kapuján, hogy ne válaszolhasd azt erre a kérdésre: igen, és tudom használni.
Sajnos ma már csak nagyon kevés szerkesztőségben alkalmaznak profi fotóst, így ha eseményre, sajtótájékoztatóra mész, neked kell azt dokumentálni. De nem mindegy, hogyan! Sőt, egy online magazinban neked kell képet keresned az írásaidhoz. Mi megtanítjuk neked, hogy legyél ebben is profi.
Veszeli Annamária – Szakmai vezető
Urbán Zsolt – Értékesítési igazgató
Szakmai vezető, főszerkesztő, újságíró, PR-SZAKEMBER
„Az írás alkotás, szerelem, hivatás, hobbi és terápia.”
Coco Chanel azt mondta, hogy a stílus maga az ember, szerintem pedig az írás a kép rólunk. Mikor leírunk valamit, akkor a gondolatainkat tolmácsoljuk, véleményt alkotunk, vagy az érzelmeinket fejezzük ki.
És tényleg azt gondoljuk, mindegy, hogy ezt hogyan tesszük? De hát a gondolataink, a gondolkodásmódunk, az érzéseink a legbensőbb titkaink, ezeknek egy részét tárjuk fel az írás által mások előtt.
színművész, tanár
„Egy beszélgetés nem a stúdiódíszlettől, az asztaltól vagy széktől lesz jó, hanem a kérdező és kérdezett őszinteségétől.” (Kálmán Olga)
Óráimon nemcsak a tiszta érthető beszédet, kommunikációt tanulhatod meg, hanem azt is, hogyan közelíts a különböző interjúalanyokhoz. Nem elég, hogy felkészült legyél, de egy kicsit jó pszichológusként közelükbe kell hogy kerülj. Ezután jön csak a neheze: papírra vetni, vagy vágni/szerkeszteni mindazt, amit hallottál tőlük.
ÚJSÁGÍRÓ, SZERKESZTŐ, MAGYAR- ÉS MÉDIAISMERET-TANÁR
„Az írás olvasással kezdődik. Tömegekhez szólni, írni csak igényesen és felelősségteljesen szabad.”
Pályám kezdete óta párhuzamosan tanítok és írok. Pedagógusként az elmúlt több mint tíz évben gimnazisták mellett szakiskolásokat, médiaszakosokat is tanítottam. A középiskolás korosztály mellett felnőttképzésben is szereztem gyakorlatot. Jelenleg is tanítok az EAKI Gimnáziumban.
ÚJSÁGÍRÓ, SAJTÓFŐNÖK
„Sokoldalú kommunikáció ”
A kommunikációs alapismeretek elsajátítása a jövőd záloga, hiszen jól írni és helyesen beszélni minden munkahelyen alapvető feltétel. Az újságíró-iskolában megszerzett tudásodat nemcsak az online és az offline újságírásban tudod majd kamatoztatni, hanem akár intézményi szinten is. Mire gondolok?
fotós, fotóriporter
„Hivatásom a munkám.”
A fotózásról, a képi látásmódról, a megjelenő írásodhoz legjobban passzoló fotó kiválasztásáról megszerzett tudásodat nemcsak a közvetlen munkádban, hanem egész életedben tudod majd kamatoztatni. Több szépet veszel észre a világban, helyükre kerülnek a fejedben a fényképezés alapjai. Nem a géped technikai részleteivel ismerkedünk meg – hiszen mindenkinek más eszköze van –, inkább tudatosabb gondolkodásra és tisztánlátásra törekszünk.
újságíró, gasztronómiai szakújságíró
„Enni jó, de jót enni még jobb.”
A gasztronómiai újságírás egészen speciális terület, melynek alapjaival a résztvevők szintén megismerkedhetnek. Gasztronómiai szakújságíróként hosszú évek óta tevékenykedem. Az újságírás alapvető ismérveitől függetlenül, szegmentáltan rálátással rendelkezem ezen szektorok működésére.
rendező, Dramaturg, coach
„A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: az számít csak, hogy legyen bátorság a folytatáshoz.”
Egy olyan csodálatos, sokszínű világba invitálom a hallgatóimat, ahol megismerkedünk és szoros szakmai barátságot kötünk a leggyakoribb kreatív szövegfajtákkal.
Az egyes írástechnikák elemzésével, majd gyakorlásával megértjük és megtanuljuk, hogyan s miért vált a szövegalkotás (a képalkotás mellett) a mindennapjaink alfájává és ómegájává az elmúlt évek során.
szakpszichológus, coach
„Nyomorúságossá vagy gyönyörűségessé tehetjük az életet — attól függően, hogy hogyan gondolkozunk, és hogyan kommunikálunk.” (Marshall Rosenberg)
Pszichológusként sokszor találkoztam nehezen megnyíló vagy érzelmileg kiegyensúlyozatlan emberekkel, és az a tapasztalatom, hogy az asszertív kommunikációs ismeretek felhasználhatók az élet minden területén a legkülönfélébb társadalmi rétegből érkező emberekkel való együttműködésekben. Azt is látom, hogy azok, akik jobban rálátnak a saját működésükre, óriási előnnyel indulnak mindenféle emberi játszmában. Ezért is érdemes belevágni az önismereti munkába, és azért is, mert nagy felismerésekkel járó, izgalmas kaland. Erre hívlak magammal.
Veszeli Annamária – szakmai vezető
Urbán Zsolt – értékesítési igazgató
A képzés sikeres résztvevői számára a képzés elvégzésének igazolása céljából a felnőttképzés adatszolgáltatási rendszerében (FAR) tanúsítványt állít ki.
Portfóliót kapsz a tanfolyam elvégzése után.
Tehetséges, szorgalmas diákjainknak munkalehetőséget, publikálási lehetőséget
a BCM Média lapjainál: nyomtatott kiadványok: BCOOL Magazin, Wellness Otthon magazin, Wellness Home magazine, www.bcoolmagazin.hu, online magazin.
Ahol, még többet megtudhatsz egy szerkesztőség működéséről.
A képzés után kérhetsz szakmai mentort a tanárok és a szerkesztőség tagjaiból, aki tovább segíti a fejlődésed.
Tehetséges hallgatóink továbbmehetnek a mesterkurzusra.
A képzés díját a BCM Média Kft. K&H Banknál vezetett számlájára kell utalni, vagy befizetni a pénztárral rendelkező bankfiókok egyikében. Kérjük, hogy a megjegyzésben tüntessék fel a jelentkező teljes nevét.
Számlaszámunk: 10403181-50526975-78561006
A képzés teljes díja: 299.000 Ft + áfa/fő (bruttó: 379.730 Ft), Early Bird kedvezménnyel 199.000 Ft + áfa/fő (bruttó: 252.730 Ft)
Felnőttképzési nyilvántartási vételi szám: B/2022/000467
Az első részlet befizetési határidejee jelentkezéskor esedékes
A második részlet befizetési határideje: 2023. május 12-ig
A jelentkezéseket az első részlet beérkezésekor tekintjük elfogadottnak.
Felnőttképzési regisztrációs szám:
Minden hallgatóval felnőttképzési szerződés megkötése szükséges. A szerződéseket elektronikus úton (e-mailen) vagy igény esetén postai úton
küldjük ki.