spot_imgspot_img
spot_img

Zenemánia beavató koncertsorozat

-

Article Top Ad (AdSense)
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Zenemánia „Az ifjú Beethoven” című bérletsorozatával  indítja a 2023. évet. 
A fiatal generációt, mint minden évadban, ezúttal is a program beavató koncertjei kalauzolják a klasszikus zene rejtelmeinek világában – olyan tapasztalt vezető segítségével, mint a beszélgetős koncerteket egy személyben konferáló és vezénylő Dinyés Dániel, aki ebben a szezonban magát Ludwig van Beethovent (és persze a szerző szimfóniáit) hívja segítségül szellemes magyarázataihoz.
Beethoven szimfóniái talán a legjátszottabb darabok a teljes szimfonikus repertoárban. A Zenemánia sorozatban csak az első három művet boncolgatja a társaság, alkalmanként egyet. 2023. január 8-án, vasárnap  11.00 és 15.00 órakor a Fesztivál Színházban Beethoven I. (C-dúr) szimfóniája, op. 21 kerül terítékre.
Az előadás során végigkövethető, hogyan lesz egy tehetségből lázadó, és egy lázadóból zseni. Ennél izgalmasabb és forrongóbb korszaka Beethovennek nem volt később sem, a nagy ki- és átalakulások időszaka ez, sok bálványdöntögetéssel és sok új fogalom megalkotásával. Olyan fogalmak és irányelvek ezek, amelyek máig élnek és hatással vannak a jelen zeneszerzésére, így mindennapi életünkre, gondolkodásunkra is.
https://bcoolmagazin.hu/korda-kultusz/
https://bcoolmagazin.hu/elso-helyen-nyitott-a-mandoki-soulmates-uj-lemeze/
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!