spot_imgspot_img
spot_img

Zenei és kulináris élvezetek várnak a Zsindelyes Összművészeti Fesztiválon

-

Article Top Ad (AdSense)

A Zsindelyes Összművészeti Fesztivált augusztus 21-én Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn rendezik. Sztárfellépők is érkeznek a sóstói Múzeumfaluba. A remek Kocka Placc és Méhecske játéktér is ígér meglepetéseket.

 

Kettős jubileumot ünneplünk a Zsindelyes Összművészeti Fesztiválon, amelyet szeretnénk minél emlékezetesebbé tenni a fesztivál látogatók számára- mondta Papp József, a Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány kuratóriumának elnöke a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Harminc éve, hogy minőségi pálinkaelőállítással foglalkozom és húsz éve igyekszem a lelkes csapatommal irányítani a ma már európai uniós védettséggel és európai nemzeti értékkel is rendelkező újfehértói meggypálinkát és a többi termékünket. 2000 óta álmodtunk egy világot magunknak mi is, s büszkék vagyunk arra, hogy 2008-ban átadhattuk a kóstolóházat, 2009-ben felújíthattuk a pálinkafőzőt és 2018-ban került átadásra a turisztikai komplexum, azaz a fazsindellyel fedett, fehérre meszelt Zsindelyes Cottage vendégházak, múzeum és kápolna. Idén szeptember végén megduplázzuk a szállás lehetőséget, kiegészítve wellness szolgáltatással is. A gyerekek számára lesz játszótér, mesepark, kalandpark is, de állatsimogató is helyet kap nálunk. Szeptemberben egy új kóstolóházat is építünk, pálinka trezorral és egy különleges tanyasi iskolával is bővül az érpataki Zsindelyes Cottage. A tanyasi iskolát a tulajdonosok családi emlékként állítják Páll Antal, tanyasi tanító tiszteletére. Ezt a Zsindelyes Cottage életérzést szeretnénk megmutatni a sóstói Múzeumfaluban augusztus 21-én- hangsúlyozta Papp József.

zsindelyes fesztivál
Óriási zenei Zsindelyes Összművészeti Fesztivált rendeznek augusztus 21-én Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn! kép: A fesztivál plakátja

Az egésznapos Zsindelyes Összművészeti Fesztiválra az Edda és a TNT is élő koncerttel érkezik, de fellép a Bürkös, a Szikes zenekar is és az Aranypáva díjas Érpataki Asszonykórus is újra rázendít majd, s a tánc szerelmeseinek az Y2K Nyír1Dancinháza előadását ajánlják a szervezők.

A zenei és a kulináris élvezetek mellett youtuberekkel, gamerekkel is találkozhatnak a Fesztiválra kilátogatók.

Kocka Placc és Méhecske játéktér

A Kocka Placcon lesz óriási Rubik kocka, kókusz kocka, kocka Lada, azaz a legkülönlegesebb kockás elemekkel, emberekkel lehet megismerkedni.

A kisszínpadon ROXAN és további DJ-k szórakoztatják majd a közönséget. A gyermekeknek egy különleges Méhecske játéktérrel is készülnek a szervezők, miközben az édesanyák a kiemelkedő nemzeti értékű ZEMA ékszert is megcsodálhatják majd.

Az „Egyetlen szó”, „Tiltott perc” és a „Kicsi gesztenye” jól ismert számai is felcsendülnek a Sóstói Múzeumfaluban augusztus 21-én, hiszen itt lesz a TNT együttes is. Az élő koncert 16:00 órakor kezdődik.

Zsindelyes összművészeti fezstivál
! Az örökzöld Edda Művek élő koncerttel jön a Zsindelyes Összművészeti Fesztiválra! kép: A fesztivál sajtóanyaga

Álmodtak egy világot maguknak 1974-ben, s azóta többször beléptek a siker kapujában és ott is maradtak immáron 47. éve! Az örökzöld Edda Művek élő koncerttel jön a Zsindelyes Összművészeti Fesztiválra! Az alapító-frontember Pataky Attila egy igazán különleges élő bulival készül augusztus 21-én.  A megismételhetetlen élő koncert 20:30-kor kezdődik.

Még egy dolog amit jó tisztázni a hangulatfokozáshoz: idén a fürtös Ágyas meggy, amely a Zsindelyes Fesztiválhoz megy!

 A rendezvény főtámogatói: Nyíregyháza MJV, Zsindelyes Cottage, Érpatak

Ezek a programok is érdekelhetnek:

Kerülj képbe!

Percenként változó kiállítás nyílik a Balatonnál

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!