spot_imgspot_img
spot_img

Wolf Kati: „Az a fontos, hogy az embernek meglegyen a saját arca”

-

Article Top Ad (AdSense)

A Szerelem, miért múlsz című slágerével tizenkét évvel ezelőtt egycsapásra híressé vált Wolf Kati ismét új slágerrel rukkolt elő. A dalhoz készülő videóklip forgatáson Kati elárult néhány izgalmas háttérinformációt a BCOOL Magazin  olvasói számára.


Egy hideg péntek délután érkezünk meg Wolf Kati legújabb dalához készülő videóklip forgatására az impozáns Gödöllői Királyi Kastélyba. Már javában folyik a készülődés a hatalmas arany csillárokkal teli gyönyörű bálteremben. Míg előkészül a stáb, Katinak marad egy kis ideje, hogy meséljen a dalról.

wolf kati klipforgatás
Fotó: BCOOL

Az elmúlt pár évben viszonylagos csend volt körülötted. Mi történt veled az alatt az idő alatt?

Addig is dolgoztam, de „bulvármentesen”, csendben… Nagyon sok változás történt ebben a bő egy évben és sok minden kicserélődött az életemben. Az egyik legizgalmasabb, hogy Madarász Gábor Madi zseniális gitáros, dalszerző és zenei producer segítségével átdolgoztuk és modernizáltuk a koncertemet. Madi áthangszerelt mindent, így tulajdonképpen egy pop-rock koncert lett belőle. Eddig is fantasztikus zenészeim voltak, de most annyiban változott a helyzet, hogy a korábbi session- zenészek helyett most valóban saját zenekarom lett, igazi pop-rock arcok. Szerettem volna, ha nem csak egy énekesnő vagyok, akit kísérnek zenészek, hanem egy zenekar vagyunk. A basszusgitárosom Herr Attila, aki benne volt életem első zenekarában, amikor tizenhat évesek voltunk, együtt kezdtük ezt a pályát. Valahogy elsodort minket az élet egymástól, de az utóbbi években újra találkoztunk és amikor átalakult a zenekar, megkerestem, hogy van-e kedve csatlakozni hozzánk. Így Galambos Zoltánnal, Dandó Zolikával, Zombori Atussal és Herr Attival megalakult a Wolf Kati Zenekar. Most már teljes egészek vagyunk.

wolf kati
Fotó: BCOOL

És végre megszülethetett az „Aki vinne magával” című dalod, amely azért is különleges, mert te írtad a szövegét.

Igen… Sokáig buzdított Madi és Balázs, a managerem (nevet). Korábban is próbálkoztam már szövegírással, de nem könnyű, és nem tartom magam szövegírónak. Ráadásul azt szeretem, ha egy szöveg versszerű, szinte egy irodalmi alkotás, amelyeket idáig olyan nagyszerű emberek írtak nekem, mint Sztevanovity Dusán, Major Eszter vagy Geszti Péter. Ilyen háttérrel kezdtem el dolgozni. Hetekig ültem a szövegen, és csak közhelyek jutottak az eszembe. Aztán rájöttem, hogy valójában túlságosan jól akarom csinálni, miközben én nem vagyok költő. Úgyhogy elkezdtem a saját szavaimmal gondolkodni és pillanatok alatt összeállt a kép. És vállalom is, szerintem egészen klassz lett (mosolyog).

Wolf Kati-forgatás
Fotó: BCOOL

Mi inspirálta a szöveget, milyen élethelyzetet mutat be?

Azt szerettem volna, hogy olyan történet legyen, ami mindenkit érinthet. A középpontban egy szokásos élethelyzet áll, amikor a fiú és a lány még csak ismerkedik egymással. Ez az az időszak, amikor még nem tudjuk, hogy mi lesz belőle: egy gyors kaland vagy életünk szerelme. Remélem, hogy sokan magukénak érzik majd, már csak azért is, mert ez alapvetően egy nagyon bulis, táncolós nóta.

Miben lesz más a stílusa, mint amit korábban megszokhattunk tőled?

Az eddigi slágereim géppel készültek és eléggé elektronikusak voltak a koncerteken viszont nagyon élveztem mindig, hogy élő hangszerekkel szólalnak meg a dalok. Már tizenéves koromtól kezdve szuper zenekarokkal énekeltem együtt. A zenék, amiken felnőttem, kevésbé voltak elektronikusak, és ha nem is voltak kifejezetten rockosak, de mégis, ahogy megszólalt az igazi dob, az igazi gitár, az egy kicsit nyersebb, keményebb volt. Ide tértünk most vissza. Ebben a dalban is használunk hard discet, és vannak olyan hangszínek, amik gépről jönnek, de alapvetően ez egy hangszeres zene.

Mennyire érzed fontosnak, hogy haladj a mainstreammel vagy más szempontok számítanak?

Semmiben nem vagyok nagyon erősen divatkövető. Ha megnézed a ruhatáramat, az se feltétlenül a legújabb trendet tükrözi, hanem amiről tudom, hogy jól áll vagy szeretem viselni, azt választom. A zenével is így vagyok. Az ember egyre jobban megtalálja, hogy mi az önazonos. Szerintem hamis dolog lenne, ha ülnék a rádiónál, hallgatnám, hogy Amerikában mi megy, és elkezdenék ilyen zenéket gyártani akkor is, ha az nem az enyém. Nyilván szuper, ha találkozik a zenei világommal, de szerintem az fontosabb, hogy az embernek meglegyen a saját arca – bármiről is legyen szó.

A Szerelem miért múlsz? című dalod rengeteg rekordot megdöntött: az előző évtized legtöbbet játszott magyar dala, illetve az Eurovíziós Dalfesztivál után a Sony minden idők legnézettebb magyar nyelvű videója lett. Ez mekkora nyomást tesz rád most?

Iszonyú jó volt elindulni egy ekkora slágerrel. Hatalmasat dobott a zenei életemen, de ezt nagyon nehéz lesz nem csak felülmúlni, hanem elérni is. De nem lehet hátradőlni: dolgozunk és gyártjuk a dalokat azóta. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy akkor még máshogy működött a rádió. Tíz-tizenkét év alatt annyit változott a világunk és a zenehallgatási szokások, hogy ma már sokkal nehezebb befuttatni egy slágert. Na de majd most!

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!