spot_imgspot_img
spot_img

Lezajlott a WellBeing konferencia

-

Article Top Ad (AdSense)
A B-COOL magazin szervezésében lezajlott az első WellBeing konferencia. Az esemény sikere kulcsfontosságú lépés a hazai innovációban, mely a fentartható, egészségesebb környezet megalkotása.
Szeptember 28-án lezajlott a WellBeing konferencia a Danubius Hotel Héliában. Az egész napos rendezvény keretein belül, két teremben zajlottak az előadások. A WellBeing mely az élhetőbb környezetről az emberek jólétéről szól, rengeteg témában lett megközelítve. 30 előadó fejtette ki az általuk képviselt innovációt, mely előremutató lehetőségeket adhat a témában. Szóba kerültek a munkaerő-piaci trendek, fenntarthatósági szempontok, 𝘩𝘰𝘮𝘦 𝘰𝘳 𝘰𝘧𝘧𝘪𝘤𝘦 és a vállalati környezet, illetve a humán környezet emberi aspektusai. Az irodaházak üzemeltetése során felmerülő problémák és financiális megoldások. Az előadások során megannyi kérdésre választ kaptak a résztvevők és az érdeklődők. A szakmai előadások során az adott témák részletes ismertetése és hatásai mellett újabb kérdések is felmerültek, amire megoldásokat kell találni.

Az előadások témái többek közt:

Kiss Ida Tervezési osztályvezető DVM Group – Térstratégia a post-covid időszakában – visszatérés, de nem ugyanoda.
Várnai Máriusz az OTP Ingatlangazdálkodási igazgatója, a WellBeing-et az ingatlantulajdonosok és üzemeltetők szemszögéből közelítette meg.
Radványi Gábor – Futureal Főépítésze az élhető környezetről, élőlények és élőhelyek kapcsolatáról tartott előadást.
A Közigazgatási Kerekasztal előadói voltak Sebők Katalin – Vállalati Innovációs Elnökhelyettes, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési is Innovációs Hivatal. Dr. Szabados Zsuzsa – Ügyvezető-helyettes Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. / INPUT program. Pomázi Gyula – Elnök, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal.
Baráthi Gábor Ügyvezető, Társalapító Blue Colibri App prezentálásában a vállalati egészségprogramok szervezése és online keretrendszerre való támogatása.
Szvetelszky Zsuzsanna – vállalati kommunikációs szakértő, szociálpszichológus, egyetemi oktató és pletykakutató, rendkívül érdekes kérdéskört prezentált Helló jövő! Hol vagyunk most- témakörben.
Fotó: B-cool A kerekasztal sok kérdésre adott választ.
„A Well kultúra épülése kapcsán értékrendszerekről, értékekről és a WellBeing alkalmazási lehetőségeiről is számos értekezés mutatott rá a jelen lehetőségekre.”
Bencze Róbert igazgató PWC People and Organisation előadásában a Szervezeti ellentmondásokról esett szó a WellBeing szolgálatában.
Dr. Toldy Anna – Work for Humans A munka jövőjét feszegette és az milyennek is kell lennie a jövő munkahelyének, természetesen a WellBeing kapcsán.
Dr. Bikfalvi Réka – szakmai vezető, Nyugizóna. Az általa feldolgozott téma a mai pandémiával, depresszióval tűzdelt világ nehézségeiről szólt. A munkahelyi kiégés, az elcsigázottság és a demotiváció tényét, tüneteit vizsgálta.
Czifra Julianna – Busines Coach & Meiator, a BME Munka-és Szervezeti pszichológia mesterszak végzős hallgatója. A pandémia által kialakult home office, a bezárt ingerszegény munkakörnyezet és az ez miatt kialakult stresszről, annak megjelenéséről és kezeléséről beszélt.
Foró: Airchef A kiállítók biztosította kényelem.

A WellBeing konferencia

Átfogó képet tudott kialakítani mindazon problémákról, amik a társadalmat és a munkahelyeket érintették, illetve érintik. Legyen az akár az ingatlan piac, a munkahelyi környezet, az egészség, vagy éppen a pszichológiai megközelítése a WellBeing-nek. Apróságnak tűnhet, de ez is része a sikeres eseménymarketingnek és a különféle területeken tevékenykedő szakemberek egyértelműen a jövő építését szándékozzák emberközpontúvá tenni. Összességében az előadók és a résztvevők rengeteg újdonságot hallhattak, melyek összekötik a különféle területeket. A közös cél természetesen a WellBeing elterjesztése, amivel jobbá, gazdaságosabbá, egészségesebbé tehetjük a környezetünket.
Fotó: B-cool A humán hozzáállás és a fenntarthatóság társadalmi kérdés.
A Konferencia lehetőséget tudott biztosítani olyan szakmai párbeszédeknek, melyek tényleges innovációik- révén egymással karöltve- egy élhetőbb világ útját egyengethetik. Olyan konzultációnak adott otthont és lehetőséget, mely közelebb hozta egymáshoz a résztvevőket, az általuk képviselt területet és kutatási eredményeket.
Mind az előadók, mind a szakmai érdeklődők és a vendégek részéről pozitív visszajelzések érkeztek az esemény kapcsán. Egyetértettek abban, hogy hatékony, előremutató szimpóziumok a siker felé kormányozzák a kezdeményezést. Hatékony lépés volt a WellBeing tudatosság további fejlesztésében.
WellBeing- A jólét mérőszáma, ami jó az egyénnek, jó a társadalomnak, a működtethetőségnek és egyben az üzleti szférának.

Forrás: B-cool

Fotó:Airchef

A hét COOL embere: Elek Ferenc színművész

WELL épületek a kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életért

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!