Vörös száj és grafikus szemek: sminktrendek újratöltve

-

Beköszöntött az ősz, és nem is lehetnénk izgatottabbak. Végre elővehetjük a nadrágokat, ingeket, kardigánokat, és hordhatjuk kedvenc őszi színeinket. De a legjobb az egészben, hogy már nem vagyunk lusták a nyári hőségtől, hanem tele vagyunk energiával, és készen állunk egy új sminkre.

A sminkkel való játék az egyik legörömtelibb módja annak, hogy felfrissítsük megjelenésünket az őszi-téli szezonban. Az Instagram és a TikTok térnyerése egyszerre robbantja fel a sminketrendeket, méghozzá olyan módon, amilyet még soha nem láttunk. A különböző módszerek és technikák bárki számára elérhetők, és akár belőlünk is lehet „profi” sminkes.  Mi a BCOOL-nál készen állunk az alkotásra!

Ami biztos, hogy 2022-ben egyre jobban eltávolodunk a tipikusan őszi-téli borús hangulattól, és játékosabb, szeszélyesebb megjelenésekre vágyunk. A ragyogó bőr és a fényes ajkak évek óta hódítanak és idén is velünk lesznek, de ezen kívül még sok újdonságra készülhetünk…

Örök divat: a természetes szépség

Az idén nyáron uralkodó tisztaság és természetes hatás ősszel is megmarad. Bár néha nem könnyű uralkodni magunkon és szeretnénk többet kísérletezni a sminkkel, a bolyhos szemöldök, a napsütötte, ragyogó arc jól illenek a minimalista esztétikához és a természetes vonalhoz. Idén elmaradhatatlan a natúrfényű bőr, és a korábbi matt bőrrel ellentétben előtérbe került a természetes fény, és csak leheletnyi pirosítások vannak: rózsaszínes, barackos, nagyon üde és természetes hatású színekkel.

„A legfontosabb és minden smink alapja az alapozó, amelyből, ha nem megfelelőt választunk, bármilyen sminket is teszünk fel, nem lesz szép.” – emeli ki Gercosz Henriett make-up artist. – „Ezért mindig a bőrünkkel megegyező színű alapozót válasszunk, amelyre idén is fényesebb hatású pirosítót használjunk, amely extra fényt ad az arcunknak. Még természetesebb hatást érhetünk el, ha egy leheletnyit teszünk az orrhegyre és az állra is, mely által olyan hatást keltünk, mint amikor egy finom kis szellő megcsapja az orcánkat.”

Mágikus szemek és izgalmas szemöldök

Futurisztikus irány

A fehérített szemöldök egyszerre merész és minimál, és egyben az idei év szuper trendje. A világosított szemöldök egy idegenszerű, divatos megjelenést kölcsönöz, amitől a szem még hangsúlyosabbá válik. Az otthoni szőkítés nem veszélytelen, ezért mi is inkább azt javasoljuk, hogy forduljunk szakemberhez, vagy egészen egyszerűen próbáljuk ki úgy,  hogy felvisszük a korrektort a szemöldökre, és áttetsző púderrel beállítjuk a végleges formáját. Másik futurisztikus és nagyhatású trend a grafikus vonalak, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni idén ősszel, mert elképesztő kreatív és sokoldalúan hordható. Hozzuk ki magunkból a bennünk élő művészt, kísérletezzünk a színekkel és formákkal!

 

Cicaszemek és műszempilla

Ahogy a ruháknál, úgy a smink divatban is több trend fut egyszerre és mindig vannak visszatérő elemek. Ilyen a tusvonal is, ami az előző évekhez képest egy kicsit más formában jelenik meg. A „kitten eyes”, vagyis a cicaszemek már tavaly megjelentek, de idén is masszívan velünk vannak, viszont nem úgy használjuk, mint a korábbi hagyományos tusvonalat. A vonal vékonyabb és rövidebb, és nem a belső szemzúgtól indítjuk, hanem a szem felétől vagy az utolsó egyharmadától. Nagyon elegáns és nőies tud lenni, amelyet minden alkalomra viselhetünk, hétköznapokra vagy különleges eseményekre is.

A precíz és vékony tusvonal mellett van egy elsatírozott változat is, ami szintén nagyon divatos idén. A grafikus szemceruza pontosságával feltűnő kontrasztban áll az elmosódott, szinte elmaszatolt fekete szemceruza. Szándékosan pontatlan megjelenésével egyszerre nagyszerű és hangulatos azokra a napokra, amikor nincs idő vagy motiváció bonyolult smink megalkotására.

smink-vörös-száj-műszempilla
Fotó: unsplash.com

A műszempilla továbbra is fénykorát éli és nagyon jól passzol a cicaszemekhez. Ebből is a természetes hatásúak népszerűek, nem a tömött és tömör szempillák, hanem azok, amelyek a tekintetet a macskaszem formájába vivő, inkább több szálból összetett 3D pillák játszák a főszerepet. Azt érdemes tudni, hogy az épített szempillák nagyon megviselhetik a saját szempilláinkat, ezért inkább az egyszer használatos társaikat részesítsük előnyben, mert azokat könnyebb eltávolítani is, hiszen a szempillák tövébe a bőrre kell ragasztani.

Színek, színek, színek

smink-kék-szem
Fotó: envato.elements.com

Hosszú évek és évtizedek után a kék szemhéjpúder újra reneszánszát éli, és pompásabbnál pompásabb árnyalatokban tér vissza a pasztelltől a zafírig. Ezzel együtt a szem körüli élénk, csaknem neon színek is újra feltűnnek: a sárga, a narancs, a zöld nem csak a nyári fesztiválokhoz passzolnak, hanem az őszi hangulathoz is. „Azokat a színeket, amelyeket nem teszünk az ajkunkra például a sárga, kék, zöld, tehetjük a szemünkre; a belső szemzúghoz nagyon jól lehet ezeket applikálni. Nincs szükség tökéletes vonalakra, a természetesre való törekvésen van itt is a hangsúly.” – hangsúlyozza a sminkmester.

És még mindig hangsúlyos a száj…

smink-vörös-száj-rúzs
Fotó: envato.elements.com

… amit mi sem bizonyít jobban, mint a vörös rúzs határozott jelenléte. Idén ősszel az arc- és a szemsmink lényegesen kevesebb hangsúlyt kap, és a vörös rúzs – a legnagyobb klasszikus, amely azonnal magára vonja a figyelmet, és soha nem megy ki a divatból – egyszerűen mindent visz. Az ajak fókusz miatt a sminktrendben előtérbe kerül a fényes és természetesen csillogó száj, és virágkorukat élik az úgynevezett „lip boosterek”, amelyektől nagyobbak lesznek az ajkak. Ha pedig azt szeretnénk, hogy a rúzsunk nagyobb hatást keltsen, akkor csak válaszd ki a kedvenc márkádat, rúzsozd ki a szádat, és hagyjd, hogy ő beszéljen helyetted.

Itt további érdekes olvasnivalót találsz:

Te megtaláltad már a neked való Gua Sha-t?

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!