spot_imgspot_img
spot_img

Vokál Rock Bisztro – Cool – gourmet

-

Article Top Ad (AdSense)

Gourmet étterem, laza kocsma, egy hely, ami kihagyhatatlan!

Számos menő éttermet lehetne felsorolni, ha valaki igazán kiemelkedő ételeket szeretne kóstolni, de a Vokál Rock Bisztró ennél jóval több. Egy olyan kúlthelyről beszélünk, aminek nincs párja, és tényleg. Egyedi koncepciója különbözteti meg a többi ugyancsak kiváló ételeket prezentáló bisztrótól. Az egész hely a tulajdonos- séf- Nyúzó Imre- egyéniségét, stílusát tükrözi.

A séf néhány éve bukkant fel a hazai gasztropalettán, egyedi ételeivel. A nagyközönség a Kálvin Gasztro Bisztróból ismerte meg, és ahogy kinyitottak máris legendává váltak. A nyitás után nem sokkal elnyerték Budapest legjobb gourmet burgere elismerést, és bekerültek a top 100 legjobb Bisztró közé. Nyúzó Imre következő konyhája a Delinon Bisztró kifinomul fine bisztró stílussal robban be a köztudatba, és itt már a szakma, sőt még a gasztrokritikusok is felkapták brilliáns ételeire a fejüket. És el is jutottunk a Vokál Rock Bisztróig- ami már teljes egészében az ő gyermeke, és mint tulajdonos is tevékenykedik. Hogy miért is különleges ez a budai bisztró? Magától Imre nyúzótól kérdeztük meg.

 

 • Miért lett a név és egyben a stílus Rock Bisztró?

 • Ez nagyon egyszerű. Nem akarok visszamenni Ádámig-Éváig, de a lényeg az, hogy hosszú ideig rockzenészként tevékenykedtem. A maga idejében elég komoly hazai és külföldi sikereket értünk el. Meghatározó időszak volt, mert a rockzene egy életérzés, egy stílus, ami a mai napig éltem része. Miután abbahagytam a zenélést- válaszút elé kerültem, de gyorsan eldöntöttem, hogy a másik szerelmemnek fogok élni -az pedig a főzés!

 

 • Hogyan lehet újra kezdeni egy másik területen?

 • A konyha, az ételek és a főzés mindig is az életem része volt. Édesanyám is konyhán dolgozott. Annak rendje és módja szerint elvégeztem az iskolát és végigjártam a szakma szamárlétráját. Rengeteget sztázsoltam és tanultam a legnagyobbaktól. Aki kicsit is ért a vendéglátáshoz, tudja mivel jár. Napi 14-16 óra kemény munka. De meg is lett az eredménye. Talán az a szerencsém, hogy gyorsan tanulok, bár amit szeret az ember, az inkább szórakozás- és én pontosan így vagyok a főzéssel.

 • Hogyan lett a Vokál Rock Bisztróból egy igazán menő Cool hely?

 • Szerintem egyrészt annak a közegnek köszönhető, amit megálmodtunk. Adta magát a rockzene és az összes olyan külsőség, ami a bisztró enteriőrjében is visszatükröződik. A falakon a legjobb zenészek képei, lemezborítók, a fények -pontosan azt a gót stílust adják vissza, mint az óriási hangfalakból repesztő zenék. Felfüggesztettünk pár gitárt, köztük a sajátomat is és van egy fal, ahol a nálunk megforduló hírességek aláírásai vannak. Egy szóval egy igazi rock kocsma feeling.

A csavar a koncepcióban viszont az, hogy hiába vagyunk a lehető leglazább hely- ahogy ti is mondjátok cool- mégis hozzuk a fine Bisztró vonalat. Olyan ételekkel, melyek minőségi alapanyagból, szép tálalással és igazi ízekkel várják a vendéget. Ezért vagyunk egyediek, hiszen két olyan dolgot ötvözünk, amit nem csinált még meg senki.

 • Milyen ételekre számíthat az, aki betér hozzátok?

 • Alapvetően rendelkezünk egy kellemes méretű étlappal. Két részre osztanám, vannak az egyszerűbb ételek, mint a Fux Burger, ami szinte már hozzámnőtt. Mióta megnyertem a Budapest legjobb burgere címet-levehetetlen az étlapról. Mivel a Vokál Rock Bisztrónak van egy másik lába- a Food-truck, amivel idényben dolgozunk bbq vonalon- iszonyatosan jó pork &roll szendviccsel is rendelkezünk. Ez idáig nem is olyan bonyolult, aki sörözni, beszélgetni tér be hozzánk -azoknak általában ez bejön, illetve mivel élő koncerteket is szoktunk szervezni, kifejezetten keresik a laza falni való ételeket.

 

 • Alapjaiban ez már jól hangzik, gondolom van egy tipikus közönségetek, adódik a hely jellegéből.

 • Természetesen. A magyar rockzenészek apraja nagyja jár hozzánk. Egy olyan központ lettünk, ahova minden rockkedvelő eljön. Viszont emellett a környékbeli irodaházakból is érkeznek, sőt szép számmal a fiatalok is jönnek- a hangulat miatt. Ellenben van egy komoly gourmet közönségünk, akik a minőségi konyhánk miatt jönnek. Sokan követnek már engem- bárhova is megyek. És itt a csavar, amiről beszéltem. Az étlap „másik része” olyan fogások, amire nem is számítana senki, maximum egy belvárosi méregdrága helyen. Képzeljétek el, hogy szól a rockzene és az asztalra kerül egy feketekagylós, chilis, fokhagymás pirítós, vagy malaccsászár, sült zöldségekkel, árpakásával, és körte csatnival. De említhetem a zsidótójást kaviárral, és saját házi savanyúval, a húsimádók pedig nyugodtan kikérhetnek maguknak nálunk egy 350g-os rib eye steak-et, kimcsis mézes brokkolival, kétszer pirított burgonyával.

 • Ahogy ezeket az ételeket felsoroltad, becsületére válna akár egy elegáns csúcsgasztronómiát művelő belvárosi helynek is. Felmerül a kérdés az árak kapcsán.

 • Arra törekedtünk az árak kialakításánál, hogy gond nélkül mindenki számára elérhetőek legyünk. 2000 Ft-tól már vannak előételek, a főételek pedig 3000-5000 Ft között mozognak. Úgy gondolom, ebben az árfekvésben a mi régiónkba sehol nem lehet ilyen minőségű ételeket fogyasztani.

 • Sokat lehetett hallani a rántotthúsodról is, ami óriási méretekkel bír…

 • Igen, ez is egy olyan étel, ami már régóta fémjelzi a nevemet. Valójában a karaj, amit egy speciális fűszeres, szójás, sóoldatban pácolunk 24 óráig. Ez után a szokásos módon panírozzuk, természetesen panko morzsával. A tálalása is speciális, mivel a méretei miatt a köret tulajdonképpen a brutális méretű rántotthúsunk tetejére kerül.

 • Mint séf, mint tulajdonos, és mint rocker viszed a helyet. Hogy tudsz ennyi helyen ott lenni egyszerre?

 • Ez roppant egyszerű, jó a csapatom. Egyrészt a feleségem rengeteget segít, és mindig ott van, ha kell. Én viszem a konyhát és vezetem a boltot, de ő felügyeli a számokat. Én inkább főzök. A konyhán pedig van egy jobb vagy bal, kezem mindegy minek mondjuk, Pirbusz Gergely- egy fiatal tehetséges szakács, aki sokszor viszi a hátán a konyhát, ha én nem vagyok „konyhaképes”. Van még két titkos összetevő a Vokál Rock Bisztróban, az egyik, hogy aki velünk dolgozik az szívvel dolgozik, a másik pedig Bodza, a kutyám aki felettébb kedvelt attrakciója a háznak…

Szerző : Budafoki Tamás

Fotó: Vokál Rock Bisztro

Gundel- a történelem újraéled

Melengető édességek a hideg estékre

Ha gesztenyét eszel, mindenre képes leszel

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!