Putyin és a nők – minden, amit tudni lehet az orosz elnök családjáról

-

Vlagyimir Putyin köztudottan elutasítja a magánéletével kapcsolatos kérdéseket, és hosszú évek óta igyekszik titokban tartani. Ez viszont rengeteg pletykának, illetve találgatásnak nyújt táptalajt, és a mai napig nem lehet pontosan tudni, hány gyereke van.

Ha minden igaz, Putyin egy szibériai földalatti bunkerben rejtette el első feleségét és lányaikat. A nukleáris háború-biztos csúcstechnológiás luxusbunker az Altaj-hegységben található.

„Miközben Putyin Ukrajnában ártatlan állampolgárokat támad és menekültválságot okoz, a családja egy privát és biztonságos házban van valahol Svájcban – legalábbis egyelőre” – mondta a forrás a Page Sixnek.

Bár Putyin elnök családi életéről keveset erősítettek meg hivatalosan, a dokumentumok, a médiában megjelent jelentések és az időnkénti nyilvános beszédek elegendőek ahhoz, hogy körvonalazódjon előttünk Putyin magánélete.

Első felesége Ljudmila Skrebnyeva

Az orosz vezető első felesége Ljudmila Skrebnyeva volt. A pár 1983-ban házasodott össze, amikor Skrebnyeva légiutas-kísérő volt, Putyin pedig KGB-tiszt. A pár egy szentpétervári koncerten ismerkedett meg.

Házasságuk 30 évig tartott, a 2013-as válásig. Putyin azt mondta: „Közös döntés volt: alig látjuk egymást, mindegyikünknek megvan a maga élete”. Azt mondta, hogy „teljesen belefulladt a munkába”.

Lányaik, Maria (36) 1985-ben született Leningrádban, Katerina (35) pedig 1986-ban született Németországban, amikor a család ott élt Putyin KGB-s idejében. Biztonsági okokból a lányaik nem viselik apjuk nevét. Édesanyjuk keményen küzdött azért, hogy megvédje gyermekeit a média és a reflektorfény elől.

Putyin volt felesége szerető és gondos apának nevezte egykori férjét: „Nem minden apa szereti annyira gyermekeit, mint ő” – idézi őt a Page Six –  „Mindig is elkényeztette őket, miközben nekem fegyelmezni kellett őket.”

Putyin pedig így nyilatkozott a lányairól az oldal szerint: „A lányaim Oroszországban élnek, és csak Oroszországban tanultak, büszke vagyok rájuk” – mondta. „Három idegen nyelven beszélnek folyékonyan. Soha nem beszélek senkivel a családomról.”

A legidősebb lánya: Maria Voroncova

Maria Voroncova (A beceneve Mása) 1985-ben született. A Szentpétervári Egyetemen biológiát tanult, és a Moszkvai Állami Egyetemen pedig orvosnak tanult. Voroncova jelenleg genetikai kutatóként és gyermekendokrinológusként dolgozik. A Orosz Egészségügyi Minisztérium Nemzeti Orvosi Endikrinológiai Kutatóközpontjának vezető kutatója. Ha minden igaz, az Orosz Fiatal Endokrinológusok Társaságának elnökhelyettese, és úgy tudni, beszél angolul, németül, franciául és hollandul. Mindemellett üzletasszony is, a BBC Russia egy hatalmas egészségügyi központ építését tervező cég társtulajdonosaként azonosította.

Voroncova férje Jorrit Joost Faassen holland üzletember, aki egykor a Gazprom orosz állami energiaóriásnál dolgozott, és a pletykák szerint, nekik biztosan született gyermekük.

Ellenben nemrégiben elváltak, ezzel hatalmas vagyontól esett el. Ha ez nem lenne elég, apja háborúja romba döntötte az álmát, mivel szeretett volna egy orvosi központot nyitni, ahol milliárdos európaiak és arab sejkek lettek volna a páciensek, de szerinte nem valószínű, hogy a történtek fényében bárki is felkeresné a központját. Viszont nagy részesedése van a Szentpétervár melletti modern orvosi központ felépítésében is.

Katerina Tikhonova

Katerina Tikhonova (beceneve: Katya) Moszkvai Állami Egyetemen szerzett doktori fokozatot, továbbá a Moszkvai Állami Egyetem Komplex Rendszerek Matematikai Kutatóintézetének igazgatóhelyettese. Egy időben előszeretettel állt a nyilvánosság elé versenytáncosként. A Reuters szerint Tikhonova vezetékneve a nagymamája nevéből származik. Ma technológiai vezető, akinek munkája támogatni Oroszország kormányát] és a védelmi ipart az npr.org szerint.

2013-ban férjhez ment Kirill Shamalov milliárdoshoz, Putyin régi barátjának fiához. Esküvőjüket egy exkluzív síközpontban tartották Szentpétervár közelében. Azonban állítólag 2018-ban elváltak.

Alina Kabajeva, a barátnő

Vlagyimir Putyin barátnője, a 38 éves Alina Kabajeva, aki Svájcban bujkál négy gyermekükkel.

A hírek szerint Kabajevának, az olimpiai aranyérmes tornásznak négy gyermeke van a 69 éves orosz vezetőtől, de ezt hivatalosan soha nem erősítették meg. Kabaeva a ritmikus gimnasztika történetének egyik legjobban kitüntetett tornásza, két olimpiai éremmel, 14 világbajnoki éremmel és 21 európa-bajnoki éremmel. „Oroszország legrugalmasabb nőjének” titulálták.

A források szerint két hétéves ikerlányuk van, akik 2015 februárjában láttak napvilágot a svájci Lugano közelében. A feltételezések szerint két fiuk is van, ők Moszkvában jöttek a világra.

2008-ban a Moskovsky Korrespondent című orosz lap közölt egy történetet arról, hogy Putyin válni készült feleségétől, de közben feleségül vette Kabajevát. A Kreml cáfolta a történetet, majd hirtelen bezárták a lapot.

Azonban folytatódtak a találgatások Putyin és az egykori tornász kapcsolatáról. Egyes források szerint egy privát orosz ortodox szertartáson össze is házasodtak.

Kabaeva Kreml-párti parlamenti képviselő lett, majd 2014-ben a Kreml kinevezte az állami tulajdonban lévő Nemzeti Médiacsoport vezetésére.

Luiza Rozova, az el nem ismert szerelemgyerek

Legalábbis feltételezhetően.

Édesanyja Oroszország egyik leggazdagabb nője, Szvetlana Krivonogikh, aki takarítónőből lett legnagyobb orosz bank társtulajdonosa. Rozova influenszer és DJ karriert építget. A háború kirobbanását követően – valószínűleg Putyin kérésére-, mára elérhetetlen a lány fiókja, akit közel 100 ezren követtek.

Putyin már nagypapa

Az orosz elnök említést tett unokáiról 2017-ben a Tass orosz hírügynökség által közvetített kérdezz-felelek című sorozatában, de nem árulta el, hogy mennyi van, és melyik lányának.

„Látod, nem akarom, hogy „kékvérűnek” neveljék őket. Azt akarom, hogy normális emberként nőjenek fel” – mondta – „Amint megmondom az életkorukat, a nevüket, azonnal azonosítani fogják őket, és bármilyen hatalmas érdeklődés károsítaná a gyerekek fejlődését” – mondta Putyin. „Arra kérlek, érts meg, és tartsd tiszteletben ezt az álláspontot.”

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!