spot_imgspot_img
spot_img

Visszavont járványügyi intézkedés és a szabadtéri meccsnézés szabályai

-

Article Top Ad (AdSense)

A koronavírus-járvány mérséklődésének köszönhetően újra használhatók a BKK járművein az első ülések, jegyet is lehet a sofőrnél venni. A foci EB-t szabadtéri kivetítők előtt védettségi igazolvány nélkül is lehet élvezni. Heti rövid Covid-híreink.

 

Regisztráció a magyar igazolvánnyal rendelkezőknek

Május eleje óta már 18 ezer külhoni magyar állampolgár jelentkezett oltásra, számukra az online időpontfoglaló a közeljövőben nyílik meg. Június 16-ától, szerdától pedig már a magyar igazolvánnyal rendelkezők is tudnak regisztrálni oltásra, és regisztrációjuk érvényesítését követően számukra is hamarosan meg fog nyílni az időpontfoglaló.

 

Újra lehet jegyet venni a buszsofőröktől

A koronavírus-járvány mérséklődésének köszönhetően, az utasok kényelmét szolgálva, újabb ideiglenes intézkedéseket oldanak fel a BKK-járatain. A 2020/2021-es tanév rendjéről szóló kormányrendelet alapján június 15-én, kedden véget ért az idei tanév. Ennek megfelelően június 16-án életbe lépett az iskolai szünetben érvényes menetrend, szerdától már eszerint járnak a BKK járatai Budapesten. A járványveszély csökkenésének köszönhetően június 17-étől, csütörtöktől újra lehet használni az első üléseket is a Budapesti Közlekedési Központ járművein. Emellett újra lehet vonaljegyet venni a járművezetőknél is.

 

A szabadtéri meccsnézés szabályai

Bár az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

A közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadóak. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni, és élvezni a foci EB-t.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!