Mértékadó és mérvadó Vince Díj a bor mérőszáma lehet

-

Új díj. A Vince Magazin Magyarország legnagyobb havi boros magazinja komoly díjat hozott létre. Nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, minthogy létrehozzanak egy „demokratikus” alapokon nyugvó díjat- a Vince Díjat.

Fotó: Talabert Géza Íme ez pont az amit szeretnél

Vince Magazin

Magyarország vezető borszaklapja kiemelten foglalkozik a hazai és külföldi bortermelőkkel, borászokkal és szőlészetekkel. Sokat olvashatunk náluk az aktuális trendekről, borvidékekről és számos szakemberrel készítettek már riportot. A borokon kívül megismerkedhetünk általuk a párlatok, sörök érdekes világával és mindezen nedűk kapcsolatával. Nemkülönben gasztronómiai utazásoka tehetünk velük és kulináris eseményeken vehetünk rész. A magazin által eddig is követhető volt a borok világa, a borászatok működése és segítséget nyújtottak abban, hogy a fogyasztók milyen italokat válasszanak asztalukra. Most a Vince Díj kapcsán kicsit megfordult a helyzet. Először adódik alkalom arra, hogy a fogyasztók saját maguk voksoljanak az általuk legjobbnak ítélt italokra.

Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője kiemelte: „A Vince Díj széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Nem titkolt célja természetesen az is, hogy a minőségi italfogyasztás értékét közvetítse.”

Hirling Bálint pezsgő
Fotó: Hirling Bálint A pezsgő pezsgését soha nem szabad elmulasztani.

A Vince Díj!

2021 őszén- novemberben- a Vince Magazin és a Vince Díj szakmai csapata a hazai gasztronómia és italkultúra rajongóinak bevonásával, közönségszavazás során keresi Magyarország kedvenc borait, hazai gyártású párlatait, termelőit, vendéglátóhelyeit, kereskedőit. A szavazás során tehát a nagyközönség számára is lehetővé válik, hogy kiválasszák kedvenceiket és azokat emeljék a legjobbak közé.

A választható borok és borászatok listáját természetesen egy szakmai csapat állítja össze, akik a hazai gasztronómiai élet és italkultúra jeles szakértői. Többek között Romsics László, a Vince szakmai lektora, Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivált is szervező cég ügyvezetője és a Magyar Bor Akadémia elnöke, Herczeg Ágnes borszakértő, Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapítója, számos szakkönyv szerzője és Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus és tanácsadó- képviseli.

Talaber Géza a Pezsgő milyen szép
Fotó: Talaber Géza A pezsgő az új kor itala

A Vince Díj közéleti és szakmai nagykövetei pedig, Eke Angéla, Csányi Sándor, Miklósa Erika, Vitáris Iván, Szentesi Éva, Juhász Anna, Lakatos Márk, Hlatky-Schlichter Hubert, Kárai Dávid és Szauer Judit lesznek.

Az előre meghatározott ajánlások, bemutatása és a közönségszavazás 2021. szeptember 23-án fog elindulni! A https://rendezvenyek.vince.hu/ oldalon lehet majd letenni a voksokat kedvenceinkre egy hónapon keresztül.

Hirling Bálint fotó
Fotó: Hirling Bálint Mikor a média is szereti a bort

A Vince Díj győzteseinek járó elismeréseket a Vince Gálán fogják átadni- mely november 5-én lesz. A szakmai meghívottak mellett minden érdeklődőt, a gasztronómia és az italok világának szerelmesét várják a rendezvényre. Természetesen az eseményen kóstolók, szakmai beszélgetések, szakértők és számos workshop várja a vendégeket.

Tóth Gábor, a Vince Gála fő szervezője hozzáfűzte:

„Bízunk abban, hogy minél több szakértő és borszerető vesz részt a szavazásban, illetve látogat el novemberben erre a szándékaink szerint hagyományteremtő eseményre!”

Forrás: Vince Magazin

Képek: Vince Magazin

Olvass tovább:

Újra Hosszú Tányér –  hosszas várakozás után

Megnyitott a Tokaji My Love- mely elhozta Tokajt a fővárosba.

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!