spot_imgspot_img
spot_img

Vesd be az arctornát a ráncok ellen!

-

Article Top Ad (AdSense)

Koós Viki az Arcjóga arctorna® szépségprogram megalkotója elmesélte, hogy mivel kozmetikus a szakmája, mindig nagyon érdekelte a szépségápolás és azon belül is az arc fiatalítása.  Kisfia megszületése után alvásból neki sem jutott elég, mint más sorstársunknak, így magán kísérletezett és látta, hogy csökkennek a ráncai, ha ezeket a speciális mozdulatsorokat beveti nap mint nap. 

Arra gondolt, ha a terhesség és a szülés után végbemenő testi változások idővel helyreállíthatók, a megfelelő testedzéssel, táplálkozással, bőrápolással, akkor ez miért ne működhetne az arcon is? Az emberi test egészét vette alapul, sejtszinten kezdett el gondolkozni, hiszen az egész testben egyformán működnek a sejtecskék. A keresés, kutatás során rábukkant olyan szépségtitkokra, módszerekre, receptekre, amelyeket hétpecsétes titokként őriztek, és viszonylag rövid idő alatt döbbenetes eredményt mutattak. Viki arra is figyelmeztet, hogy egyre több arcjóga néven futó, de csak grimaszolást, bőrnyújtást okozó videó kerül fel a netre, amik akár káros hatásúak lehetnek, ha nem a megfelelő módon végzik. Ezért fontosnak tartja, hogy csak a megfelelő helyen és képzett szakembertől tanuljuk meg ezt a metódust.

Viki titkos módszere

Magyarországon sajnos ez idő tájt nem volt a témában sem hozzáférhető dokumentum, sem hatékony módszer az arc edzésére. Viki természeti népek különleges szépségápolását, nemzetközi kutatások eredményeit, külföldi továbbképzések, szépségipari szakértők tapasztalatait felhasználva alkotta meg az Arcjóga arctorna alapjait. Sok tesztelés, számtalan átvirrasztott, gyakorlatok kidolgozásával eltöltött éjszaka után végre megszületett az Arcjóga arctorna® szépségprogram! Először csak magán próbálgatta a gyakorlatokat, a barátnőkön, családon, majd amikor meggyőződött róla, hogy valóban működik, elkezdte másoknak is tanítani. Az általa tanított technika az arcfiatalítás forradalmian újszerű megközelítése, amely során az energiablokkok oldásával kisimul az arc és a lélek is, oldódik az állkapocsban keletkezett feszültség, valamint friss energiával telik meg a bőr, az arctornával, a mimikai izmok célzott mozgatásával feltölthetők a finom vonalak, „felemelhető” az arc. A hazai és nemzetközi szépségipari, kozmetikai szemináriumokon, szakmai előadásokon folyamatosan részt vesz előadóként és hallgatóként egyaránt. Az arc fiatalságának megőrzését komplex feladatnak tartja, ezért aromaterapeutának és szépségterapeutának képezte tovább magát, aminek segítségével vendégeit kívül-belül, test- és lélek összhangjában tudja szépíteni, fiatalítani. Mostanra már több mint 15 000 elégedett ügyfél fiatalítja az arcát a módszerével, otthon és a tanfolyamokon. Szerette volna átadni a megszerzett tudást és ezzel segíteni a természetes arcfiatalítás iránt érdeklődőknek, ezért indult a www.arcjoga.hu internetes oldal. Elkészítette „A Szépségipar megdöbbentő titkai” tanulmányt, a „Ránctalan arc titka” tanulmányt a „7 Days” Fiatalító tanfolyam anyagát, elindította az Arcjóga arctorna tanfolyamokat, hétvégi workshopokat. 2012-ben pedig megjelent a sikeres Arcjóga Arctorna című könyv, 2015-ben pedig az Arcreform. Ez a könyv pedig újabb mérföldkő a megújulni és szépülni vágyó nők számára.

Miért kell az arctorna?

28-30 éves korunk körül a bőrünk szöveti állománya változik, ezzel együtt az arcunk izmai is szépen elkezdenek gyengülni, és mivel a gyenge, megnyúlt izom a szöveti változások miatt sem képes az eredeti helyén megtartani magát, elkezd lefelé ereszkedni az izom az arcunkon. Newton gravitációs törvénye itt is érvényes, a megereszkedett izom súlyát egy idő után a bőr nem képes megtartani egy helyben, és húzza magával lefelé. Ilyenkor szoktuk azt mondani, hogy „ráncosodom, öregszem”, és arra a kézenfekvő okra senki nem gondol, hogy az arc egyik fő anatómiai pillére, az arcizom, amely már nem elég feszes, és emiatt megereszkedett. Legelőször a szemed jelzi az idő múlását. Bár még fiatal, energikus, és lendületes vagy, néha már előfordul, hogy a szemed karikás, és észreveszed az első ráncokat a külső sarkokban. Igaz, még csak kezdő ráncok, halványak, inkább még csak finom vonalaknak nevezném őket, de pár év, és biztatást kapnak a többiektől: megjelenik, és egyre hangsúlyosabbá válik kétoldalt az orr–ajak barázda, és a száj külső sarkai is elkezdenek lefelé konyulni. A gyenge arcizmok már nem képesek megtartani a rájuk nehezedő bőr súlyát, és elkezdenek ereszkedni. Mivel nemcsak egymással vannak összekötve, hanem a rájuk tapadó bőrrel is, az egész, mint egy háló, egyre lejjebb és lejjebb csúszik, amiből csak azt látjuk, ha tükörbe nézünk, hogy megereszkedett az arcunk. A gyakorlatok serkentik a vérellátást, így az arc színe rózsás, és egészséges lesz. Javul az oxigén ellátás, a tápanyag ellátás, a sejtek megújulási képessége növekszik.  Serkenti a méreganyagok kiürülését, csökkenti az ödémát, a puffadtságot, a bőr fibroblaszt sejtjeit kollagéntermelésre ösztönzi, ezáltal rugalmasabbá válik a kötőszövet.

Az arctorna élettani hatásai

  • Az arc és a fej reflexpontjainak stimulálása, a belső szervekre is jótékony hatással bír
 • Az arcizmok „alakformálása”
 • Feszültség csökkenése az arcon
  • A különböző izmok rehabilitációja
 • A bőrön keresztül a mikrokeringés javítása
 • A beszéd, a hangképzés artikuláció javítása

Az arctorna arcfiatalító hatásai

  • az arcizomzat tömegét megtartja, fokozza
  • az arc kontúrját megemeli
  • az arcbőrt feszesíti, kisimítja– lassítja az öregedési folyamatokat
  • friss, egészséges kinézetet ad a bőrnek
 • testedzés után a „lezúgott”arcot helyre teszi, megállítja a gravitációs folyamatokat
 • Kisimítja a homlok ráncait, emeli a szemöldököt és a felső szemhéjat
 • halványítja a szem körüli ráncokat, a szem alatti karikákat, emeli a felső szemhéjat
 • megemeli a felső orcát
 • feltölti az orr-ajak barázdát
 • megemeli és teltebbé teszi az arc oldalsó részét
 • halványítja az ajak feletti bajuszráncokat
 • formássá teszi az ajkakat, megemeli a lefelé hajló szájzugot
 • kerekíti, megemeli az áll vonalát
 • kecses, hattyúnyakat varázsol, csökkenti az áll alatti terület (toka) méretét 

  Egy idő után kialakul a szépen ívelt, finom vonalú, egyenes ívű állunkból egy ötszögletű kis „hörcsögpofi”, amely az évek során egyre lejjebb és lejjebb csúszik, egyre fáradtabb, plöttyedtebb külsőt kölcsönözve viselőjének. Még akkor is látjuk, hogy valami nem az igazi, ha nincs az arcunkon egy darab ránc sem. Pontosan azért, mert az elfáradt izmok már nem képesek a helyükön tartani magukat. Viki módszere arra hivatott, hogy az izmokat ismét megerősítse, és visszatornázza eredeti helyük felé, így az arc megküzd a gravitációval és visszanyeri újra eredeti formáját.

Akit érdekel ez a különleges, akár otthon is elvégezhető módszer jelentkezhet az induló tanfolyamokra, workshopokra, attól függően, mit szeretne megtanulni. https://arcjoga.hu/ 

Viki legújabb módszere

KEBELLE-MELLTORNA az egészséges és szép mellekért

The Best for the breast!

Viki az utóbbi években egy új módszert fejlesztett ki. 

Megfigyelte, hogy a keblek mérete, tónusa, alakja a különböző életszakaszokban változik, ekkor a keblek ápolása kiemelt figyelmet igényel. Az évek során, mellünk változásokon esik át, melyek nem múlnak el nyomtalanul. Így kidolgozta a KEBELLE-MELLTORNA-t. 

A női mellnek a nyugati kultúrában mindig kiemelt esztétikai szerep jutott. De nem sok időt töltünk az ápolásával, karbantartásával. Pedig testünk leglátványosabb területe, nőiességünk abszolút meghatározója.

Kinek ajánlható a Kebel(le) – mellszépítő torna workshop

– aki babát tervez és melleit szeretné felkészíteni a terhességre, szoptatásra
– szoptatós kismamáknak, hogy a szoptatás után is feszes maradjon a mell
– fogyókúrát tervezőknek
– menopauza, klimax esetén, hiszen ebben az időszakban drasztikusan változik a hormonszint, csökken az izomzat, változik a kollagénháló.
– akinek szüksége van a libido növelésére
– annak aki szeretne egészséges és szép kebleket élete végéig.

8 féle edzésprogram

1.Szépség, egészség, feszesség, hormonális egyensúly
2.Mell “nagyobbítás”
3.Szülés után – szoptatás
4.Szoptatás utáni 9 hónap
5.Fogyókúra alatt
6.Változókor, menopauza
7.Érzelmi egyensúly
8.Libidó növelés

Ha folyamatosan gondoskodunk a keblek megfelelő ápolásáról, hosszú ideig fenntartható azok eredeti állapota.

Melltorna, nyakgyakorlatok, dekoltázs ápolása, masszázs.

 Mellizom:
A mellek alatt a mellizmok találhatók. A mellek alatti mellizomszövet edzésével            feszesíthetjük és megemelhetjük a mellek kar felőli részét.

Dekoltázs:
A szegycsont felőli részt a dekoltázst, a nyakizom erősítésével és speciális Kebel(le)esszenciával tarthatjuk karban.

Keblek:
A kebleket speciális Kebel(le) keringésjavító masszázzsal kényeztetjük, elősegítve a hormonok optimális működését, a rostok és szalagok megújulását.

A napi rutinba beépíthető, napi, heti bőrápolási rutinja van. Lehet peelengezni, pakolást tenni rá, krémezni. https://arcjoga.hu/ 

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!