spot_imgspot_img
spot_img

Velem mindig történik valami! Divatot teremtett a „Janikovszky gyűrű”

-

Article Top Ad (AdSense)

Egyedi, kézzel készült, és a nagyon személyes ékszer a  Fércművek  nevű kézműves vállalkozás Janikovszky gyűrű kollekciója. 

Ezeket Janikovszky Éva híres könyveinek címei ihlették,  a Velem mindig történik valami, a De szép ez az élet!, és a Jó nekem! 

A Fércművek ‘Inspirational Line’ kollekciója 2014-ben újabb darabokkal bővült: Janikovszky Éva születésnapja és az ehhez kapcsolódó színházi előadás alkalmából került a tervezőnő palettájára a Janikovszky gyűrű, a Móra könyvkiadó és az örökösök engedélyével. A vásárló minden egyes darabon érzi a törődést és a szeretetet, hisz kézzel készülnek egytől – egyig” – magyarázza az alkotó, a magát játékszerésznek nevező Sebők Judit, aki hátrahagyva korábbi hivatását, a textilek, kelmék, filcek és bőrök világában  lelt új kihívásra, amit a jövőben műr csak hobbi szinten fog űznii.

A 23 mm átmérőjű gyűrűk feliratai, a népszerű könyvek címei, egyben pozitív gondolatok is, amik a mindennapi rohanásban is emlékeztetnek a legfontosabb dolgokra. Gomb préssel készülnek, speciális fóliára kerül a felirat, ami textilre van rávasalva. Több lépcsős folyamat, amíg elkészül.

 – A gyűrűk a megjelenés óta  népszerűek, folyamatosan rendelnek belőlük. Sokan magukra ismernek egy-egy mondatból, a pozitív ékszerekre amúgy is ez a jellemző. A „Velem mindig történik valami”  mondás nagyon sok emberre igaz, könnyen azonosulnak vele, és egy idő múlva úgy érzik, hogy enélkül a gyűrű nélkül nem is tudnak élni. Teljesen változó, melyikből fogy jobban. Most például a hiány volt a „De szép ez az élet” – ből, szerintem erre a pozitív gondolatra mostanában sok embernek szüksége volt – mondta a B Cool magazinnak Sebők Judit.

Ha szeretnél még többet megtudni az írónőről és megnéznéd színházban felnőtteknek szóló írásaiból készült darabot, gyere el november 20-án a BCOOL Estre. Ezen az estén Janikovszky Éva: A lemez két oldala című előadása is látható  a Lóvasút Rendezvényközpontban. Jegyet erre a linkre kattintva vásárolhatsz. Itt olvashatsz róla, miről szól a különleges darab.

Színház, szex, pszichológia

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!