Vegyél részt te is Presser Gábor ma esti online könyvbemutatóján

-

Presser Gábor elképesztő munkával megírta és összeszerkesztette pályafutásának eddigi legrészletesebb anyagát, amelyet Presser könyve címmel vehetnek kézbe a rajongók.

„Szeretek filmzenét, színházi kísérőzenét írni, de balettet is (…), de a dalírástól sehogy sem lehet engem eltéríteni, a végén mindig oda lyukadok ki.” Ez az a Presser Gábor, akit jól ismerünk. Aki nekünk írja a dalt és nekünk énekel. De most itt ez a könyv, több száz oldalnyi saját kezű Presser-szöveg:

EMLÉKEK, JEGYZETEK, MEGLÁTÁSOK, TÉVEDÉSEK, MEGTÖRTÉNT – VAGY A SZERZŐ SZERINT MEGTÖRTÉNT – VALÓS ESEMÉNYEK, HALLOMÁSOK, LÁTOMÁSOK, DOKUMENTUMOK ÉS ÁLDOKUMENTUMOK, DALSZÖVEGEK, FILMNOVELLÁK, FOTÓK, LÁBJEGYZETEK, NETÁN MÉG KOTTÁK IS.

Presser Gábor elérkezettnek látta az időt, hogy elmondja, ő hogyan élte meg a „Presser-sztorit”. A személyes hangú életrajzi könyvből most új megvilágításba kerülnek egy legendás korszak ismert (és ismeretlen) történetei, beleshetünk a stúdiók, a Vígszínház kulisszái mögé, és olvashatunk a „barátok és ellenségek” közt, munkával eltöltött több mint 50 évről.

Presser könyve sokkal több, mint egy szokványos zenészmemoár. Presser Gábor történetén keresztül bepillanthatunk egy (nagy) generáció hétköznapi küzdelmeibe, ahogy a tehetségtől és tettvágytól buzgó fiatalok valami jobbat, valami izgalmasabbat szeretnének alkotni, amit lépten-nyomon hátráltat a szocializmus abszurd és dilettáns bürokráciája és önmagával is meghasonlott ideológiája. Közben szinte halljuk a dalokat, szinte tapinthatóvá válik az a kémia, amely létrehozta az LGT zseniális dalait, és eközben megelevenedik előttünk egy rég elfeledett Budapest (és az egész szocialista tábor) képe, a klubok, a hivatalok, a házibulik, az éttermek, a hangszer- és lemezboltok, a fodrászatok és férfiszabóságok, a budai hegyek és a belvárosi utcák hosszú évtizedekkel ezelőtti világa és hangulata.

Jövő hét elején már minden könyvesboltban megtaláljátok a kötetet, amelynek bemutatójára – rendhagyó módon – az online térben várunk benneteket hétfőn (2020. november 16-án), a Patreon oldalán, ahol miután megváltottuk virtuális jegyünket, megnézhetjük Veiszer Alinda és Presser Gábor beszélgetését. A beszélgetéshez járó speciális kóddal a BOOK24 webáruház jóvoltából a könyvhöz is 30% kedvezménnyel juthatnak hozzá az érdeklődők.-írja a Nyugatiter.blog.

Kategória:

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!