spot_imgspot_img
spot_img

Végre regisztrálhatjuk oltásra a gyerekeket

-

Article Top Ad (AdSense)

Szerdától regisztrálhatjuk a fiatal korosztályt, eljött az idő!

Eljött a lehetőség a gyerekek beoltására

Már régóta téma, hogy mikor jön el az ideje annak, hogy a legkisebb korosztályok is megkaphassák a Covid elleni védőoltást. Az eddig rendelkezésre álló oltások nem feletek meg- a szakemberek szerint- a kicsik beoltására, de végre megtört a jég. Ez főleg azért is fontos, mivel ők az a korosztály, akik egyáltalán nem szereztek védettséget, legalábbis az oltások által. Ez nagyban befolyásolhatja a vírus terjedését, illetve a bölcsődék, óvodák, iskolák működőképességét is.

Gyeerekoltás
Fotó: Pixabay

Szerdától regisztrálhatjuk a gyerekeket

Az 5-11 éves korosztály számára biztonságosan alkalmazható Pfizer oltóanyag szállítmány, a tervezettnél hamarabb jut el hazánkba. Eredetileg 2022-re tervezett szállítmány már december-14-én megérkezik. Ennek köszönhetően már jövő hét szerdától, azaz 2021.12.08-ától lehet regisztrálni oltásra a legkisebbeket.

A regisztrációkat a gyerekorvosoknál kell megtenni- és nekik kell felmérni a beérkező igényeket. A felmérést a hozzájuk megérkező levél alapján kell végezniük, melyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő küld ki nekik. Miután felmérték az igényeket, december 7-ig bezárólag kell beküldeniük az eredményeket.

Fotó: Pixabay Az oltás már a gyerekeinket is megvédheti.

Muzsay Géza országos kollegiális házi gyermekorvosi szakmai vezető és Békássy Szabolcs országos kollegiális háziorvosi szakmai vezető által aláírt nyilatkozatban az is szerepel, hogyan történik meg az oltakozás!

Fotó: Pixabay

A védőoltások beadására két lehetőség is van. Az egyik a már megszokott módon, a kórházi oltópontokon van rá lehetőség, de a házi gyerekorvosi praxisban is beadhatóak lesznek az oltások. Az már most tudják, hogy technikailag egy ampulla tíz adag védőoltást fog tartalmazni, az oltakozás rugalmasabb kivitelezéséhez rendelőnként érdemes lesz tíz fős csoportokra elosztani az érkező gyerekeket.

Forrás: infostart, MTI

Képek: Pixabay

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!