Vastagbéltükrözésre diszkrét megoldás az endoszkóp kapszula

-

Sokan félnek a kellemetlen vastagbéltükrözéstől és emiatt nem mennek el a roppant fontos szűrővizsgálatra. Egy diszkrét, könnyű és fájdalommentes megoldást kínál a PillCam, ami egy tablettába rejtett minikamera.

 

Az endoszkóp kapszuláról

A kolonoszkópia fontosságát mi sem mutatja meg jobban, mint hogy a vastag-és végbél daganatok a tüdődaganatot követően a második leggyakoribb halált okozó daganatfajták világszerte és itthon is. Sokak számára félelmetes a vastagbéltükrözés, hiszen valóban egy kellemetlen eljárás. Azonban segítségével korán feltárhatóak és felderíthetők az alsó tápcsatorna, azaz a végbél és vastagbél területén levő elváltozások.

A vastagbéltükrözés endoszkópos vizsgálat, amely a végbél, a vastagbél, valamint a vékonybél utolsó szakaszát belülről tekinti át.  PillCam SB endoszkóp kapszula olyan kicsike, vitamin méretű eszköz, amit le kell nyelni, s az végighalad az emésztőrendszeren és felvételeket készít.

A PillCam közvetlenül láthatóvá teszi a vékonybél rendellenességeit, a vizsgáló orvosok pedig azonnal észlelhetik és követhetik a sérüléseket, fekélyeket, daganatokat, és vérzéseket a vékonybélben. Az eljárást megelőzően ugyanúgy, ahogyan a hagyományos endoszkópos vizsgálatok esetében is, diétára, béltisztításra van szükség, amiről a szakorvos ad tájékoztatást.

vastagbéltükrözés
PillCam kép:https://kapszula.eu

 

Magyarországon is élhetünk ezzel a lehetőséggel

PillCam SB vékonybél endoszkóp kapszula a gasztroenterológiai központokban már széles körben használt az endoszkópos vizsgálatokhoz. Ami fontos, hogy a kapszulaendoszkópiás vizsgálat során szövet mintavétel nem lehetséges ezért leginkább a vékonybél gyulladás gyanúja, Crohn betegség felderítésére, eredmények ellenőrzésére, diagnosztikájára alkalmazott módszer, mivel minden más képalkotó (CT, MR) technikánál átfogóbb és teljesebb képet ad. Ahogyan azt a kapszula.eu oldalról megtudhatjuk, a kapszulás endoszkópia ára a hagyományos vékonybél endoszkópos vizsgálatnál magasabb, de már állami támogatással finanszírozott a gyanított és bizonyított Crohn betegek számára.

A vizsgálat menetéről és a vizsgálatot végző helyekről itt tájékozódhatsz:

https://kapszula.eu/

Egy videó is megtekinthető a kapszula bélben megtett útjáról: https://www.youtube.com/watch?v=kb97k_4R8rk&t=10s

 

vastagbéltükrözés kapszulával
PillCam kép: https://kapszula.eu

 

Az egészség az egyik legnagyobb érték

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy képzett és tapasztalt szakorvos valamint jól felszerelt és modern műszerek alkalmazása esetén a kolonoszkópia hagyományos módon is egy biztonságos vizsgálat.  Lehet már altatásos vizsgálatot is kérni. Az tény, hogy magánellátásban borsos ára van. Az endoszkópos vizsgálat diagnosztikus értéke vitathatatlanul háttérbe szorítja a vizsgálattal járó kellemetlenségeket. A szűrés segítségével időben észlelt betegség, rendellenesség akár életet is menthet.

Kapcsolódó cikkeink:

4+1 fontos vizsgálat, amit feltétlen végeztess el évente

A homoktövis áldásos hatásai

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!