spot_imgspot_img
spot_img

Vasárnapig vár a Bondoró! – fesztivál Kapolcson

-

Article Top Ad (AdSense)

Gólyalábasokkal, masír bandával, artistákkal és megannyi látványossággal kezdődött a pénteki napon a Bondoró, egészen a hét végéig várja a látogatókat a Balaton-felvidék ikonikus településén. 

A fesztivált, amely dedikáltan az utcaszínházi előadásokat szeretné népszerűsíteni egy színes kavalkáddal indították útjára a szervezők. A parádés ceremónia kiindulópontja a VirágZsó Kert volt, majd az utcaszínházi hangulathoz híven egy felvonulás vette kezdetét, amely a kapolcsi Petőfi Sétányon és a Malomsziget környékén kalauzolta végig az érdeklődőket. A vidám fesztiválforgatagban ott voltak az életre keltett Bondoró Figurák, a BAB Társulat óriásbábjai, valamint a Langaléta Garabonciások gólyalábasai és a Paralel utcaszínházi komédiásai is. A talpalávalót a Mágustones masír banda húzta. A karneváli hangulat garantált volt.

A felvonulást követően Virág Zsóka, fesztiváligazgató, valamint Márvány Péter, Kapolcs polgármestere köszöntötte a látogatókat, s hivatalosan is megnyitották a fesztivált. Majd helyi finomságokat és Bondoró Bort is kóstolhattak az egybegyűltek.

Az utcaszínházi fesztiválon a következő néhány napban megannyi kulturális és gasztronómiai csemege is terítéken lesz. Érkezik a Kajárpéci Vízirevü, fellép Papito, az argentin bohóc, a Tűzmadarak cirkusz csoport, valamint Boka Gábor Színháza is. Világjáró marionettjeivel érkezik Sarkadi Bence, s a Bondoró Porondon zenekarának tagjaival mesemondó délutánt tart Szabó Balázs is. 

Az elengedhetetlennek számító utcaszínházi produkciók mellett zenei műsorok is helyet kaptak a kínálatban. A Bondoró Színpad kis pódiumán fellép többek között Magyarország első balkán rezes bandája a Guča Partyzans Brass Band, akusztikus koncerttel érkezik a modern ír kocsmazene féktelen világát képviselő Firkin, akik a zenekar rég nem látott, legelső énekesével, Marthy Barnával sok év után először lépnek közönség elé. Emellett jön a Cimbaliband és a népszerű etnohiphop formáció, a Zuboly is. Szintén itt látható majd Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert különleges estje, a Tandem is, amely több, mint egy koncert és személyesebb, mint egy klasszikus színházi est. A fellépések sorát a külön erre az alkalomra összeálló Müller Péter Sziámi AndFriends meglepetés műsora zárja a Romano Drommal közösen.

A Bondoró szervezői változatos programokkal várják a legkisebbeket is. A MeseKert névre keresztelt bábos programhelyszínen fellép majd Danny Bain, érkezik a MárkusZínház, a Szamárfül Projekt, valamint az Évkerék Társulat és Fabók Mancsi is. Lesz továbbá világító bábokat felvonultató Ledpuppets előadás, fellép Vándormuzsikus és a Dobronka Cirkusz is. A MeseKertben kapott helyet a Pici Piac Székesfehérvár saját baba-mama sarka Játszószőnyeg foglalkozásokkal, valamint a legmenőbb baba-mama-gyerek dizájner vásárral. Esténként utcamozi vetítéseket láthatunk itt élő zenével. A gyerekelőadások sorát bővíti a Kultúrpart Társulat és a Veronaki zenekar gyerekkoncertje is.

Az állandó programok között is találunk gyerekfoglalkozásokat. Lesz Molyolda, Csúzlizda és bábkészítő workshopok is Boráros Miladával. Emellett  Fotószínház és Mikropódium is várja az érdeklődőket, picinyke bábokkal. A családi programok sorát geotúra és kiállítások is bővítik a fesztiválon. Látható lesz például a Nyitott Műterem Spontárlata, Tóth György Variációk Irtókapára c. tárlata, de Nemlétező Tárgyak Tárlatát és Patakparti kiállítást is láthatnak a Malomszigeten az ideérkezők. A MeseKert pajtájában pedig Szémann Richárd különleges fotókiállítása az egykori Szárnyas Sárkány fesztivált eleveníti meg.

„Nagy izgalommal tettünk-vettünk az elmúlt héten, hogy az utolsó szög is a helyére kerüljön és végre belevághassunk az idei Bondoróba! Nagyon örülünk neki, hogy a munkánk eredményét végül a közönség is élvezheti ebben az évben. Nem kis energiánk van az idei fesztiválban, az utóbbi hónapokban időt és fáradtságot nem kímélve dolgoztunk azon, hogy ezúttal is meg tudjuk rendezni a Bondorót és ne okozzunk csalódást a fellépőinknek, a partnereinknek és a közönségünknek sem. Végtelenül hálásak vagyunk azért, hogy ez idén is létrejöhet.” – nyilatkozta Virág Zsóka, a fesztivál igazgatója

A három napos rendezvény záró felvonulását egy különleges tűz show adja majd, aminek keretén belül vasárnap a Bondoró saját főnix madarát láthatja itt először és utoljára a közönség, mielőtt tűzre vetik azt, hogy a következő fesztiválon feltámadhasson hamvaiból.

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!