Vasárnap ingyenes koncertek és futóverseny a Szabadság téren

-

Május 8-án, vasárnap az Európa-napon hazánk uniós csatlakozásának 18. évfordulóját ünnepeljük. Ennek alkalmából ingyenes családi és gyermekprogramok, koncertek, valamint 18 kilométeres futóverseny is várja az érdeklődőket. A Kaláka együttes, a Mrs Columbo és a The Biebers koncertje után a napot a Kiscsillag zárja, a gyermekeket Kovácsovics Fruzsina szórakoztatja, de lesz gyermekjóga, bábelőadás, interaktív kvíz és EU-s információk is. A sportok szerelmesei pedig az európai uniós forrásokból megvalósult fejlesztéseket bemutató belvárosi útvonalon tehetik próbára magukat a „18 év – 18 km” elnevezésű, akadálymentes futóversenyen, amelyet három fős váltóban is lehet teljesíteni. 

A futás rajtját követően 10:30-kor kezd a Kaláka együttes, majd 13:00-tól az AdniJóga gyermekjógájával folytatódik a program. 14:00 órakor áll színpadra a Mrs Columbo, 15:00 órától interaktív nyereményjáték kezdődik, 15:15-től pedig Kovácsovics Fruzsina zenél majd a kicsiknek. A The Biebers 16:15-kor ragadja magához a mikrofont, a gyermekeket 17:30-től az Ákom-bákom bábcsoport szórakoztatja, a nap fináléjaként pedig 18:30-tól a Kiscsillag fellépését élvezheti a közönség. 

A fesztivál témái között idén különös hangsúlyt kap az Ukrajna és az ukrajnai menekültek iránti szolidaritás: több, menekülteket segítő szervezet is kitelepül a rendezvényre, hogy bemutassák a munkájukat. 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!