spot_imgspot_img
spot_img

Varázsold a tavaszt az otthonodba! – Lenyűgöző dekorációs képek

-

Article Top Ad (AdSense)

A tavasz az újjászületés, a felfrissülés szimbóluma. Eltűnnek a kopár tájak, és felvátja őket a különböző színekben pompázó virágok látképe, a rügyező fák frisseségének illata, az éledező természet varázsa. Miért ne varázsolhatnánk ezt a hangulatot az otthonunkba is? Megmutatunk néhány látványos tavaszi dekorációt, amivel Te is feltölheted élettel a nappalidat!

Könnyű dekorációs megoldás – Virágos falak

A virágos, színes falak máris elhozzák a tavaszi hangulatot és hála a most nagyon népszerű öntapadós tapétáknak ősszel könnyen el is távolíthatjuk ezeket. A kevesebb több elve alapján érdemes csak a szoba egyik falát beborítani a színkavalkáddal.

Virágos falak
A virágos falakkal máris tavaszibb lesz a hangulat | Fotó: Pinterest

Élénk színek

A téli szürkeség után mindannyiunkat örömmel tölt el a természet tavaszi kiszínesedése. Költöztessünk egy kis színt az otthonunkba is ezzel az egyszerű és ötletes megoldással: a könyvespolcokban fennmaradó falrészeket fessük valamilyen élénk árnyalatra! A lenti képen a fényes türkiz pompa remekül kiegészíti a semleges fal-színt és máris jobb hangulatúvá varázsolja az egész helyiséget.

Türkiz fal
Miért ne lehetne egy fal több színű? | Fotó: House Beautiful

Napsugár a lakásba

Ki gondolta volna, hogy a szikrázó sárga színnel ennyire feldobható egy szoba? A mustár színben pompázó étkező székekhez nem is kell újakat beszereznünk, elég a huzatot lecserélni és voilá, kész is a napsütötte ebédlő.

Sárga székek
A sárga székek a napsütés hangulatát idézik | Fotó: Pinterest

Szőnyeg, mint dekorációs elem

Ahhoz, hogy a természet érzését el tudja juttatni egy modern nappaliba, Fawn Galli tervező színes és mintás szőnyeget javasol. A lakberendezők egyetértenek abban, hogy a falak színe soha ne legyen túl erős vagy telített, mert elfárasztja a szemet. Az élénk árnyalatokat hagyjuk meg a szőnyegeknek.

Színes szőnyeg
Egy színes szőnyeggel is felidézhetjük a tavaszt | Fotó: House Beautiful

Virágos függönyök

Ugyanez igaz a függönyökre is. A pasztell árnyalatú falakat remekül feldobja egy virágos függöny – főleg tavasszal. Válogassunk bátran ízlésünk alapján, és költöztessük a tavaszi virágokat az ablakok elé.

Virágos függöny
Érdemes adni a virágos függönyöknek is egy esélyt | Fotó: House Beautiful

Vissza a természetbe

Minden fából készült dekorációs elem egy csipetnyi természetet csempész az otthonunkba. Ezt virággal kombinálni pedig a tökéletes tavaszi megoldások egyike.  Nem véletlenül készül a kerti bútorok nagy része fa hatású anyagból – elég csak a Rattan típusúakra gondolni. Nagyobb botokból és zsinegből könnyen elkészíthetünk mi is egy ilyen vázát.

Faág, mint dekorációs elem

A faágakból nem csak az előbbi szuper vázát készíthetjük el, hanem önmagukban is csodás tavaszi dekorációk lehetnek. Felejtsük el az unalmas művirágokat – elég sokszor lesüt az élettelenség – és költöztessünk néhány virágzó ágat a nappalinkba. Csak egy nagyobb edényre lesz szükség – például egy régi üvegkancsóra – és már pompázhat is a komódon a kreálmányunk.

Virágzó ágak
A virágzó ágak feldobják a nappalit | Fotó: Home BNC

Tulipán, mint a tavasz hírnöke

A klasszikus ajtódíszt tavasszal sem érdemes kihagyni a repertoárból. Adjunk még egy esélyt annak a régi, rozsdás locsolókannának és töltsük meg gyönyörű tulipánokkal. A plusz tojás dekoráció alkalmassá teszi a húsvéti ünnepek idejére is. A színekkel és az egyéb kiegészítőkkel pedig úgy játszunk, ahogy az a stílusunknak vagy a hangulatunknak éppen megfelelő.

Tulipán kannában
Csodás kompozíció tulipánból | Fotó: Home BNC

Különleges bejárat

Ha szeretjük a szokatlan megoldásokat, ezt az egyedülálló ajtódíszt a mi otthonunkra tervezték! Fogjunk egy régi, használaton kívül álló esernyőt és töltsük meg színes tulipánokkal – mindezt egy átlátszó koszorú-fogasra el is helyezhetjük, ami filléres tétel. Már azelőtt érezhetjük a tavasz hangulatát, mielőtt belépnénk a lakásunkba.

Tulipánok esernyőben
Az esernyős tulipán különleges megoldás | Fotó: Home BNC

Pohár-kavalkád a konyhában

Irány a nagymama konyhája, vagy padlása, ahol bizonyosan sok hasonló poharat találhatunk. A különböző lakberendezési boltokban már szín szerint is válogathatunk a poharak közül és milyen egyszerű módja ez az otthonunk színesebbé tételének! Rendezzük őket szín, magasság vagy bármilyen más, szemet gyönyörködtető módon.

Színes poharak
Poharakból is lehet dekorációs eszköz | Fotó Pinterest

Források: Goodhousekeeping, Home BNC, House Beautiful

10 elképesztő 3D street art festmény, amitől káprázni fog a szemed

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!