spot_imgspot_img
spot_img

„Van, aki hagyja, hogy bántsák”

-

Article Top Ad (AdSense)

„Én akkor is szeretlek! – mondta Péter és még szorosabbra fonta a karjait Léna körül”. Dobray Sarolta Üvegfal című regénye különleges megközelítéssel dolgozza fel egy bántalmazó kapcsolat történetét, amelyet Gryllus Dorka és Simon Kornél egy zenés szövegszínházi produkció során elevenítenek meg szeptember és október folyamán a Gólem Központ és a Lóvasút színpadán. 2022. szeptember 12-én 19 órától az AVON Magyarország Facebook csatornáján ebbe a különleges műbe nyerhetünk betekintést egy online felolvasás során. A nyilvános és mindenki számára ingyenesen elérhető esemény során Gryllus Dorka és Simon Kornél szemezgetnek a darabból élőben. 

üvegfal

A darabról 

A történet Léna és Péter örvényszerű házasságát meséli el, a feleség és a férj szemszögéből egyaránt. Lassan, lépésenként bomlik ki és válik világossá, hogy valójában egy érzelmileg bántalmazó kapcsolattal állunk szemben. Miért csinálja Péter? Miért hagyja Léna? Mi ez a gyakran eszméletvesztésig pörgő tánc? Szeretet, szerelem hajtja? Vagy ezeknek épp valamiféle ellenkezője. Miért választjuk azt, akit választunk, sokszor szinte teljesen vakon? 

Amikor egy bántalmazó kapcsolatra gondolunk, sokunknak a fizikai és szexuális erőszak jut eszünkbe. Holott a verbális bántalmazás sok ezer nőt érint hazánkban is nap, mint nap. Az Üvegfal egy formabontó regény, amely egy bántalmazó kapcsolatot dolgoz fel. A lelki erőszak aspektusait mutatja be egy igazán különleges megközelítésből. „Azt vettem észre, hogy rengeteg ilyen történet van körülöttem, azonban nagyon ritka az, hogy nem csak a bántalmazott szempontjából van bemutatva a sztori. Emiatt szerettem volna a másik oldalról is megmutatni egy ilyen kapcsolatot, ezért született meg úgy a könyv, hogy két szempontból látjuk ugyanazokat a történéseket, jeleneteket” – meséli motivációit az Üvegfal szerzője, Dobray Sarolta. 

kapcsolat
„Fotó: Envato Elements”

A műből Soós Attila rendezésében, Gryllus Dorka és Simon Kornél szereplésével formabontó előadás is készült, amely támogatójaként jelenik meg az AVON, világhírű szépségmárka. Az AVON a kapcsolati erőszak elleni küzdelem élharcosaként évek óta igyekszik felhívni emberek millióinak figyelmét a kapcsolati erőszak elleni küzdelem fontosságára. Elhivatottan küzd azért, hogy a fizikai-, szexuális- vagy szóbeli bántalmazást elszenvedőket támogassa és a lehető legtöbb emberhez eljuttathassa az üzenetet, hogy egy kapcsolatban a bántalmazás semmilyen formája nem elfogadható, és, hogy van segítség a bántalmazottak számára. A szintén Üvegfal címet viselő zenés szövegszínházi produkció szeptember és október folyamán tekinthető meg a Gólem Központban és a Lóvasúton. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!