Utazás kisállattal – állatbarát szálláshelyek Magyarországon

-

Egyre több családnak jelent teljes értékű családtagot  a kutya, akivel szeretnének minél több időt tölteni. Jó érzés, ha a négylábú barátot nem kell otthon hagyni egy utazás alkalmával, és a legkellemesebb pillanatokban is mellettünk szuszog. Egyre többen viszik magunkkal nyaralni is őket, és ez egyre kevésbé jelent komoly kompromisszumokat a szállás kiválasztásánál. Ha rákeresünk, hova tudunk együtt  utazni a kedvencünkkel, egyre több olyan szálláshelyet találunk, ahol a házikedvencünket is szívesen fogadják. Van, ahol kifejezetten a számukra is  nyújtanak olyan szolgáltatás, amitől a kutyusok is boldogok, nem beszélve a gazdikról.

FacebookFotó: Pro Village – Franciska Major

Ma már nem csak a kempingek fogadják szívesen az állatokat, az egyik kereső oldalon 777 szálláshelyből 356  tartja magát állatbarátnak. A Kutyabarathelyek.hu jóvoltából erről  pedig hivatalos minősítést is szereztek a szállás- és vendéglátóhelyek és az üzletek, így a kutyatartók 2016-ban garanciát kaptak arra, hogy a megjelölt szálláshely megfelel az ÁNTSZ és a NÉBIH vonatkozó jogszabályainak,  és nem csak egy tál víz kihelyezése jelenti az állatbarátságot, hanem ennél sokkal több.  Ahol ez a tanúsító védjegy áll, oda bátran elvihetjük a házikedvencünket, az biztos, hogy nem ér csalódás.

Természetesen egy közös nyaralás előtt a gazdának tisztában kell lennie vele, hogy a kedvence alkalmas-e arra, hogy idegen helyen tartózkodjon. Mindemellett fontos, hogy egészséges és jól ápolt legyen, szobatiszta és hallgasson a gazdájára. Ha  pedig egyedül marad pár órára egy idegen szobában, maradjon fegyelmezett, ne bontsa le a berendezést és ne nyüszítsen egész nap. Bár nem ágyaznak nekik külön, a kutyák tartózkodásáért általában díjat számolnak fel, ezt az állat utáni alaposabb, végső takarítás indokolja.

A kutyabarát szállások szívesen fogadják az állatokat, de kevés olyan hely van, amely keresi is, hogyan tud  a gazdi és a kutya kedvében járni.

Az egyik legjobb példa erre Sopron melletti Sopronkövesden található Pro Village Franciska Major, ami egy  igazi kutyaparadicsom. Kutyabarát szállás és étterem, egyben kutyafuttató és agility pálya is, mindez kutyamedencével kibővítve.

Ráadásul ajándékcsomaggal kedveskednek nekik, és az étteremben is szívesen látott vendégek.

Egy másik kedvenc, a hajdúszoboszlói Laci Betyár Fogadó, ahol a kutya is érzi, hogy valami különlegesbe csöppent. A tulajdonosok maguk is kutyások, így pontosan értik, mit jelent együtt nyaralni a házikedvenccel. Az erkélyes szobát javasolják a vendégeknek, de a hallban és az étteremben is szívesen látják a kutyusokat. A hatalmas, parkosított udvarban pedig szabadon rohangálhatnak, játszhatnak.

A Zamárdiban található, vízparti Mirabella campingben mind az üdülőházakban, mind a mobilházakban és parcellákon, sátorhelyeken is sok szeretettel  látják a kutyusokat és gazdáikat. A kempingben a kutyusok után napidíjat szükséges fizetni, az üdülőházak és mobilházak esetében pedig egy egyszeri végtakarítási díjat.

A Mezőtúr és Szarvas között található, a Körös Túrtői holtágának közvetlen vízpartján, a Hercegasszony Birtok virágos parkjában  a standard apartmanokban a gazdikkal érkező kutyákat is várják.

A szarvaskői Öko – Park Panzió és kemping és kalandpark kifejezetten úgy hirdeti magát, hogy náluk a négylábúakat is vendégként kezelik. Prémium minőségű táp, ivóvíz, kutya-zuhany, kutya pokróc, kutyabarát társaság várja a vendégeket a több mint 5 000 m2 alapterületű, ősdiófákkal parkosított Öko-Parkban, ahol szabadjára lehet engedni  a kutyusokat is.

Öko Park Panzió, Kemping és Rendezvényközpont

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!