spot_imgspot_img
spot_img

Űrutazás, csúcstechnológia és új világok felfedezése

-

Article Top Ad (AdSense)

A lehetséges jövőben találhatjuk magunkat, ha ellátogatunk Dubaj egyik legkülönlegesebb látványosságába, a Jövő Múzeumába: felfedezhetünk alternatív világokat, meghódíthatjuk a világűrt, különféle természeti csodáknak lehetünk részesei és közelebb kerülhetünk azokhoz a technológiákhoz, amik meg fogják változtatni a földi életet. Ráadásul, az Emirates magyar utasai most akár ingyen is bejárhatják az egészet.

A Jövő Múzeuma (Museum of the Future) az a sztárattrakció, amiről most mindenki beszél Dubajban. Hogy miért? Mert az építészetileg is különlegességnek számító komplexumban lélegzetelállító érzékszervi élményekkel fedezhetik fel az 50 év múlva eljövendő jövőt az odalátogatók. A múzeum létrehozóinak célja nem más, minthogy minden egyes embert, aki belép az épület ajtaján, arra inspiráljanak, hogy elkötelezett és aktív résztvevője legyen egy jobb jövő megteremtésének.   

jövő múzeuma

Még egy olyan rohamosan fejlődő városban is, mint Dubaj, a Jövő Múzeuma egy gigantikus építészeti kihívásnak bizonyult: már maga az épület is egy mérnöki csoda, mely magabiztosan ötvözi a múltat és a jövőt; a fejlett technológiát a hagyományos művészeti formákra alkalmazva. A formát a helyi Killa Design építésziroda találta ki, amely 2015-ben megnyerte a múzeum tervpályázatát. A kör alakú épület az emberiséget, az élénkzöld domb, amelyen áll, a Földet, a belső tér pedig az ismeretlen jövőt jelképezi. Az épület vázszerkezete, amely 2400, egymást átlósan keresztező acélszerkezetből áll, 2018. novemberében készült el, a múzeum pedig 2020-ban nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt.   

Mi vár a múzeum látogatóira? 

  • A múzeum látogatóiként egy olyan “utazás” részesei lehetünk, melynek a végcélja egy 600 kilométerrel a Föld felett lebegő űrállomás, ahol felfedezhetjük, hogy hogyan lehetne a Holdat megújuló energiaforrássá alakítani az egész bolygó számára.  
  • Betekintést nyerhetünk az űrállomások életébe, megismerve az ott élők és dolgozók közösségeit. Megfigyelhetjük az általuk vállalt küldetéseket, tanulmányozhatjuk feltalált és felfedezett helyi dolgokat, és távolról is megnézhetjük szeretett bolygónkat, a Földet.  
  • Egy több ezer fajból álló DNS-könyvtárat is megcsodálhatunk, ahol a látogatók feltérképezhetik és összegyűjthetik a természet csodáit. Ha pedig ez nem elég, felfedezhetünk új fajokat, és részt vehetünk az éghajlatváltozás okozta károk helyreállítására irányuló globális erőfeszítésben.  
  • Megtapasztalhatjuk, hogy a technológia képes átalakítani és megváltoztatni az életmódunkat, valamint felfedezhetjük, hogy számos olyan környezeti, kulturális, társadalmi és politikai kérdésre tud választ adni, amelyek meghatározóak korunkban, és amikkel leküzdhetőek napjaink kihívásai, hogy a bolygót egy optimista és pozitív jövő felé vezethessük. 
űrutazás
„Fotó: Envato Elements”

Ingyen is bepillantást nyerhetünk a világ egyik legkülönlegesebb látnivalójába 

Az Emirates magyar utasai most ingyen is bejárhatják a Jövő Múzeumát.  Azok, akik 2022 szeptember 22. és december 8. között utaznak Dubajba ingyenes belépőjegyet kapnak a múzeumba, ha használják az MFUTURE kódot jegyvásárláskor.  Az ajánlat az emirates.com oldalon, az Emirates telefonos ügyfélszolgálatán vagy a részt vevő utazási irodákon keresztül történő foglalásokra érvényes, bármely kabinosztályon történő utazás esetében.    

Az ingyenes belépőjegy egyszeri belépésre jogosítja fel tulajdonosát a Jövő Múzeumába nyitvatartási időben, legkésőbb 2022. december 15-ig. A jegyeket a museumofthefuture.ae oldalon lehet előre lefoglalni azzal a kóddal, amit az Emirates a tervezett látogatás előtt küld a repülőjegy tulajdonosainak. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!