Uri Geller ma töltötte be a 75. életévét

-

A magyar származású parafenoménról sokunknak a Mukodj! szállóige jut eszébe. Ez a szokatlanul kiejtett szó  2008- ban, a TV2  A kiválasztott című produkciójában hangzott el a szájábóla magyarok nagy örömére. Ekkor ugyanis a tévé tetejére helyezett és leállított órákat indította újra az egész országban. A műsorban a természetfeletti, paranormális képességekkel rendelkező előadóművész  mentalista utódját kereste hazánkban. 

Magyar szülők

Gellért György néven született Tel Avivban 1946-ban. Édesapja, Gellér Izsák magyar származású, édesanyja Margaret (Manci)  Freud, az illuzionista szerint Sigmund Freud távoli rokona volt, szintén magyar. A szülők Hitler elől menekülve hagyták el Magyarországot és telepedtek le az akkor brit fennhatóság alatt álló Palesztinában, a mai Izrael területére. Szülei válásakor még gyerek volt, édesanyja, aki magyarul megtanította,  ismét egy magyar férfi oldalán találta meg a boldogságot. A család áttette a székhelyét Ciprusra, és György itt járt középiskolába.

 Embert ölt

Ám a Hatnapos Háborút ( 1967június 5-étől június 10-éig zajlott Izrael és négy arab állam között) nem akarta kihagyni és beállt seregbe, ahonnan sérülten távozott. A halál szele is megérintette, ugyanis  későbbi akcióban  egy ellenséges katona fogta rá a fegyverét. Tudta: vagy lő, vagy lelövik. Ő húzta meg előbb a ravaszt. Egy másik ember életének kioltása olyan meghatározó élmény volt a számára, hogy  energiáit azóta csak pozitív dolgokra használja, és vegetáriánus lett.

Bűvészkedni kezdett

Leszerelése után került közel a bűvészethez, eleinte színházakban és bárokban mutatta be trükkjeit. A hetvenes években felfigyeltek a mutatványaira, amelyek paranormális képességei segítségével hajtott végre. Két kutató is úgy vélte, hogy természetfeletti képességek birtokában van, amiről ő maga azt állította, hogy ezzel már ötéves korában tisztában volt.

Világhírű lett

Bár kanálgörbítőként ismerték meg, pusztán akarata és elméje erejével leállt órákat tudott újraindítani.  (MUKODJ)

A televíziós műsorok tették világhírűvé, és hiába próbálták sokan lebuktatni, hogy csak ügyes bűvész trükköket használ, töretlenül folytatta a karrierjét. Különleges képességeit a CIA és a Moszad is igénybe vette, ám az ezeken a helyeken szerzett élményeinek a többségéről egyelőre hallgatnia kell.

Magyarországon is befutott


A magyarok a Tv2 A kiválasztott című tehetségkutatójába ismerték meg a nevét, amikor az utódját kereste hazánkban. Pár mondata azóta szállóigévé vált, a „Mukodj!” és a Tedd a kezed a tévére!”

Sokat és szívesen tartózkodik Magyarországon, életre szóló barátságot kötött David Merlinivel, a magyar illuzonistával. A Budai Várnegyedben élő David tudta, hogy Uri szereti a cicákat, és többször támogatta már őket a világ számos táján. Amikor felhívta a figyelmét a helyi kóbor macskák sanyarú helyzetére Uri egy percig sem gondolkodott, 500 dollárt küldött eledelre.

Nagypapa

1979 óta él házasságban feleségével, Hannah-val. Az esküvői tanújuk  nem más, mint Michael Jackson volt. Két közös gyermekük született, Daniel és Natalie. Lánya megajándékozta két unokával, azóta nagypapaként is elbűvölő.

Mostanában

Az elmúlt időszakban a Szuezi-csatornában rekedt Ever Given óriáshajó kiszabadítása kapcsán hallatott magáról. Azt állítja, hogy a mentális ereje segített a hajó elmozdításában, ugyanis ő és követői minden nap reggel és este 11:11-kor arra „koncentráltak”, hogy mozduljon el a hajó.

A napokban újabb állítása borzolta a kedélyeket. A brit Sun online kiadásának azt állította, hogy az idegen civilizációk évezredek óta titokban látogatják bolygónkat, és már a „kapcsolatfelvételre” készülnek. „nincs kétsége afelől”, hogy léteznek földönkívüliek, amit a saját tapasztalataira alapoz, és akiknek békések a szándékaik, de most még csak tanulmányoznak minket. Akkor ismerkedett meg velük, amikor a CIA-nek dolgozott, és a NASA munkatársai megmutatták neki egy űrhajó roncsait.

„Persze a dologra még várni kell szerinte, szóval a ma élő generációk közül olyan sokan sajnos már nem fogják látni a nagy találkozást: „Nem hiszem, hogy több ezer vagy akár több száz évről beszélünk. Ha tippelnem kellene, (…) azt mondanám, hogy ez 60-75 év múlva fog megtörténni” – fogalmazott Geller, majd a Pentagon által idén közzétett, az amerikai haditengerészet pilótái által felvett legújabb videókra is utalt, amelyeken az ufók olyan sebességgel száguldoznak, hogy azt az emberek által épített repülőgépek nem képesek megismételni.

Képek:Facebook/Uri Geller

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!